WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Activiteiten op outdoorkamp

Kamp activiteiten voor buiten: Wat is leuk om te doen?

Ben jij gek op buiten zijn? Hou je van avontuur en adrenaline? Dan doe je vast graag outdooractiviteiten! In deze blog geven we je volop inspiratie voor de leukste kampactiviteiten voor buiten, waarvan we er veel ook op onze outdoorkampen doen!


Mountainbiken

Fietsen saai? Als jij op een mountainbike door de bossen crost, denk je daar wel anders over! Dan wordt fietsen ineens een avontuur. Je kronkelt over smalle bospaadjes en moet af en toe even flink trappen om een heuvel op te komen. Om vervolgens lekker hard naar beneden te racen, whoehoe! Dankzij de versnellingen en speciale banden van de mountainbike kun je door gebieden crossen waar je met een normale fiets niet komt. Ondertussen is het volop genieten van de mooie natuur om je heen. Mountainbiken is dan ook een van de favoriete activiteiten op outdoorkamp.

Rotsklimmen

Heb jij geen last van hoogtevrees, dan is klimmen zeker een activiteit die je eens moet proberen. En dan bedoelen we niet op een gewone klimmuur, maar op een echte rotswand. Best een uitdaging! Helemaal op eigen kracht moet je boven zien te komen. Als dat dan eenmaal is gelukt, is dat zo'n vet gevoel! En je hebt natuurlijk een geweldig uitzicht. Wil je op outdoorkamp gaan rotsklimmen, kies dan voor ons kamp in de Ardennen

Klimbos op outdoorkamp

Klimbos

Is een rotsbeklimmen iets teveel van het goede voor je, of krijg je juist niet genoeg van het klimmen? Dan kunnen we het klimbos ook zeker aanraden. Deze heb je op allerlei plekken in Nederland en in het buitenland. Overal zien ze er weer net even anders uit, maar het idee is hetzelfde. Met touwen, netten en meer is er een wiebelig parcour gemaakt hoog tussen de bomen. Aan jou om de route met succes af te leggen! Dat is klauteren, klimmen en balanceren geblazen. Ook leuk: meestal is een zipline ook onderdeel van de route, zoeffff. 

Hike met bivak

Wandelen of hiken is natuurlijk dé nummer één activiteit voor veel mensen die van de natuur houden. Vind je dat niet spannend genoeg klinken, maak er dan een bivak van! Oftewel, kamperen in de natuur, waarbij je zelf je overnachtingsplek kiest en opbouwt. Sprokkel hout voor het kampvuur en bereid een lekkere maaltijd p het vuur. Echt even ‘back to basic’ dus, hoe avontuurlijk wil je het hebben? Let wel even op dat je op pad gaat in/naar een bivakzone, want wildkamperen is niet overal toegestaan.

Bivak op outdoorkamp

Boogschieten

Schieten met een echte pijl en boog, hoe gaaf is dat! Boogschieten lijkt misschien moeilijk, maar het is best makkelijk te leren. Je zal zien dat het na een paar keer oefenen steeds beter gaat en dat het steeds leuker wordt. Wie weet lukt het je wel om de roos te raken?!

Vlotten bouwen

Een outdoorkamp is volgens ons pas compleet als we ook het water hebben opgezocht. Kanoën is natuurlijk altijd leuk om te doen, maar weet je wat nog vetter is? Varen op een vlot dat je zelf hebt gebouwd! Dat maakt het ineens een stuk spannender om het water op te gaan. Want of je het droog houdt, hangt helemaal af van jouw eigen handigheid!

Boogschieten tijdens een VInea outdoorkamp

En, welke activiteit lijkt jou het leukst? Als je eigenlijk niet kunt kiezen kun je natuurlijk ook gewoon meegaan met ons op outdoorkamp. Dan ga je in één week heel veel van deze gave dingen doen! En dan heb je misschien ook wel wat aan onze blog over wat mee te nemen op outdoorkamp.