WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Alleen op kamp, spannend!

10x waarom alleen op kamp extra leuk is

Wat als ik de enige ben die alleen komt? Had ik geen vriendje of vriendinnetje mee moeten nemen? Dat zijn vragen die veel kinderen zichzelf stellen als ze in hun eentje mee gaan op kamp. Helemaal niet gek, want vooral als je voor het eerst met Vinea op vakantie gaat, weet je niet precies wat je te wachten staat.

We kunnen vast één ding verklappen: ongeveer de helft van de kinderen komt alleen naar een Vinea-vakantie! Hieronder vind je 10 redenen waarom dat juist heel leuk is.


10 Redenen waarom alleen op kamp gaan zo leuk is!

1. Je vindt makkelijk aansluiting bij anderen 

Als je alleen bent, leer je makkelijker nieuwe mensen kennen dan wanneer je al samen bent met iemand die je kent. Anderen zullen namelijk sneller op jou afstappen als je in je eentje bent! Lijkt dat je toch wel spannend? Geen zorgen, onze reisleiders weten precies hoe ze het ijs moeten breken zodat jij binnen no-time lekker met anderen aan het kletsen en lachen bent.

2. Het is goed voor je zelfvertrouwen

In het begin voel je je misschien nog een beetje onzeker, zo in je eentje, maar dat zal snel over zijn. Je zult merken dat je snel vrienden maakt en ontdekken dat je alleen veel meer aan kan dan je misschien dacht!

3. Je bent echt niet de enige die alleen komt

Sommige kinderen gaan samen met een vriend(in) op kamp, maar er komen er ook een heleboel alleen. Dat is bij Vinea heel gewoon! En omdat iedereen er een gezellige week van wil maken, blijft niemand echt alleen.

4. Je hoeft geen rekening te houden met vrienden of vriendinnen

Ben jij het niet altijd eens met je vriend(inn)en? Wil jij wel eens wat anders doen dan zij? Dan is dit je kans, want als je in je eentje mee op kamp gaat kun je lekker helemaal doen wat jij wil.

5. Je leert jezelf een stuk beter kennen

Grote kans dat dit de eerste keer is dat jij zonder familie of vrienden op vakantie gaat. Een hele nieuwe situatie dus, waarin je even helemaal op jezelf aangewezen bent.

6. Je staat meer open voor dingen die je normaal nooit zou doen

Nieuwe mensen, een nieuwe omgeving: perfecte omstandigheden om ook eens nieuwe dingen uit te proberen! Er zijn in ieder geval geen ouders of vrienden van thuis die je tegen zullen houden of iets gek kunnen vinden.

7. Je leert je eigen keuzes maken, zonder dat iemand anders zich ermee bemoeit

Wat trek ik vandaag aan, moet ik vanavond nog douchen en tot hoe laat zal ik opblijven? Deze vakantie is het allemaal helemaal aan jou.

8. Je kunt helemaal jezelf zijn

In het begin kent nog niemand jou, en weet niemand hoe jij bent. Heerlijk, zo’n hele ‘witte bladzijde’! Je hoeft dus aan niemands verwachtingen te voldoen en hoeft je al helemaal niet anders voor te doen dan je bent. Gewoon lekker helemaal jezelf zijn!

9. Je hebt er aan het einde van je vakantie een hele grote vriendengroep bij

Aan het begin van de vakantie zijn het allemaal nog vreemden, maar voor je het weet ken je iedereen en ben je met de hele groep bevriend geraakt. Je kunt het je nu misschien nog niet voorstellen, maar het afscheid nemen aan het eind kan nog best eens moeilijk worden! Maar gelukkig kunnen jullie dan natuurlijk gewoon afspreken om de volgende keer weer met z’n allen op kamp te gaan. 😉 Of misschien heb jij wel de smaak te pakken en wil je liever gewoon weer alleen op kamp!

10. Achteraf kan je harstikke trots op jezelf zijn dat je alleen op kamp bent geweest!

Wij weten natuurlijk dat het megaleuk is om in je eentje mee op kamp te gaan, maar toch vinden we het nog steeds heel stoer van iedereen die dat durft. Je mag dus zeker trots zijn straks op jezelf, dat je het gewoon gedaan hebt! En met onze tips om je voor te bereiden komt het sowieso helemaal goed.

Liever een dagkamp proberen waarbij je niet hoeft te blijven slapen? Of heb jij al een leuk kamp op het oog? ?Klik hier om te zien welke zomerkampen we allemaal hebben. Ook in de herfstvakantie, meivakantie en kerst-& voorjaarsvakantie hebben we van alles om uit te kiezen!

Andere blogs