WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Smullend op reis

De lekkerste snacks voor onderweg

Je weet vast wat een uitdaging reizen met te weinig eten is. Want wie wordt er nou niet 'hangry', dus chagrijnig omdat je trek hebt?! Of je nu met de trein, bus, het vliegtuig of op autovakantie met kleine kinderen gaat, het is goed om altijd voorbereid te zijn op die onverwachte en onvermijdelijke hongerige momenten. Een van de beste manieren om dit aan te pakken is door snacks mee te nemen voor onderweg op vakantie. Hier zijn onze tips voor de lekkerste snacks! Ook lekker als je onderweg naar vakantie YouTube aan het kijken bent!

snacks, onderweg, jongerenreis

Gezonde snacks

Het kan soms lastig zijn om gezonde snacks te vinden als je onderweg bent. Gezonde snacks kunnen je helpen om je energieniveau op peil te houden en je trek als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Hieronder staan de lekkerste gezonde snacks die je gemakkelijk mee kunt nemen onderweg. Zorg er wel voor dat het bakje of zakje waarin je de snacks mee neemt goed dichtzitten of hersluitbaar zijn.

- Fruit is een geweldige snack optie. Het is rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Je kunt appels, bananen, druiven of bessen meenemen wat amper troep en rommel maakt.

- Noten zijn de beste bron van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Ze zijn ook heel voedzaam en makkelijk mee te nemen. Vaak zitten ze in een zakje die je opnieuw kan sluiten. Een mix van lekker veel noten zoals, amandelen, walnoten en cashewnoten is helemaal yummie!

- Groenten zijn een goede manier om lekker klein te snacken. Neem worteltjes, komkommer of paprika mee. Deze zijn in de winkel ook als mini’s verkrijgbaar, lekker handig voor onderweg. Groenten zijn nog lekkerder met een dipje. Hummus bijvoorbeeld, het zit vol met eiwitten en vezels.

- Muesli- en eiwitrepen zijn de allerbeste, gezonde snacks voor onderweg op vakantie. Ook zorgt het ervoor dat je een snelle energieboost krijgt. Kies wel voor een reep met weinig extra toegevoegde suikers. Zo blijft het wel nog een gezonde snack!

snacks, onderweg, jongerenreis

Ongezonde snacks

De verleiding is af en toe gewoon veel te groot; een lekkere vette hamburger met een te zout frietje als avondeten, een zak snoep of die ene verleidelijke chocoladereep. En dit af en toe, kan ook helemaal geen kwaad. Voor een langere rit is dit ook een manier om snel wat extra energie snel te krijgen. Stop het wel in zakjes en bakjes die je goed kan sluiten en hersluitbaar zijn, zodat je na afloop van je autorit niet helemaal onder de chocolade zit!

- Koeken. Een lekkere gevulde koek of een stroopwafel, wie zegt daar nou nee tegen?! Een kleine snack voor tussendoor om even wat extra energie te krijgen maar je maag ook lekker vullen. Lekker om snoepen bij een net gehaalde kop thee!

- Snoep. Zie jij het al voor je; een lange rit zonder snoep?! Eigenlijk hoort het er gewoon bij. Een lekkere zure mat, lolly’s, suikersnoep, drop, winegums, kauwgum of een zakje M&M's. De rit gaat een stuk sneller als je wat lekkers te snoepen hebt! Spreek met jezelf af dat je niet eindeloos gaat zitten snoepen, want heel goed is het natuurlijk niet voor je.

- Chocolade. Een zoete snack die echt bijna iedereen lekker vindt. Puur-, melk- en witte chocolade in alle maten, soorten en vormen. Kies voor een zakje met mini chocolaatjes, hier heb je minder snel de verleiding om het in een keer op te eten.

- Chips. Een van de populairste snacks voor onderweg, in allerlei soorten en smaken. Met zout, paprika of een spannende smaak als Thaise curry... Iedereen heeft zijn of haar favo chips! Helemaal lekker om het af te maken met een lekker dipje. Een betere snack voor onderweg op vakantie krijg je niet!

snacks, onderweg, jongerereis

Allergenen snacks

Als je een gluten of andere soort allergie hebt, kan het best lastig zijn om de goede en lekkere snacks voor onderweg op vakantie te vinden. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer keuze, zodat mensen met voedselallergieën ook kunnen genieten van de lekkerste snacks voor onderweg. Voordat je de snacks gaat kopen, bekijk nog even goed de ingredientenlijst en let op kruisbesmettingen, zodat jij er zeker van bent dat het helemaal veilig is om te eten.

- Zelfgemaakte snacks. Je weet dan zeker dat ze goed zijn voor je. En hoe leuk is het om de dag voor vertrek samen met je vriend of vriendin nog even lekker te bakken. Muffins, cakepops, brownies of granolabars maken. De volgende dag geniet je nog meer van die overheerlijke zelfgemaakte snacks voor onderweg.

- Kant en klare snacks. In alle supermarkten heb je een afdeling met speciale voeding voor mensen met allergieën. Hier zijn zowel gezonde a;s ongezonde snacks te vinden. Denk aan repen, crackers, chips en koekjes.

snacks, onderweg, jongerenreis

Samen snacken!

Of je nou van gezonde, ongezonde of anti-allergie snacken houdt, snacken tijdens het reizen hoort erbij. En wat is nog leuker dan snacken in je eentje? Juist! Samen snacken! Zo zorg je er samen voor dat jullie kleine, grote en onweerstaanbare hongeraanvallen worden gestild en jullie reis nóg leuker wordt!