65 JAAR VINEA!

Kun je het je voorstellen… Per post je vakantie boeken? Twee weken lang met een rugtas op wandelvakantie in de wildernis en niemand anders tegenkomen? Slapen op de grond met alleen een slaapzak om je heen of op een slaapzaal met 50 bedden? Geen ander contact dan met je eigen vakantiegenoten want er bestond toen nog geen mobiele telefoon? Leven op soep, pasta en rijst? Maar wel thuiskomen terugdenkend aan een fantastische zomer? Geloof het of niet, maar dat waren vroeger de ultieme Vinea vakanties!

Vinea bestaat al sinds 1951. In 1952 werden er voor het eerst jeugdkampen georganiseerd, waaronder skivakanties, reizen naar Noorwegen en naar de Alpen. In 1959 is Vinea met zeilvakanties in Friesland voor kinderen gestart. Dat was destijds uniek! De vraag naar jeugdkampen groeide snel en Vinea specialiseerde zich hierin. Honderdduizenden kinderen en jongeren zijn sindsdien met Vinea op vakantie gegaan.


 


 


 


 


Afgelopen oktober vierden we ons 65 jarige bestaan groots. Een heleboel mensen kwamen naar de Sloterplas in Amsterdam en zorgden voor een hoop gezelligheid! De feestvierders hebben gezeild, geSUPt en ge(water)fietst op de Sloterplas, gemountainbiket door het Sloterpark en natuurlijk een Broodje Vinea gegeten (als ze niet al vol zaten van de Koekie-Meloen-Race!). Wat leuk hè, om je nieuwe vrienden of oude bekenden weer terug te zien? 

We willen iedereen die er was ontzettend bedanken voor zijn/haar komst, gezelligheid en enthousiasme en hopen hen nog vaak terug te zien! Misschien al heel snel (op onze wintersportvakanties) of anders in 2017. Elke schoolvakantie kan je met ons mee :)

Bekijk, share of download jouw foto’s