WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Beleef de natuur!

De leukste outdooractiviteiten in de Ardennen

De Ardennen in België is een geliefde vakantieregio. Waarom? Omdat het een geweldige wereld is van natuur en avontuur! En dat op maar een paar uurtjes rijden van Nederland. Het is niet voor niets een van de top 5 leukste locaties voor een vakantiekamp. Bovendien is het een perfecte bestemming voor de meest vette outdooractiviteiten. Wij komen er met onze outdoor kampen al weer heel wat jaren, dus we delen graag onze tips met je! 

outdoor, actie, ardennen, zomerkamp

Mountainbiken

Fietsen saai? Op een mountainbike in de Ardennen zéker niet! Dat is wel even wat anders dan fietsen door Nederland. In plaats van vlakke, gladde wegen, cross je over smalle bospaadjes en beklim je pittige heuvels. Om vervolgens keihard naar beneden te racen! Wees niet bang om een beetje vies te worden, want voor je het weet splash je ineens door een stromend beekje of diepe modderplas. Dat maakt de beleving helemaal compleet.

Rotsklimmen

Wel eens geklommen op een indoor klimmuur? Stel je dat nog eens voor, maar dan buiten… En in plaats van een muur met gekleurde greepjes een enorme, échte rotswand. Hoe gaaf is dat? Het is in ieder geval een behoorlijke uitdaging. Natuurlijk word je wel gezekerd tijdens het klimmen, zodat je niet naar beneden kan vallen. Zodra je de top haalt, heb je een supervet uitzicht. En dat is nog niet alles, want daarna mag je op spectaculaire wijze weer naar beneden! 

zomerkamp, ardennen, actie, outdoor

Highrope-parcours

Een van de populairste outdooractiviteiten tijdens ons Outdoorkamp Ardennen is de highrope challenge. Dit is er eentje voor de echte daredevils! Al klauterend leg je een route af over wiebelige touwen en netten hoog boven de grond. Te spannend? Dan kun je meestal ook kiezen voor een lagere route. Ook leuk: meestal is een zipline ook onderdeel van de route, zoeffff. 

Slapen in de buitenlucht

Wil je het echte outdooravontuur aangaan, dan is een bivak een heel tof idee. Oftewel, kamperen in de natuur. Je pakt alle benodigdheden in en wandelt door de natuur tot je een goede overnachtingsplek vindt. Daar sla je je kamp op, sprokkel je hout voor het kampvuur en bereid je een maaltijd op het vuur. Echt even ‘back to basic’ dus, hoe avontuurlijk wil je het hebben? Let wel even op dat je op pad gaat in/naar een bivakzone, want wildkamperen is in de Ardennen niet toegestaan.

actie, outdoor, ardennen, zomerkamp

Speleologie

Zin in iets heel anders? Wat dacht je van het ontdekken van een grottenstelsel? Ook die heb je namelijk in de Belgische Ardennen. Niet zo handig als je bang bent in het donker, maar anders zeker een hele bijzondere ervaring. Met een lampje op je helm schijn je jezelf bij terwijl je door smalle gangetjes kruipt. 

Kajakken

Van onder de grond gaan we tot slot nog het water op. Want ook kajakken is een van onze favoriete outdooractiviteiten in de Ardennen. Je hebt hier de rivier de Ourthe, die als het water hoog staat flink kan stromen. Dat maakt peddelen een behoorlijk vette uitdaging! Tegelijkertijd is het varen door de prachtige omgeving een heerlijk ontspannende activiteit. 

actie, outdoor, ardennen, zomerkamp

Heb jij na het lezen van deze blog al helemaal zin gekregen om naar de Ardennen op vakantie te gaan? Dan is ons outdoor- en survivalkamp Ardennen wat voor jou, want daar staan veel van deze activiteiten ook op het programma. Benieuwd hoe oud je moet zijn voor deze activiteiten? Lees dan ook de blog over vanaf welke leeftijd je mee kan op outdoor kamp.