WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Een veilig en gerust gevoel

Zo blijf je als ouder op de hoogte van jouw kind op kamp

Ze worden ouder en de kinderen gaan op kamp. Je kind loslaten, wanneer die op vakantiekamp gaat. Dit kan best lastig zijn. Je wilt weten hoe het met ze gaat, wat ze meemaken en of ze het naar hun zin hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende manieren om als ouder op de hoogte te blijven van jouw kind tijdens een Vinea-kamp. In deze blog komen er verschillende opties aan bod en geven we tips over hoe je hier het beste mee kan omgaan.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

De kampinformatie

Bij alle kampen krijg je als ouder van tevoren praktische informatie met daarin alle informatie over het kamp. Hierin staat bijvoorbeeld het programma, de regels, privacy, contactgegevens van de leiding en eventuele bijzonderheden waar je als ouder van op de hoogte moet zijn. Het is verstandig om deze goed door te nemen en als je vragen hebt, even te bellen naar de organisatie. Ook ben je op de hoogte van welke activiteiten je kinderen op kamp gaat doen.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Online fotoalbum

Natuurlijk vinden wij het ook heel belangrijk om het thuisfront tijdens het kamp te laten weten hoe iedereen het heeft, zodat je op afstand ook een beetje kunt meegenieten. Daarvoor maakt Vinea gebruik van MyAlbum. Voor elk kamp maken we een online fotoalbum, waarin de kampbegeleiders of reisleiding foto's en filmpjes uploadt gedurende het kamp. Het album wordt zo vaak mogelijk bijgewerkt, en soms schrijft de leiding er ook nog een leuk verhaaltje bij. Zodra jij je kind terugziet op beeld met een grote glimlach, weet je al snel dat het goed zit!

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Contact

Alle kinderen op kamp krijgen de mogelijkheid om hun ouders een berichtje te sturen of te bellen. Er zijn geen vaste momenten wanneer je kind je kan bellen, ze krijgen er de tijd voor op vrije momenten. Je kind kan dan vertellen, wat ze die dag hebben gedaan, wat ze het leukst vonden en misschien minder leuk en hoeveel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ze wel niet hebben gemaakt. Zo hoor je van je kind naast de foto’s die je al hebt gezien hoe erg ze het naar hun zin hebben.

Een andere maar ouderwetse manier om contact te hebben is via de post. Het kan leuk zijn om van jouw kind op kamp een speciaal kaartje of briefje thuis te krijgen. Met een bijzondere tekst over de ervaring op kamp. Maar ook om er natuurlijk een terug te sturen. Om te laten weten dat je aan ze denkt.

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Tips

Ook hebben we nog een paar tips op een rijtje gezet. Om te voorkomen dat je je toch zorgen blijft maken over je kind. En zodat jij en je kind op kamp goed in contact blijven en niemand last krijgt van heimwee.

  • Maak duidelijke afspraken met je kind over hoe en wanneer jullie contact hebben met elkaar
  • Laat je kind zelf bepalen of hij/zij iets wilt delen over het kamp. Geef je kind de ruimte om lekker te genieten!
  • Het kan zo zijn dat je kind het zo erg naar zijn zin heeft dat je een dag niet wordt gebeld of geappt. Ga dan uit van: geen bericht is goed bericht!
  • Mocht je vragen hebben of je echt zorgen maken, neem dan contact op met ons. Onze reisleiding kan je gerust stellen en eventuele problemen oplossen

zeilkamp, zeilvakantie, jongerenvakantie

Geef je kind de ruimte

Om op de hoogte te blijven van de kinderen op kamp is het erg belangrijk als je je kind de ruimte geeft. Vanuit Vinea is er iedere dag de mogelijkheid dat je kind contact met je kan opzoeken. Maar het ligt aan het kind of die ook dit moment wilt benutten. Verder kunt je je kind terug zien op de foto’s en filmpjes van MyAlbum, Instagram, FaceBook en TikTok of kijk op de social media van je eigen kind. Die zal vast en zeker ook wat delen. Er zijn heel veel manieren om op de hoogte te blijven van je kind dus zorgen maken, dat is helemaal niet nodig! Twijfel je nog steeds? Bekijk dan de blog over 5 redenen om je kind op kamp te laten gaan.