WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Waarom jij deze moet lezen!

De leukste boeken om te lezen op reis

In de auto naar jouw favoriete vakantiebestemming, of lekker liggend aan het strand in het mooie zuiden. Na een tijdje ben je helemaal up to date en klaar met, onderweg naar vakantie, YouTube kijken en ben jij een superster in het dansen op tiktokdansjes. Wat je dan kunt doen is een leuk vakantie boek lezen, en duik in de wereld van deze verschillende verhalen. Wat voor verschillende boeken zijn er eigenlijk? En welke boeken zijn het 100% waard om te lezen? In deze blog vertellen wij wat de leukste boeken zijn om te lezen tijdens jouw vakantie.

boeken

Verschillende genres

Als we kijken naar boeken zijn er genoeg verschillende thema’s waardoor er voor elke boekenliefhebber iets tussen zit. Zo heb je romans, fantasy boeken thrillers en nog veel meer. Ik zal per genre kort uitleggen wat deze inhoud, zodat jij straks het beste boek uitgekozen hebt als jij op vakantie boeken gaat lezen.

Romans: Het woord zegt het al een beetje, maar romans zijn met name de romantische boeken. Boeken waar het thema liefde centraal staat. Ook staan er vaak 1 of meerdere personages in de spotlight.

Fantasy: Bij fantasy boeken draait het vooral om gebeurtenissen of personages wat in het echt niet mogelijk is. Denk hierbij aan een verhaal waar dieren kunnen praten of een verhaal met een doorgang naar een andere wereld.

Non-fictie: Als jij meer van informatieve boeken houdt dan kun jij het beste een non-fictie boek lezen. Deze boeken zijn gemaakt om jou wat te leren. Een belangrijk onderdeel van non-fictie boeken is dat de feiten kloppen.

Thriller: Voor onze echte spanningsliefhebbers zijn er thrillers. Bij een thriller lees je een spannend verhaal en lees je voornamelijk over actie en gevaar.

Misdaad: Bij misdaad boeken kun je lezen over misdaden, maar ook over het oplossen van misdaden door een detective.

Intussen weet jij meer over de verschillende thema’s die boeken kunnen hebben, maar welke boeken zijn nou echt leuk om te lezen? Wij hebben per leeftijdscategorie de leukste boeken voor jou uitgekozen.

boek, strand, zand

9-12 jaar

Deze leeftijdscategorie is voor kinderen tussen de 9 en de 12 jaar. Hiervoor hebben wij losse boeken uitgekozen voor jou, maar ook een paar boekseries.

Het eerste boek is Wie achter deze deur verdwijnt In dit boek waar geheimzinnige avonturen plaatsvinden achter de gesloten deur in Laurenzo zijn huis. Wat zit er nou achter deze deur? Er is maar 1 manier om daarachter te komen..

Wie veel youtube kijkt heeft vast wel een keer gehoord van de youtubers Gewoon thomas en Furtjuh. In het boek ‘De avonturen van Rutger, Thomas en paco; De magische halsband’ Krijgen ze een pakket voor paco de hond. In dit pakket zit onder andere een halsband. Zodra deze omgaat gedraagt paco zich apart. Wat is er aan de hand? En zou dit kunnen komen door zijn nieuwe halsband?

Een van de echte klassiekers op het gebied van kinderboeken is Dolfje weerwolfje. Dolfje is een normale jongen die drie keer per maand veranderd in een weerwolf. Deze serie is al jaren populair bij kinderen.

Tot slot hebben wij de geweldige serie Mees Kees Uitgekozen voor jou! Mees Kees gaat over een te gekke meester. Hij is niet voor niets de leukste meester van de school. Benieuwd waarom hij deze titel gekregen heeft? Lees dan één of meerdere boeken uit deze serie.

cultuur, schrijven, tekst

12-15 jaar

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar oud dan vind jij natuurlijk andere boeken leuker. Daarom hebben wij voor jou een selectie gemaakt met leuke boeken voor jou.

Houd jij van avontuurlijke boeken die onder andere gaan over vriendschap? Dan is boekenserie De grijze jager misschien wel iets voor jou! In deze boekenreeks wordt de 15-jarige weesjongen will opgeleid tot een Grijze jager, een spion van de koning.
Deze serie telt 16 delen, en wij raden ze aan om deze in de officiële volgorde te lezen.

Een andere avonturen serie is natuurlijk Harry Potter. Iedereen heeft wel eens gehoord van de films, maar lang niet iedereen weet dat dit een leuke boeken serie is.
Mocht je na het lezen van de boeken nou helemaal fan zijn van Harry Potter, kun je altijd overwegen om mee te gaan op een Harry Potter rondreis.

Als ik het heb over een graphic novel boeken serie en Netflix hit over de liefde tussen twee jongens, heb ik het natuurlijk over Heartstopper. Omdat dit een graphic novel is, vind je hier een fantastische combinatie tussen afbeeldingen en teksten. Ook kun je door de afbeeldingen je beter inleven in de personages. Dat maakt het op vakantie boeken lezen nog leuker!

boek, trein, reis

15-18 jaar

De volgende boeken kunnen ‘heftigere’ onderwerpen hebben waardoor wij aanraden om deze te lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent.

Iedereen kent het verhaal van de Titanic wel, maar wil je dit verhaal horen van een hele andere hoek? Andere personages en gebeurtenissen? Dan is het boek Unsinkable Iets voor jou!
In dit boek lees je over Katharina Thompson die als kamermeisje aan de slag is op de Titanic. Kleine tip, lees dit boek niet als je op een boot zit ;)

“De oorlog woedt in Syrië. Na de dood van zijn ouders blijft Abdel ontredderd achter” Vlucht naar de hemel Is een roman over de dromen van een syrische jongen. Dit boek geeft de lezer meer een kijkje in het leven van mensen die moeten vluchten door de oorlog.

Een verhaal over het leven van tieners. Neem nooit een beste vriend is een jeugdroman die gaat over liefde en vriendschap. Dit boek staat vol met humor en herkenbare situaties voor jongeren.

Natuurlijk zijn er veel meer verschillende boeken, en moet jij voor jezelf kijken wat het leukste is. Hopelijk hebben wij jou geïnspireerd en geholpen aan een leuk boek! Maak er een lekker momentje voor jezelf van, ga achterover zitten en pak een lekker boek.

Ben je niet zo van de boeken? Bekijk dan andere tips voor een autovakantie met kleine kinderen.