WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Waar ga jij naartoe op vakantie?

De leukste tienervakantie bestemmingen

Weet jij al waar je deze zomer naartoe wil? Het kan best een zoektocht zijn om een leuke plek te vinden voor je tienervakantie. We helpen je dan ook graag een handje. In deze blog lees je onze aanraders voor de leukste tienervakanties.

Leukste tienervakantie in Nederland

Ga je voor het eerst zonder ouders weg? Dan is ons advies om in Nederland op vakantie te gaan. Dat is voor zo’n eerste keer wel zo makkelijk. Je kunt gewoon met het ov reizen (of lief vragen of je gebracht kan worden) en hoeft niet in een andere taal te praten. Bovendien is het lekker goedkoop, zeker als je gaat kamperen op een leuke camping. Populaire plekken voor een tienervakantie in Nederland zijn bijvoorbeeld Renesse (Zeeland) en Terschelling. Wil je liever een wat actievere vakantie met een compleet programma, dan is een strandkamp op Texel een aanrader. Of wat dacht je van leren zeilen op zeilkamp?

tienervakantie zeilkamp, leren zeilen op vakantie

België

Nog steeds dichtbij huis, maar tóch in het buitenland. België is een hele fijne plek voor een tienervakantie, omdat het veilig en vertrouwd is. Het lijkt veel op Nederland – en toch ook weer helemaal niet! De natuur is er een stuk uitbundiger en het landschap heuvelachtiger, bijvoorbeeld in de Ardennen. Dat betekent dat je er meer mogelijkheden hebt voor outdoor activiteiten. Met een outdoorkamp in de Belgische Ardennen is je vervoer ook gelijk geregeld, wel zo makkelijk. Denk je aan een citytrip naar bijvoorbeeld Antwerpen of Brussel, dan kun je ook prima met de trein gaan.

Frankrijk

Wil je nog wel wat verder naar het zuiden, voor meer kans op zonnig en warm weer? Dan zit je goed in Frankrijk! ’t Is een stukje verder reizen, maar nog steeds goed te doen. Hier heb je mogelijkheden voor welke tienervakantie je maar wil: mooie steden voor citytrips, leuke badplaatsen voor een relaxte strandvakantie maar ook natuur en bergen als je daarvan houdt. En lekker eten natuurlijk! Verder kun je ook goed surfen in Frankrijk. Daarvoor kun je terecht bij ons Surfcamp in Le Pin Sec.

surfkamp, tienervakantie frankrijk

Taalreis Engeland

Nog een echte topper voor een tienervakantie is een taalreis naar Engeland. Zo beleef je niet alleen een gave vakantie in een mooi land, maar je Engels wordt ook nog beter! Met ons taalkamp naar Canterbury krijg je een paar uur per dag leuke taallessen en ga je daarnaast op pad in de stad en omgeving.

Griekenland

Zon, zee, strand en goede feestjes. Griekenland heeft genoeg plekken die populair zijn bij jongeren. Vooral de eilanden staan bekend om het bruisende uitgaansleven. Bijvoorbeeld Kreta (Chersonissos), maar ook Kos en Rhodos. Minder party-party maar wél fantastisch mooi zijn de eilanden Santorini en Paros. Je moet er wel even voor vliegen, maar dan heb je ook wat!

jongerenreis, tienervakantie

Spanje

Spanje mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Van tiener tot volwassene, wie houdt er niet van dit land?! Heerlijk eten, altijd lekker weer, geweldige stranden, maar ook toffe steden en feestjes die de hele nacht doorgaan. En de Pyreneeën niet te vergeten! Spanje heeft eigenlijk voor iedereen wel wat te bieden. Dus ook voor een tienervakantie is dit een heerlijke plek, al moet je er wel wat verder voor reizen. Maar wanneer je met Vinea naar Spanje gaat, is dat allemaal al voor je geregeld. Bij ons kun je kiezen uit een strand- en stapvakantie aan de Costa Brava of een outdoorkamp in de bergen. Of, als je niet wíl kiezen, kun je ze zelfs combineren!

Rondreis

Denk jij nu: pfff, dat wordt lastig kiezen tussen al die gave bestemmingen? Dan heb je misschien nog wat aan deze tips om te helpen kiezen. Óf je gaat voor een rondreis maken. Daarbij heb je de mogelijkheid om meer dan één land te bezoeken tijdens je vakantie. Vinea biedt bijvoorbeeld jongeren rondreizen aan door Scandinavië, waarbij je naar Duitsland, Denemarken, Zweden én Noorwegen gaat. De ultieme tienervakantie voor wie van avontuur houdt!