WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Met vrienden op vakantie

8 Redenen om met vrienden op vakantie te gaan

De zomervakantie staat voor de deur: tijd om lekker te ontspannen en om op avontuur te gaan. En met wie kun je dat nu beter doen dan met je vrienden? In dit artikel geven we je 8 redenen om met je vrienden op vakantie te gaan. Van feesten tot de zon opkomt tot het versterken van je vriendschappen en het ontdekken van nieuwe interesses. Dit is waarom je deze zomer nog een vakantie met je vrienden moet boeken.


#1. Onvergetelijke herinneringen

Met je vrienden op zomervakantie gaan is de ultieme manier om samen herinneringen voor het leven te maken. De zomer heeft iets magisch en is daarom het perfecte moment hiervoor! Als je mooie momenten meemaakt samen met mensen die belangrijk voor je zijn, zorgt dit voor herinneringen die je de rest van je leven bij je draagt. Hoe leuk als je over 10 jaar terugkijkt naar de foto’s van jullie vakantie en weer al die mooie momenten kunt herbeleven.

Strandfeest met je vrienden in de zomervakantie

#2. Samen feesten

Dansen op de boulevard terwijl de zon achter de horizon zakt en vervolgens de rest van de dag lekker bakken op het strand. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Met je ouders zul je dit waarschijnlijk niet zo snel doen op vakantie, maar met vrienden juist wel.

#3. Goed voor je zelfvertrouwen

Een vakantie met vrienden en zónder ouders leert je dat je ook dingen zelf kunt. Je doet dingen die je misschien nog niet eerder alleen had gedurfd. Je wordt gedwongen om wat meer uit je schulp te kruipen. Dat geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. You got this!

kanovaren met vrienden tijdens de zomervakantie

#4. Tijd voor goede gesprekken

Als je een week lang 24/7 met elkaar doorbrengt, heb je ineens veel meer tijd voor diepere gesprekken. Zo leer je je vrienden tijdens de zomervakantie nog beter kennen en zij jou ook. Dit zorgt ervoor dat jullie band nog sterker wordt.

#5. Leer op eigen benen staan

Het is natuurlijk wel heel makkelijk als je ouders alles voor je regelen. Jij hoeft alleen maar in de auto te stappen. Wanneer je met je vrienden op vakantie gaat, leer je hoe het is zelf dingen te regelen. En dat alles misschien zelfs in een ander land, waar je de taal niet zo goed spreekt. Daarbij moet je ook rekening houden met de mensen waarmee je op vakantie gaat. Dit is ontzettend leerzaam. Het zorgt ervoor dat je leer om samen te werken en je in anderen te verplaatsen.

Surfen tijdens je zomervakantie met vrienden

#6. Ontmoet nieuwe mensen

Wanneer je met je vrienden op pad gaat, ontmoet je eerder leeftijdsgenoten die ook met elkaar weg zijn. Bijvoorbeeld tijdens een rondreis. Zo ontmoet je deze zomer allemaal nieuwe mensen, waar misschien zomaar nieuwe vriendschappen uit ontstaan.

#7. Ontdek nieuwe interesses

Als jij met je familie altijd op vakantie gaat naar dezelfde bestemming, wil je misschien ook weleens iets nieuws ontdekken. Een vakantie met vrienden leent zich er perfect voor om samen nieuwe dingen te ontdekken. Misschien merk je dan dat je veel meer van natuur houdt dan je had gedacht, raak je geïnteresseerd in de cultuur van een ander land en proef je eten waarvan je niet eens wist dat het bestond!

Zomervakantie, skaten met vrienden

#8. Even weg uit de dagelijkse sleur of stress

De zomer is het perfecte moment om even los te breken van de dagelijkse sleur. Als je met je vrienden op vakantie gaat, hoef je niet meer te denken aan de stress of drukte van school of je werk. En je hebt ook geen ouders die aan je kop zeuren over wat dan ook. Plezier maken is het enige waar je je mee bezig houdt. Op die manier kun je weer helemaal opladen.

Het avontuur wacht op jullie!

Genoeg redenen om op zomervakantie te gaan met je vrienden. Dus pak je koffers, maak plannen met je besties en bereid je voor op een zomer vol nieuwe ervaringen en onvergetelijke momenten. Misschien gaan jullie wel kiten in Porto, chillen aan de Costa Brava of surfen in Marokko. Tussen onze jongerenreizen voor 15-18 jaar of voor 18-25 jaar zit vast een toffe vakantie die bij jullie past. Het avontuur wacht op jullie!

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook De verschillende soorten jongerenreizen op een rij