WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Haal het beste uit het herfstseizoen

De leukste activiteiten tijdens de herfst

Voor de een kan de zomer niet lang genoeg duren, de ander kijkt al maanden uit naar de herfst. Wat zijn de leukste activiteiten om het meeste uit jouw herfst te halen?

Een lange wandeling door het bos, bladeren die van de boom vallen, met een thee lekker op de bank, een filmmarathon houden of lekker een warme appeltaart bakken. In de herfst kun je heerlijk ongegeneerd binnenblijven zonder je te hoeven verantwoorden. Nog geen plannen tijdens de herfstvakantie? Wij hebben de leukste herfstactiviteiten om binnen en buiten te doen voor jou op een rij gezet:

Herfst activiteit 1: Maak een lekkere herfstwandeling

Ga het bos in en geniet van alle paddenstoelen die je onderweg tegenkomt of spring in een berg met bladeren. Maak een lange wandeling en neem de frisse lucht in je op. Wandelen is namelijk super goed voor je, het helpt om kraakbeen op te bouwen waardoor je soepeler kunt bewegen. Daarnaast werkt het ook goed tegen stress en zorgt wandelen voor een goede nachtrust. Tijdens deze herfst activiteit kun je op zoek gaan naar herfstschatten zoals kastanjes, eikeltjes, dennenappels en bladeren. Neem deze mee naar huis en ga lekker herfst dieren knutselen.

Herfst activiteit 2: Haal een paar pompoenen
Maak een mooie creatie. Hol ze uit om er een kaarsje in te doen of maak er een mooie schildering op. Lekker spooky voor Halloween. Vaak zijn er op veel locaties door het land ook verschillende workshops om hiermee aan de slag te gaan, zo kun je dit gezellig samen doen. Bijvoorbeeld bij de Intratuin, check de pompoen carve workshops hier! Bewaar de pompoenpitten zodat je deze lekker kunt roosteren.

Herfst activiteit 3: Ga naar een pluktuin of boomgaard
Check online waar deze in de buurt te vinden zijn. Het najaar is namelijk plukseizoen! Hier mag je zelf je fruit plukken om bijvoorbeeld een lekkere warme appelmoes van te maken.

Herfst activiteit 4: Bak een taart
Kies je favoriete taart en ga lekker aan de slag met bakken als herfstactiviteit. Je kunt hiervoor je zelf geplukte appels gebruiken om een heerlijke appeltaart te maken. Probeer eens wat anders en maak de taart vegan, super makkelijk! Check hier het recept. Maar iedere taart ruikt heerlijk uit de oven, mmmh dat wordt smullen!

Herfst activiteiten


Herfst activiteit 5: Maak zelf vogelvoer
Wil je de dieren een handje helpen? Vogelvoer is makkelijk om te maken en je krijgt er veel voor terug. Hang je vogelvoer op in je tuin en geniet van al het moois wat voorbijkomt vliegen. Voor tips om vogelvoer te maken check hier de website van vogelbescherming.

Herfst activiteit 6: Ga op herfstkamp!
Wil je nieuwe vrienden maken? Bij Vinea worden er verschillende kampen georganiseerd tijdens de herfstvakantie. Zo kun je er terecht voor een creatief herfstvakantiekamp waarbij je je allerlei mooie dingen gaat maken of ga je liever voor een actiekamp? Hier ga je onder andere mountainbiken en lasergamen. Maar dat is nog niet alles, ook kun je er in de herfstvakantie terecht voor een zeilkamp of kies voor een dagkamp waarbij je lekker thuis kunt slapen. Er is meer dan genoeg aanbod voor herfst activiteiten!


Herfst activiteit 7: Houd een filmmarathon
Alle delen van Harry Potter kijken? Of ga je liever voor een aantal Disney-films ? Met alle streamingdiensten die er tegenwoordig zijn is er keuze genoeg. Haal je favoriete snacks en drinken in huis en geniet van ultiem dagje thuis chillen. Ga voor snacks in thema! Bij een meidenavond kun je roze popcorn maken of ga voor Harry Potter snacks tijdens deze filmreeks als herfst activiteit.

Herfst activiteit film kijken


Herfst activiteit 8: Organiseer een spelletjesdag
Liever minder schermtijd? Haal al je bord- en kaartspellen uit de kast en spendeer de dag gezellig samen. Heb je zin in korte spelletjes? Kies dan voor Beverbende, Regenwormen, kwartet of een kaartspel. Zin om langer in een spel te duiken? Ga dan voor 30 Seconds, Monopoly of Catan. En onthoud vooral: meedoen is belangrijker dan winnen 😉

Herfst activiteit 9: Ga op city trip!
Heb je lekker herfstvakantie of wil je er lekker even tussenuit in het weekend? Je hoeft niet ver op pad te gaan, want in Nederland zijn genoeg mooie steden en plekken die je vast nog niet gezien hebt. Kies een stad waar je normaal niet snel heen zou gaan en ga lekker op stap. Ontdek de stad, ga lekker een hapje eten en regent het? Bezoek een museum of ga voor een andere binnen activiteit. Bekijk ook onze blog over een treinrondreis!

Of je nou een herfstpersoon bent of alweer uitkijkt naar de zomer, Er zijn genoeg herfst activiteiten! Voor de huismussen en de outdoor liefhebbers, er is genoeg te doen om lekker van de herfst te genieten.