WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zo bereid jij je goed voor!

De beste tips voor de eerste keer herfstkamp

Aan de zomer komt een einde, de zomerkampen zijn voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Het lijkt alsof alle leuke dagen zijn afgelopen, maar niet getreurd! Voor je het weet is het weer herfstvakantie en gaat het plezier weer beginnen.

In de herfstvakantie zijn er talloze activiteiten die jij kunt doen. Je kunt bakken, spelletjes doen, knutselen, wandelingen maken door het bod of je kunt ervoor kiezen om mee te gaan op een herfstkamp. Deze kampen kunnen verschillende thema’s hebben zodat er altijd een te gek kamp is voor jou!

Maar welke herfstkampen zijn er? Hoe kies ik een kamp uit dat bij mij past? En hoe kan ik mij voorbereiden op een herfstkamp? In deze blog geven wij de beste tips voor beginners tijdens het herfstkamp.

kinderen, outdoor, tassen

Kijk goed welk kamp bij jou past

Om een onvergetelijke week te hebben tijdens je kamp is het belangrijk om een kamp te kiezen dat het beste past bij jou. Elk kamp heeft een ander programma en kijk daarom goed naar de activiteiten. Maak je keuze door te kijken naar welke activiteiten jou het leukste lijken. En zorg ervoor dat je meegaat met de juiste leeftijdscategorie, dat maakt het toch net iets wat makkelijker om vakantievrienden te maken.

Pak verstandig in

Als je op kamp gaat is het belangrijk dat je de juiste spullen meeneemt. Natuurlijk krijg je van de kamp organisatie een paklijst en zijn er talloze tips voor het inpakken van je tas maar toch zijn er wat dingen waar je op moet letten. Het is herfst en het weer kan onvoorspelbaar zijn. Houd het weersbericht even in de gaten voor de week dat jij op kamp gaat zodat jij weet of je korte broeken of juist truien moet inpakken. En een extra tip van ons? Als je een poncho meeneemt ben je beschermd tegen de regen terwijl deze maar weinig ruimte inneemt in je tas of koffer.

zeilen, bootje

De juiste spullen

Als je in de herfst meegaat op een zeilkamp zijn er speciale spullen die jij mee moet nemen. Vaak is er een lijst met spullen die mee moeten tijdens de eerste keer zeilen. Als je deze lijst hebt kun je kijken wat nodig is. Welke spullen liggen er al op de accommodatie die jij mag lenen? En welke spullen moet jij eventueel zelf regelen. Doe dit op tijd, je kunt beter te vroeg alles in huis hebben in plaats van op het einde stressen omdat je nog dingen mist.

Last van Heimwee? Geef dit aan!

Het is heel normaal om heimwee te hebben als je op kamp gaat. Je mist je huis, je familie en misschien wel je favoriete huisdier. Natuurlijk wil je niet dat dit je kampervaring gaat verpesten en is het belangrijk om hierover te praten. Onze reisleiders hebben hier veel ervaring mee, en kunnen je helpen. Ze zullen er alles aandoen om je op te vrolijken. En merk jij snel genoeg dat de heimwee vanzelf weggaat.

Wees altijd jezelf!

Voor het eerst alleen kamp gaan kan best spannend zijn. Het leren kennen van nieuwe mensen en niet weten of je een goede klik hebt met de andere kinderen. De belangrijkste tip hiervoor is wees altijd jezelf. Als jij jezelf bent laat je wie jij bent kom jij vanzelf mensen tegen met wie jij een klik hebt. Wees lekker jezelf, toon interesse in anderen en voor je het weet heb jij flink wat nieuwe vrienden erbij!

kinderen, spelen, buiten

Sta open voor nieuwe ervaringen

Tijdens een kamp gebeuren er waarschijnlijk veel dingen die jij nog nooit gedaan hebt. Of dit nou bepaalde activiteiten zijn, of een bonte avond. Om jouw kamp zo leuk mogelijk te maken is het belangrijk dat jij open staat voor deze ervaringen. Zo maak je nog eens extra leuke dingen mee en houd jij de leukste herinneringen over aan jouw kamp.

Hopelijk ben jij nu genoeg voorbereid om mee te gaan op een herfstkamp in de herfstvakantie. Wij organiseren dit jaar deze ook verschillende kampen in de herfst. Zo kun je meegaan op zeilkamp, actie of avonturen kamp of op kamp gaan speciaal voor meiden. Bekijk hier het aanbod voor onze herfstkampen en dan zien wij jullie hopelijk snel.