WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Checklist

De paklijst voor een rondreis: 13 dingen die je absoluut mee moet nemen

Heb jij een rondreis op de planning staan? Denk dan goed na over de dingen die je meeneemt. Zorg ervoor dat je niet te veel spullen inpakt, want je moet je bagage zelf sjouwen tijdens de reis! We hebben een rondreis paklijst voor je samengesteld met 13 dingen die je absoluut niet mag vergeten.


#1 Backpack

Als je gaat rondreizen, is het aan te raden een backpack in te pakken in plaats van een koffer. Met een backpack beweeg je makkelijker gedurende de rondreis. Kies voor een stevige backpack waar al je spullen in passen. Zorg dat je tas comfortabel op je rug zit, want je zult hem vaak dragen. Een regenhoes is ook aan te raden om er zeker van te zijn dat je spullen droog blijven bij nat weer.

#2 Dagrugzak

Een lichte dagrugzak is handig voor dagtochten en excursies. Zo heb je je waardevolle spullen altijd binnen handbereik en kun je ook wat snacks en drinken meenemen.

#3 Goede schoenen

Tijdens een rondreis ben je veel op pad. Investeer daarom in goede wandel- of sportschoenen, afhankelijk van de activiteiten. Lekker zittende schoenen zijn belangrijk om veel te kunnen lopen zonder pijnlijke voeten.

Klimmen in de bergen tijdens een avontuurlijke jongeren rondreis

#4 Reishanddoek

Een compacte, sneldrogende reishanddoek is een echte must-have als je gaat backpacken. Handig als je in hostels verblijft of een dagje naar het strand gaat. Een reishanddoek neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag in je bagage.

#5 Reisslot

Bescherm je waardevolle spullen met een compact reisslot. Ze zijn er met een cijferslot of met een kleine sleutel. Zo houd je jouw waardevolle spullen veilig opgeborgen; onderweg en als je slaapruimte deelt met meerdere mensen.

#6 Waterfles van aluminum

Een hervulbare waterfles is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt er ook voor dat je nooit lang dorst hebt. Neem er eentje mee van aluminium, zodat je water lekker koel blijft.

#7 Camera

Een rondreis zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Die wil je natuurlijk vastleggen. Neem een goede camera mee, of het nu een spiegelreflexcamera, een compactcamera of je smartphone is. Vergeet niet om geheugenkaartjes en acculaders in te pakken.

Fotomoment tijdens rondreis ijsland

#8 Smartphone en powerbank

Naast je camera is je smartphone een handig hulpmiddel voor navigatie en communicatie. Vergeet niet je oplader en eventueel een powerbank mee te nemen. Handig als je onderweg geen stopcontact hebt om op te laden. Over stopcontacten gesproken: controleer wat voor stopcontacten er zijn in de landen die je bezoekt. Neem indien nodig een reisstekker en spanning converter mee. Tijdens een vakantie in Engeland heb je bijvoorbeeld een andere stekker nodig.

#9 Cash en betaalpas

Contant geld is in het buitenland erg handig om bij je te hebben, want betalen met pin is niet overal zo gebruikelijk als in Nederland. Ook voor kleine aankopen, een toiletbezoekje en noodgevallen is het slim om cash bij je te hebben. Zorg ook voor een internationale betaalpas om bij geldautomaten te kunnen pinnen. Ga je buiten Europa op reis, dan moet je bij sommige banken de instellingen van je pinpas aanpassen om deze te kunnen gebruiken.

#10 Reisverzekering

Een reisverzekering met dekking voor medische noodgevallen, annuleringen en verlies van bagage is handig om kosten te voorkomen bij onvoorziene situaties. Controleer de dekking van jouw verzekering (bijvoorbeeld in verband met sportieve activiteiten die je gaat ondernemen) en neem de polisgegevens mee. Ga je met Vinea op rondreis, dan kun je ook bij ons een reisverzekering afsluiten. Dan weet je zeker dat alles goed gedekt is.

#11 Paspoort of ID-bewijs

Zorg ervoor dat je je paspoort, identiteitskaart en eventuele visumdocumenten meeneemt, afhankelijk van de eisen van de landen die je gaat bezoeken. Bewaar deze belangrijke documenten op een veilige plek, bijvoorbeeld een klein tasje wat je onder je kleren kunt dragen.

Meiden op rondreis

#12 Kleding passend bij het klimaat

Check het weer van de bestemmingen waar je heen gaat en bedenk alvast welke activiteiten je wil doen. Zo kun je kleding uitkiezen die past bij jouw situatie. Klim je hoog de bergen in? Denk dan aan goede schoenen en een warm vest. Reis je af naar een tropische vakantiebestemming, zoals Thailand? Neem dan luchtige kleding mee, bijvoorbeeld van katoen. Een zonnebril en zwemkleding wil je hier ook niet missen. Doe je een rondreis in IJsland? Dan is een regenjas geen overbodige luxe.

#13 Reisflesjes

Pak kleine toiletartikelen in. Van tandpasta, deodorant, shampoo en zeep zijn er vaak ook compacte reisformaten. Of je koopt lege reisflesjes die je zelf kunt vullen. Neem ook altijd zonnebrand en anti-muggenspray mee om jezelf te beschermen.

Rondreizen van Vinea

Met deze essentiële items ga je goed voorbereid op je avontuurlijke rondreis. Ben je nog zoekende naar een gave route? En lijkt het je leuk om samen met een groep op rondreis te gaan? Bekijk dan onzerondreizen voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar en rondreizen voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Lees ook wat je kunt verwachten als je met Vinea op rondreis gaat.