WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Een veilig en gerust gevoel

Zo blijf je als ouder op de hoogte van jouw kind op kamp

None

Je kind los laten, wanneer die op zomerkamp gaat. Dit kan best lastig zijn. Je wilt weten hoe het met ze gaat, wat ze meemaken en of ze het naar hun zin hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende manieren om als ouder op de hoogte te blijven van jou kind tijdens een Vinea-kamp. In deze blog komen er verschillende opties aan bod en geven we tips over hoe je hier het beste mee kan omgaan.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

De kampinformatie

Bij alle kampen krijg je als ouder een informatie boekje met daarin alle informatie over het kamp. Hierin staat het programma, de regels, privacy, contactgegevens van de leiding en eventuele bijzonderheden waar je als ouder van op de hoogte moet zijn. Het is verstandig om deze goed door te nemen en als je vagen hebt, even te bellen naar de organisatie. Ook ben je op de hoogte met welke activiteiten en spellen je kind uitvoert.

Vinea maakt verder gebruik van MyAlbum. Hier komen online alle foto’s van het kamp waar je kind is te staan. Deze foto’s worden iedere dag bijwerkt met talloze nieuwe foto’s en filmpjes. Dit wordt gemaakt door de kampbegeleiders en reisleiding. Via het online foto en video portaal blijf je ook op de hoogte van je kind. In de foto’s en video’s is je kind met een grote glimlach te zien zodat je zelf weet dat je kind het naar zijn/ haar zin heeft.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Social media

Maak een social media account aan. Vinea als organisatie maakt gebruik van FaceBook, Instagram en TikTok waar filmpjes op geplaatst van het kamp. Je kunt dus zien hoe je kind het heeft, hoe het eruit ziet en wat ze aan het doen zijn. Ook kun je hier op reageren en berichten sturen, om er zeker van te zijn dat je kind het naar zijn zin heeft op kamp.

Er zijn op Instagram drie accounts waar je beeldmateriaal van je kind voorbij kunt zien komen. Deze account zijn van de crew, family en het hoofd account. Als er een kamp is wordt de Instagram, FaceBook en TikTok overgenomen door de kampstaf. Ook weer een manier om als ouder je kind te volgen.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Contact

Op kamp krijgt ieder kind de mogelijkheid om hun ouders een berichtje te sturen of te bellen. Er zijn geen vaste momenten wanneer je kind je kan bellen, ze krijgen er de tijd voor op vrije momenten. Je kind kan dan vertellen, wat ze die dag hebben gedaan, wat ze het leukst vonden en misschien minder leuk en hoeveel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ze wel niet hebben gemaakt. Zo hoor je van je kind naast de foto’s die je al hebt gezien hoe erg ze het naar hun zin hebben.

Een andere maar ouderwetse manier om contact te hebben is via de post. Het kan leuk zijn om van jouw kind een speciaal kaartje of briefje thuis te krijgen. Met een bijzondere tekst over de ervaring op kamp. Maar ook om er natuurlijk een terug te sturen. Om te laten weten dat je aan ze denkt.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Tips

Ook hebben we nog een paar tips op een rijtje gezet. Om te voorkomen dat je je toch zorgen blijft maken over je kind. En zodat jij en je kind goed in contact blijven en niemand last krijgt van heimwee. Maar de leukste tijd zonder ouders of kind beleeft.

  • Maak duidelijke afspraken met je kind over hoe en wanneer jullie contact hebben met elkaar
  • Laat bij voorkeur je kind zelf contact opzoeken. Het kan zo zijn dat je kind het zo erg naar zijn zin heeft dat je een dag niet wordt gebeld of geappt
  • Laat je kind zelf bepalen of hij./zij iets wilt delen over het kamp. Geef je kind de ruimte om lekker te genieten!
  • Mocht je vragen hebben of je echt zorgen maken, neem dan contact op met ons. Onze reisleiding kan je gerust stellen en eventuele problemen oplossen

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Geef je kind de ruimte

Om op de hoogte te blijven van jouw kind op kamp is het erg belangrijk als je je kind de ruimte geeft. Vanuit Vinea is er iedere dag de mogelijkheid dat je kind contact met je kan opzoeken. Maar het ligt aan het kind of die ook dit moment wilt benutten. Verder kunt je je kind terug zien op de foto’s en filmpjes van MyAlbum, Instagram, FaceBook en TikTok of kijk op de social media van je eigen kind. Die zal vast en zeker ook wat delen. Er zijn heel veel manieren om op de hoogte te blijven van je kind dus zorgen maken, dat is helemaal niet nodig!