ACTIVITEITEN

Tijdens elke vakantie ondernemen de kinderen een heleboel gave activiteiten. Natuurlijk verschilt het per vakantie wat ze precies gaan doen. Bij een golfsurfvakantie wordt er veel gesurft en bij een ponykamp zal alles in het teken staan van pony’s. Welke activiteiten precies onderdeel van de vakanties zijn kan je lezen op de vakantiepagina’s. Naast de ‘grote’ activiteiten, zoals klimmen of zeilen organiseert de Vinea reisleiding superleuke programma’s met activiteiten en spellen, zoals het grote chaosspel, levend stratego, of expeditie robinson. Het is een van de grootste kwaliteiten van de Vinea reisleiding om elke dag weer een nieuw (en vaak onverwachts) spel of een nieuwe activiteit te bedenken. Vaak zijn het dan ook deze activiteiten die onze deelnemers bijblijven.

Voor activiteiten zoals golfsurfen, paardrijden en abseilen werken we samen met gecertificeerde instructeurs. De Vinea reisleiding is hier ook altijd bij aanwezig. De organisaties waarmee wij samenwerken worden zorgvuldig geselecteerd op veiligheid en ervaring in omgang met kinderen en jongeren.

Bij Vinea ondernemen we het liefst met de gehele groep activiteiten. Het kan best een keer voorkomen dat een kind, door wat voor omstandigheid dan ook, hieraan niet wil of kan deelnemen. Dat vinden wij helemaal niet erg. Niemand zal een kind ertoe dwingen om dingen te doen die hij of zij niet durft of kan. Natuurlijk kijkt de reisleiding naar mogelijkheden om de activiteit zo aan te passen, dat het voor ieder kind leuk is. Meekijken en aanmoedigen, de reisleiding helpen of een momentje voor jezelf kunnen hiervoor een goede oplossing zijn. Door een activiteit een beetje aan te passen en door het enthousiasme van de reisleiding doet meestal iedereen toch met veel plezier mee aan de activiteit.

De meeste activiteiten vinden plaats op loop- of fietsafstand van onze locaties. De fiets wordt op veel locaties als vervoermiddel gebruikt, dus het kan lastig zijn als een deelnemer niet kan of wil fietsen. Neem in geval van twijfel gerust contact met ons op.