WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Liever lui dan moe?

Waarom een actieve gezinsvakantie een goed idee is

7 Redenen om te kiezen voor een actieve gezinsvakantie

Het moment is bijna daar, op vakantie met het hele gezin! Eindelijk even niets hoeven en alleen maar luieren en lekker relaxen… We snappen dat dit een heerlijk vooruitzicht lijkt, maar tóch zijn wij ervan overtuigd dat je gelukkiger wordt van een meer actieve gezinsvakantie. En je kids ook! in deze blog geven wij jou 7 redenen om deze zomer te kiezen voor een actieve gezinsvakantie!


1. Hét medicijn tegen verveling

Als drukke moeder of vader is het heel logisch dat je uitkijkt naar eindelijk eens lekker niks doen. Maar grote kans dat je kinderen meer houden van actieve vakanties. Kinderen hebben energie voor honderd en de meesten zullen stilliggen op het strand niet lang volhouden. We kunnen ze al bijna horen: ‘Mama, ik verveel me… Deze vakantie is zó saai!’ Een actieve gezinsvakantie waarbij je elke dag een (sportieve) activiteit onderneemt is dé manier om verveling te voorkomen, en zo kunnen ze gelijk hun energie kwijt!

Actieve gezinsvakantie

2. Je maakt samen avonturen mee

Kanoën door Franse rivierkloof, samen leren golfsurfen of ziplinen door een bos. Door dit soort activiteiten met het hele gezin te ondernemen, beleef je samen avonturen die zorgen voor herinneringen voor het leven. Aan het eind van de dag heb je echt wat meegemaakt en maak je herinneringen voor het leven. Zo wordt jullie vakantie er echt een om nooit te vergeten en zullen jullie er nog lang over napraten en nagenieten!

3. Inspannen is mentaal ontspannen

Actief bezig zijn in de natuur is dé manier om je hoofd leeg te maken. Het enige waar je op hoeft te focussen is de omgeving en hetgeen je aan het doen bent. En wat is er lekkerder op vakantie dan even alle dagelijkse rompslomp los te kunnen laten? Gedachten op nul en de eeuwige to-do-list even helemaal naar de achtergrond laten verdwijnen. Die rust is misschien nog wel meer waard dan fysieke rust.

leren surfen tijdens je actieve gezinsvakantie

4. Relaxen is lekkerder na inspanning

Natuurlijk heb je het na die inspanning wel verdiend om even bij te komen en uit te rusten. Het fijne is dat dat dus véél lekkerder voelt nadat je actief bezig bent geweest. Een dag waarop je helemaal niks doet en alleen maar ligt te luieren is misschien één keer lekker, maar wanneer je dit doet na een flinke inspanning is dit stukken fijner!

5. Bewegen is gezond

Een inkoppertje natuurlijk, maar een actieve gezinsvakantie waarbij je dingen onderneemt en in beweging bent is veel gezonder dan luieren (ook voor de kinderen!). Kun je zonder enig schuldgevoel genieten van al die ijsjes en goede glazen wijn. Da's ook wat waard, toch?

fietsen door de natuur tijdens een actieve gezinsvakantie

6. Het effect van de natuur

Een luiervakantie betekent meestal dat je niet veel meer ziet dan het zwembad of strand en misschien een goed boek. Zonde, want juist natuur doet een mens zo goed! Je hoeft echt niet per se een intensieve hike te doen of te gaan wildwaterkanoën, gewoon wandelen door een natuurrijke omgeving geeft al een enorme boost. Al zullen de kinderen waarschijnlijk wel eerder te porren zijn voor iets meer actie, maar daar is altijd wel een mouw aan te passen!

7. Je kunt de organisatie gewoon uit handen geven!

En, zie jij het ondertussen wel zitten, zo'n actieve gezinsvakantie? Of zie je er tegenop om allerlei activiteiten te moeten organiseren? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een georganiseerde familievakanties waarbij het programma al voor je is geregeld. Neem vooral eens een kijkje bij ons aanbod actieve familievakanties en andere reisbestemmingen 2023!

Met deze blog ben je helemaal bijgepraat over waarom jij op een actieve gezinsvakantie moet gaan. Dus kom van die bank af en boek gelijk de vakantie die bij jou past! Doe dit bijvoorbeeld op Blue Monday, vakantie is altijd leuk en zo maak je deze dag iets beter te verdragen.

Andere blogs