WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Alles voor de allerleukste week!!

7 tips om je kind voor te bereiden op kamp.

Als ouder is het natuurlijk spannend om je kind voor het eerst alleen op kamp te laten gaan. Zowel voor jou als je kind is het soms een hele stap om een paar dagen of zelfs weken van elkaar gescheiden te zijn. Daarom is het belangrijk om jezelf én je kind goed voor te bereiden op het kamp, zodat het een leuke en positieve ervaring word voor iedereen. Vinea heeft hier natuurlijk ervaring mee en onze reisleiders zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Wij hebben voor jou 7 tips op een rijtje gezet om jezelf perfect voor te bereiden op een zomerkamp.

zeilkamp, zomerkamp

1. Praten, praten, praten

Het is superbelangrijk dat je met je kind in gesprek gaat over het kamp. Vraag dan at hij of zij ervan verwacht en wat hij of zij zich voorstelt van het kamp. Heeft je kind ergens angst voor of zorgen over? Zorg dat je goed uitlegt wat er allemaal gaat gebeuren en welke activiteiten er worden gedaan. Hierdoor weet een kind net even iets beter wat hij of zij kan verwachten.

2. Oefenen!

Oefenen op een zomerkamp klinkt misschien gek, maar denk hierbij niet te moeilijk. Voor een kind kan het een hele uitdaging zijn om zonder ouders op kamp te gaan. Laat je kind logeren bij opa en oma of vriendjes/ vriendinnetjes.
Zo leert een kind dat het ook heel leuk is om even zonder ouder te zijn.

3. Is een paklijst echt handig?

Zeker! Laat je kind meedenken over wat er mee moet op kamp, maak samen een lijstje en haal samen de spulletjes daarvoor. Zo is jouw kind helemaal voorbereid en kan hij/zij rustig wennen aan het op kamp gaan, maar er vooral naar uitkijken.

dagkamp, zomerkampen

4. Zelfstandigheid

Zelfstandigheid komt meer van toepassing dan dat je wellicht denkt. Laat bijvoorbeeld je kind dan zelf zijn of haar koffer inpakken. Dit zorgt ervoor dat je kind precies weet waar alles ligt. Dit geeft een gevoel van zelfstandigheid en kan eventueel helpen bij heimwee.

5. Vertrouwen en ervaringen

Het is belangrijk dat je je kind vertrouwen geeft. Zorg ervoor dat hij/zij dat ook voelt en weet. Zeg bijvoorbeeld “ik heb vertrouwen in jou, en ik weet dat je het heel goed gaat doen op kamp”. Probeer ook je kind ook aan te moedigen om nieuwe ervaringen en vrienden te maken. Als jij als ouder jouw persoonlijke ervaringen deelt, kan dit zeker helpen tegen de zenuwen en kan dit jouw kind erg geruststellen. Laat ook vooral weten dat een kamp een superleuke ervaring is en dat het vooral belangrijk is dat hij of zij geniet.

dagkamp, kinderen

6. Dagkampen

Mocht een week op kamp nou net teveel of te intens zijn voor jou kind? Dan kan dit een goed opstapje zijn voor jouw kind om op een dagkamp te gaan. Een dagkamp kan de hele week of een halve week, dat is geheel optioneel. Met een dagkamp breng je in de ochtend je kind naar de afgesproken plek en ’s avonds haal jij jouw kind daar weer op. Lekker thuis eten en slapen, dus. Wij schreven een blog over wat een dagkamp precies inhoudt.

7. Extra liefde

Vertel je kind even een keertje extra hoeveel je van hem of haar houd! Stel hem/haar gerust, geef een extra knuffel, doe een lief briefje in de tas en verwen je kind met bijvoorbeeld zijn/haar favoriete avondeten. Zo voelt een kind zich extra geliefd en geeft dit net even wat meer zelfvertrouwen voor een kamp.

Met deze tips hopen wij jou genoeg tips te hebben gegeven voor de beste voorbereiding te op een Vinea-kamp. Voor eventuele andere vragen kun je altijd even kijken bij de meest gestelde vragen of bellen naar ons kantoor.