WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Goed voorbereid op kamp

10 Dingen die je moet weten voordat je op zomerkamp gaat

Het kan soms lastig zijn om de beste zomerkampactiviteiten uit te kiezen voor je kind. Je wilt natuurlijk dat alles perfect geregeld is. Of je nu gaat kamperen in de bergen, surfen aan de kust of gewoon gaat genieten van de natuur. Er zijn een paar dingen die handig zijn om te weten voordat je kind vertrekt; zo hoeft hij of zij zich alleen maar bezig te houden met plezier maken en nieuwe vrienden maken en kan hoef jij je thuis ergens druk over te maken. In deze blog geven wij voorbereidingstips voor een zorgeloos zomerkamp.

dagkamp, zomerkamp

Wat is een zomerkamp?

Een zomervakantie kamp is een georganiseerde reis waarbij jongeren nieuwe vrienden maken door middel van leuke activiteiten. Tijdens deze zomerkampactiviteiten leren ze nieuwe vaardigheden op een actieve manier. Een zomerkamp biedt daarnaast ook de mogelijkheid voor jongeren om hun horizon te verbreden in een veilige omgeving.

Kies de mooiste zomerkampactiviteiten

Maar hoe kies je nou het juiste kamp? Want elk kamp is anders en heeft zijn eigen kenmerken en activiteiten. Bespreek daarom duidelijk met je kind wat hij of zij leuk vindt en wat de verwachtingen zijn. Wil je liever met de voetjes in het zand staan? Of wil je nieuwe landen ontdekken tijdens een rondreis? De keuze is reuze!

We bieden verschillende activiteiten voor zomerkampen. Je kind beleeft de tijd van zijn leven bij één van de watersportkampen. Gaat je kind liever het bos in? Neem dan eens een kijkje bij onze outdoor kampen.

zomerkamp, dagkamp, surfkamp

Bereid je voor op alle weersomstandigheden

Het weer is en blijft lastig te voorspellen, ook in de zomermaanden. Zorg dus dat je kind voorbereid is op alle weersomstandigheden. Zelfs in de zomer komt een warme trui goed van pas. Vergeet ook zeker niet om zonnebrandcrème mee te nemen. Onze reisleiders zorgen ervoor dat er tijdig ingesmeerd wordt, vooral bij de jongere kids! Tip: Lees ook eens onze blog over 8 tips voor het inpakken van je koffer zodat je kind alles in zijn koffer mee heeft.

Lees je goed in over je zomerkamp

We beschikken over een praktische informatiepagina. Lees deze ook eens goed door zodat zowel jij als je kind niet voor verrassingen komen te staan. Op deze pagina kun je alles vinden over de zomerkampactiviteiten, maar ook over de begeleiding en zaken als telefoongebruik tijdens het zomerkamp.

zomerkamp, dagkamp

Kamperen tijdens een zomerkamp

Als je tijdens zomerkamp gaat kamperen is het handig om samen met je kind eens een outdoorwinkel te bezoeken. Zoek een comfortabele slaapzak uit, maar zorg ook voor een leuk spelletje voor in de avond. Door het actief bezig zijn met het uitkiezen van materiaal kun je je kind nog enthousiaster maken voor de activiteiten tijdens het zomerkamp.

Voorbereiding voor de ouders

Niet alleen je kind dient zich voor te bereiden voor het kamp, maar ook jij als ouder. Tijdens het kamp uploaden we iedere dag foto’s en video’s op MyAlbum. Deze foto’s en video's worden gemaakt door de begeleiders en reisleiding. Zo hoef je niks te missen van de activiteiten op het zomerkamp.
Benieuwd hoe wij omgaan met privacy en gegevens? Lees dan de blog Privacy, hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Maak afspraken met elkaar

Praat goed met elkaar over wanneer jij en je kind even met elkaar bellen. Spreek af dat jouw kind je belt. Het kan zo zijn dat je kind het zo naar de zin heeft dat je een dagje niet gebeld of geappt wordt. Geen nieuws is dan goed nieuws, natuurlijk!

zomerkamp, dagkamp

Zorg voor snacks tijdens de reis

Je weet vast wat een uitdaging reizen met te weinig eten is. Want wie wordt er nou niet 'hangry', dus chagrijnig omdat je trek hebt?! Of je nu met de auto, trein, bus of het vliegtuig gaat, het is goed om altijd voorbereid te zijn op die onverwachte en onvermijdelijke hongerige momenten. Een van de beste manieren om dit aan te pakken is door je kind genoeg snacks mee te nemen voor onderweg. Kies voor gezonde dingen als fruit, noten, of eiwitrepen. Wij schreven al een blog met tips voor de lekkerste snacks voor onderweg.

Bespreek eventuele problemen

Een zomerkamp kan best spannend zijn. Kinderen kunnen onzeker zijn over bepaalde zaken, waardoor ze misschien wel opkijken tegen een kamp zonder ouders. Bespreek dit op een luchtige manier met je kind. Je kunt hem/haar ook geruststellen door aan te geven bij welke begeleider ze terecht kunnen bij eventuele problemen.

Schrijf de naam van je kind op je spullen

Het kan soms een drukke boel zijn met alle spullen van alle kinderen. Om te zorgen dat je kind geen spullen kwijtraakt, kun je het beste je materiaal markeren met een stift. Schrijf bijvoorbeeld de naam van je kind op hun spulletjes.

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met de voorbereiding van het zomerkamp van je kind. Benieuwd welke activiteiten wij aanbieden voor de jeugd? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod zomerkampen!