WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Rondreizen met Vinea

10 tips voor op reis door Europa

Heb jij altijd al willen rondreizen in Europa? Dan is het geen gek idee om je daar goed op voor te bereiden. Bij Vinea hebben we ruime ervaring met het organiseren van rondreizen. We delen graag onze tips voor op reis met je, zodat je zelf ook een onvergetelijke en comfortabele reis kunt plannen:

Tip 1. Stippel een route uit

Bepaal welke landen en steden je wilt bezoeken tijdens je rondreis. Zorg ervoor dat je een haalbare route uitstippelt en rekening houdt met reistijden tussen de bestemmingen. Met My Maps van Google kun je eenvoudig een route in kaart brengen en highlights pinnen die je graag wil zien.

Tip 2. Bepaal je budget

Stel een realistisch budget op voor je reis. Europa kan zowel duur als betaalbaar zijn, afhankelijk van de bestemmingen en je reisstijl. Oost-Europa is over het algemeen wat goedkoper dan Noord-Europa. Zorg ervoor dat je voldoende geld reserveert voor accommodatie, eten, vervoer en activiteiten.

Rondreis, interrailen, scandinavië

Tip 3. Boek vooraf accommodaties

Kies voor budgetvriendelijke accommodaties zoals hostels, Airbnb's of goedkope hotels. Een paar maanden vooraf boeken kan erg voordelig zijn, vooral in drukke toeristische seizoenen.

Tip 4. Kies je vervoer

Heb je geen auto voor je rondreis? Bekijk dan verschillende transportmogelijkheden, zoals treinen, bussen en budgetvluchten. Europa heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, waardoor je makkelijk tussen verschillende steden reist. Reserveer van tevoren een plekje, zodat je op tijd bij je nieuwe bestemming aankomt. Als je het heel avontuurlijk wil maken, kun je zelfs gaan liften.

Rondreizen, scandinavië, Hamburg

Tip 5. Leer een woordje buitenlands

Leer een aantal basiszinnen in de lokale taal van de landen die je bezoekt. Dit wordt meestal gewaardeerd door de lokale bevolking en kan je helpen bij het navigeren en communiceren. Duolingo is een leuke manier om een nieuwe taal te leren.

Tip 6. Slimme mensen reizen licht

Pak alleen de essentiële items in je backpack. Overbodige bagage kan zwaar en onhandig zijn tijdens het reizen tussen verschillende bestemmingen. Daarnaast wil je ook wat ruimte overhouden voor souvenirs, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een te zware tas.

Rondreizen, interrailen, trein

Tip 7. Zorg voor geldige reisdocumenten

Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is voordat je vertrekt. Controleer ook of je andere reisdocumenten nodig hebt voor de landen die je gaat bezoeken. Wanneer je met de auto reist, heb je in sommige landen of steden een vignet nodig.

Tip 8. Sluit een reisverzekering af

Overweeg om een reisverzekering af te sluiten die medische kosten, annuleringen en verlies/diefstal van spullen dekt. Zo hoef je je tijdens je reis geen zorgen te maken over deze onverwachte extra kosten.

Tip 9. Bouw flexibiliteit in

Houd je reisschema flexibel, zodat je kunt genieten van spontane ontmoetingen en activiteiten. Hoewel het verleidelijk is om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in korte tijd te zien, kan dat ook erg vermoeiend zijn. Plan wat vrije tijd in je reisschema om te ontspannen, nieuwe mensen te ontmoeten en onverwachte ontdekkingen te doen.

Rondreizen, Stockholm, Scandinavië

Tip 10. Ga samen op reis

Overweeg om met vrienden een rondreis in Europa te maken. Door samen te reizen heb je altijd gezelschap en kun je ook de kosten samen delen.

Andere tips voor op reis: georganiseerde rondreizen in Europa

Lijkt het regelen van een rondreis je toch te veel werk? Ga dan mee met een van de georganiseerde reis van Vinea. Wij organiseren diverse rondreizen door Europa voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar en voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar.