ALLEEN OF SAMEN OP VAKANTIE?

Juist voor kinderen die alleen met Vinea mee gaan kan het best spannend zijn om op vakantie gaan: “misschien ben ik wel de enige die alleen komt en wat als ik geen vrienden maak?”. Niet zo gek, want kinderen en misschien ook jij als ouder weet niet precies wat er nou te wachten staat.

Maar gelukkig maakt het bij Vinea niet uit of je alleen of samen met iemand komt. Ongeveer de helft van de kinderen komt alleen naar een Vinea-vakantie. Het hangt per vakantie af hoe de verhouding precies is. Bij strandvakanties gaan er vaak iets meer kinderen samen en bij de actieve vakantie juist weer wat meer alleen. Ben je benieuwd hoe het precies zit met de vakantie van jouw voorkeur, neem dan gerust contact met ons op.

Naast dat er veel kinderen zijn die alleen komen, weten onze reisleiders heel goed hoe ze iedereen bij de groep kunnen betrekken. De groepssfeer tijdens een vakantie is namelijk een van de belangrijkste ingrediënten voor een leuke vakantie. Ieder kind wil zich natuurlijk op zijn gemak voelen. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door bijvoorbeeld de vakantie te beginnen met activiteiten waarbij je elkaar goed leert kennen.

De kinderen die met Vinea meegaan zijn sociaal en staan open voor nieuwe vriendschappen. Ze kiezen daarom dan ook graag voor een ‘groepsvakantie’. Doordat kinderen een hele vakantie lang in een groep herinneringen maken, onvergetelijke avonturen beleven en veel met elkaar praten ontstaan er altijd mooie vriendschappen. Aan het einde van de vakantie hebben kinderen er vaak een hele grote vriendenclub bij door heel Nederland (en daarbuiten).