WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zomervakantie met het gezin

De leukste zomervakantie bestemmingen voor een gezinsvakantie

Waar gaan jullie heen deze zomervakantie?

De zomervakantie is hét moment voor een heerlijke gezinsvakantie. Of je nou vroeg boekt of wacht op de last-minutes, een beetje inspiratie voor leuke bestemmingen kan nooit kwaad. Want het kan soms nog best een kluif zijn om een vakantie te vinden waar het hele gezin blij van wordt. In deze blog delen wij onze favoriete bestemmingen voor een zomervakantie met gezin.

Welke bestemming bij jullie gezin past, hangt natuurlijk van verschillende dingen af. Zoals de leeftijd van de kinderen, wat voor omgeving jullie leuk vinden en hoe je de vakantie in wil richten. Willen jullie veel ondernemen of juist vooral lekker achterover leunen? Wij zetten hieronder een aantal verschillende topbestemmingen onder elkaar.

surfen nederland gezinsvakantie

Familievakantie Nederland: de Waddeneilanden

Het vakantiegevoel dichtbij huis, daarvoor moet je op de Wadden zijn. De Waddeneilanden zijn dankzij de natuur die je nergens anders vindt echt een uniek stukje Nederland. De stranden bieden vermaak voor jong en oud, perfect voor een gezinsvakantie. Zodra je de boot opstapt en het vasteland verlaat, krijg je vanzelf het vakantiegevoel. En dat zonder dat je ervoor hoeft te vliegen of uren in de auto zit. Dat maakt een familievakantie Nederland op de Wadden bijzonder geschikt voor een zomervakantie met gezin als de kinderen nog klein zijn.

Gezinsvakantie aan de Franse kust

Liever naar het buitenland? Veel Nederlandse gezinnen reizen elke zomervakantie af naar Frankrijk. Met goede redenen: het land is divers, vol met Franse charme, lekker eten, en je hebt er ook nog eens vaak mooi weer. Frankrijk is best groot, dus het is aan jullie zelf om te bepalen hoe zuidelijk je wil gaan. Met een paar uurtjes rijden ben je al in de populaire streek Normandië. 

Iets zuidelijker ligt een van onze favorieten: het eiland Ré. Met een gevarieerd landschap, waaronder prachtige uitgestrekte stranden, maar ook charmante dorpjes is dit een ideale vakantiebestemming. Zowel voor ouders als kinderen biedt de omgeving tal van mogelijkheden voor leuke activiteiten. Tegelijkertijd is het hier heerlijk ontspannen. Wat wil je nog meer op je familievakantie?

gezinsvakantie frankrijk italie

Cultuursnuiven in Italië

Als het tijdens de gezinsvakantie gaat om kunst en cultuur, dan kiezen wij voor Italië. Rome, Florence, Venetië, ongeveer elke Italiaanse stad heeft op dit gebied veel te bieden. Laat je omver blazen door de eeuwenoude architectuur en sfeervolle historische straatjes. En dan hebben we het nog niet eens over de vele musea en monumenten die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Nu zullen niet alle kinderen hier even enthousiast van worden, dat weten wij ook wel. Maar het zonnige weer en kindvriendelijke eten (pizza, pasta, ijs, mmm!) maken een hoop goed. Plan af en toe een uitje naar het strand of zwembad in en het hele gezin van de vakantie geniet. Het is ook mogelijk voor jongeren om zelf met een rondreis door Italië de Italiaanse steden te verkennen.

Actieve familievakantie in Oostenrijk

Op zoek naar een actieve familievakantie? Dan is Oostenrijk een echte topbestemming. Actieve vakanties doen het vaak goed bij tieners, want hoe meer er te doen is, hoe minder tijd om je te vervelen. Waar vind je nou meer toffe activiteiten tijdens een gezinsvakantie dan in de bergen? Denk aan avontuurlijke hikes, mountainbiketochten waarbij je op volle snelheid de berg af racet en met de gondel omhoog voor waanzinnige uitzichten over het berglandschap. Wedden dat je telefoonverslaafde puber totaal vergeet dat er even geen wifi beschikbaar is?

Onze favoriete plek in Oostenrijk? Saalbach-Hinterglemm. Misschien denk je daarbij gelijk aan wintersport, maar ook in de zomervakantie is dit een geweldige bestemming voor gezinsvakanties! Bekijk bijvoorbeeld de family outdoor vakantie in Oostenrijk eens, dan krijg je er gelijk een gaaf activiteitenprogramma bij.

gezinsvakantie outdoor oostenrijk

Alles in één in Kroatië

De keuze tussen strand of bergen en relaxen of actief in de natuur is niet voor iedereen zo snel gemaakt. Kan het niet allebei...? Ja zeker wel, en Kroatië is daarvoor dé plek! Tijdens een family vakantie Kroatië, in Starigrad komt het allemaal samen. Kilometerslange stranden én de prachtige natuur van Nationaal Park Paklencia liggen hier aan je voeten. 

Hier kun je jullie gezinsvakantie precies zo inrichten als jullie willen. Avontuurlijke activiteiten als raften en mountainbiken zijn er mogelijk, maar ook ultieme ontspanning met een glas wijn en een werelduitzicht vanaf een wijngaard bovenop de berg… En wat dacht je van een uitje naar de fotogenieke Plitvice meren? Kortom, wat voor gezin jullie ook zijn, de kans is groot dat een zomervakantie naar Kroatië een schot in de roos is.

Er zijn dus veel goede reisbestemmingen in 2023 voor een leuke gezinsvakantie, de enige vragen zijn nu nog welke is het allerleukst? En wanneer ga je boeken? Een goede dag om dit te doen is op Blue Monday, de meesten zijn op deze dag iets minder vrolijk. Boek daarom juist op Blue Monday. Vakantie is altijd leuk en dan heb je iets leuks om naar uit te kijken!