WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Waar ga jij op vakantie?

De leukste vakantiekampen in Nederland

Ben jij nog op zoek naar een leuk vakantiekamp voor deze zomer? Of in de meivakantie misschien? Als je liever niet te ver van huis wil, ben je hier aan het goede adres! Vinea heeft namelijk heel veel leuke vakantiekampen in Nederland. We zetten de gaafste kampen in deze blog op een rij.


Vakantiekampen Nederland in de meivakantie

Wist je dat je om op vakantiekamp te gaan, helemaal niet hoeft te wachten tot de zomer? Je kunt met Vinea namelijk ook al in de meivakantie mee op kamp! Zo kun je op meivakantie kamp in 2023 naar een Creatief kamp of een Actiekamp in Woudenberg. Dit is een hele mooi kamplocatie op de Utrechtse Heuvelrug. Kies je voor de creatieve meivakantie, dan ga je bijvoorbeeld een graffiti-kunstwerk maken en krijg je een breakdance workshop. Liever het bos in om te mountainbiken en lasergamen? Dan is het Actiekamp wat voor jou! Bij beide kampen gaan we trouwens ook naar pretpark Julianatoren, hoe tof is dat!

Verder kun je in de meivakantie ook gaan zeilen in Zeeland. Hier gaan we met onze boten het Veerse Meer op, een topplek om (nog beter) te leren zeilen!

meivakantie kamp, actiekamp, vakantiekamp nederland

In de zomer op vakantiekamp in Nederland

In de zomervakantie heb je nog veel meer keus uit vakantiekampen in Nederland. Welk kamp voor jou het leukst is, ligt helemaal aan wat jij leuk vindt om te doen. Er zijn namelijk kampen in verschillende thema’s, die allemaal weer andere activiteiten hebben. Benieuwd wat je allemaal kunt doen tijdens een vakantiekamp in Nederland? Lees dan gauw verder.

Twijfel jij nog tussen vakantie in Nederland of het buitenland? Misschien heb je wat aan onze blog over 5 voordelen van een vakantiekamp in Nederland.

Leer zeilen op zeilkamp

Hou jij van zwemmen en varen? Lijkt het je te gek om met je eigen boot het water op te gaan? Dan is een zeilkamp wat voor jou! Of je nou al eerder gezeild hebt of nog nooit, dat maakt helemaal niet uit. Onze enthousiaste, professionele instructeurs zorgen ervoor dat jij tijdens de zeillessen zoveel mogelijk leert. Vinea heeft verschillende zeil vakantiekampen om uit te kiezen, in Zeeland en in Friesland. Op sommige zeilkampen kun je trouwens ook leren windsurfen!

meivakantie kamp, zeilkamp zeilen

Vakantiekamp aan het strand

Zeg je zomer, dan zeggen wij strandvakantie! Een vakantiekamp waarbij je elke dag naar het strand kan, hoe chill is dat? Wij noemen onze strandvakanties ‘Beach Action’ kampen, omdat je veel meer gaat doen dan luieren op het strand. Denk aan powerkiten, surfen, mountainbiken en suppen. Je kunt kiezen uit verschillende strand vakantiekampen in Nederland. Van een vakantie in Zeeland tot het leuke plaatsje Bergen. Of wat dacht je van Texel? Ook zeker niet verkeerd! Is golfsurfen helemaal jouw ding, ga dan zeker voor het Surfcamp in ’s-Gravenzande.

Actie en outdoor

Buitenspelen, actie in het bos en avontuur in de natuur. Zijn dat dingen waar jij blij van wordt? Dan is een van onze Actie, Avonturen of Outdoorkampen wat voor jou. Deze kampen hebben we op diverse locaties en voor verschillende leeftijden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Avonturenkamp waarbij je niet één, maar meerdere keren naar Duinrell en het Tikibad gaat? Ben jij meer van de stoere activiteiten zoals mountainbiken, klimmen en bivak, dan zijn de Outdoorkampen in Bladel en Zeewolde een goede match. Maar je kunt ook nog naar Heino of Eerbeek, waar het programma weer net even anders is. Genoeg keus dus uit actieve vakantiekampen in Nederland!

outdoorkamp, vakantiekamp nederland

Paardrijden op ponykamp

Paardenlovers opgelet! Als jij niets liever wil dan de hele week met pony’s en paarden bezig zijn, dan is een ponykamp perfect voor jou! Je krijgt elke dag paardrijles en gaat nog veel meer leuke paardendingen doen. En ja, je mag onbeperkt knuffelen! Kies zelf of je wil paardrijden in het bos of bij het strand.

Lekker met de meiden

Wil jij het liefste in de vakantie lekker knutselen en creatief bezig zijn? Dan is een creatief kamp of meidenkamp wat voor jou. Vol DIY’s en héél veel gezelligheid. Ook kan je hier nieuwe vakantievrienden maken en ga naar huis met de mooiste zelfgemaakte creaties. Van een mozaïekspiegel tot een unicorn dromenvanger. En oja, ook dansen, zwemmen en een bonte avond horen er natuurlijk bij.

ponykamp, meidenkamp, vakantiekampen nederland

Bonustip: halve week kamp

Wist je dat je bij veel van onze vakantiekampen in Nederland ook kunt kiezen voor een 4-daags kamp, in plaats van een hele week? Dat is ideaal voor kinderen die het spannend vinden om op kamp te gaan, of die makkelijk last hebben van heimwee. Al hebben we daar ook hele goede tips voor, die lees je hier!

Welk vakantiekamp lijkt jou het leukst?