WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Op surfkamp in Nederland of golven pakken in Frankrijk?

De leukste locaties voor surfkamp

Wat zijn de beste surfspots?

Surfkamp is de leukste manier om (beter) te leren surfen. Maar waar kun je nou het beste surfen? Lees alles over de beste surfspots en leukste kamplocaties in deze blog.

surfkamp, surfvakantie

Waar kun je het best op surfkamp?

Wist je dat een surfkamp dé manier is om (beter) te leren surfen? Surfen is namelijk een sport die veel oefening vraagt. Dat betekent dus: doen, doen, doen. Hoe meer je oefent, hoe sneller je beter wordt. Een surfkamp biedt daarvoor de perfecte gelegenheid. Je kunt elke dag het water in en tijdens de surflessen krijg je tips van echte pro’s. Daarbij zit je natuurlijk op een plek die is uitgezocht om goed te kunnen surfen, ook heel belangrijk!

surfkamp, surfvakantie

Wat maakt een goede surfspot?

Nu vraag je je vast af: wát maakt een plek dan geschikt om te surfen? Als beginnende surfer heb je geen metershoge golven nodig. Sterker nog, daar kun je dan nog helemaal niet zoveel mee. Liever heb je dan rustige, lange golven. Goede zandbanken in zee zorgen ervoor dat de golven beter breken. Daarnaast wil je een plek zonder stroming en met beschutting tegen de wind. Is het daarnaast ook nog eens lekker rustig in het water, dan heb je echt een goede surfspot te pakken. 

Hebben we het over kitesurfen of windsurfen, dan speelt natuurlijk de wind een grote rol. Voor deze manieren van surfen wil je vooral een plek waar het vaak goed waait. Daarnaast is het fijn als het water ondiep is, zodat je makkelijk op je board kunt klimmen vanuit het water.

surfkamp, jongerenvakantie

Wist jij dat je kan surfen in Nederland?

Misschien denk jij bij surfen al snel aan tropische bestemmingen, maar je kunt ook prima op surfkamp in Nederland. Voor golfsurfen is Scheveningen een bekende surfplek. Alleen is het daar, wanneer er goede golven zijn, ook gelijk erg druk. Wij kiezen daarom liever voor een iets minder bekende plek: ’s-Gravenzande. Je hebt hier een mooi breed zandstrand met superlange golven. Ook fijn: op de zeebodem ligt zacht zand, wel zo prettig voor je voetjes.

Of toch lekker kitesurfen en windsurfen in Friesland?

Wil jij tijdens je surfkamp in Nederland juist leren kitesurfen of windsurfen? Dan raden wij Friesland aan, en wel Workum om precies te zijn. Dit is dé kitespot van Nederland. Je hebt hier tot zo’n 300 meter vanaf het strand ondiep water. Combineer dat met de stabiele wind die komt vanaf het IJsselmeer, en je hebt de perfecte omstandigheden om te leren kitesurfen! Ook windsurfen kan hier heel goed.

zomerkamp, surfreis, jongerenvakantie

Leuk surfkamp Frankrijk?

In Nederland heb je prima golven en wind, maar de zon… die laat zich helaas niet altijd zien. Omdat je een wetsuit draagt met surfen, zul je het niet snel echt koud krijgen. Maar surfen met lekker warm, zonnig weer klinkt natuurlijk wel zo aantrekkelijk. Dan is een surfkamp in Frankrijk een goede optie voor je. Langs de Franse kust vind je volop goede surfspots. 

Onze favoriet? Le Pin Sec, een schattig surfdorpje in het zuiden van Frankrijk. Je hebt hier een prachtig strand waar je fantastisch kunt surfen. De zandbanken zorgen er namelijk voor goede golven. Toch is deze plek nog niet zo heel bekend, waardoor het hier lekker rustig is en je alle ruimte hebt. In de omgeving vind je verder veel natuur, maar ook gezellige dorpjes met leuke winkels en restaurantjes. Ideaal voor ons Surfkamp Frankrijk!

jongerenreis, surfreis, jongerenvakantie

Surfvakantie in Portugal?

Wil jij nog wat zuidelijker op surfvakantie? In Portugal is het nog een tikkie warmer dan in Frankrijk en wemelt het ook van de goede surfspots. Bijvoorbeeld rond Lissabon, waar je ook veel locals zult tegenkomen. Bolina en Carcavelos zijn twee bekende surfspots dichtbij de hoofdstad. Leuk om te combineren met een citytrip Lissabon! Ook voor windsurfen zit je trouwens goed in dit gebied. Zo is Guincho een populaire surfspot bij windsurfers.

Wil je meer weten over een surfkamp met Vinea? Hoe het eraan toe gaat op zo’n surfvakantie, en wat je nog meer doet naast surfen? Neem vooral een kijkje bij onze surfkampen.