WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

7 handige kamptips

Vakantiekamp tips: haal alles uit je vakantie

Ga je op vakantiekamp? Dan staat je een onvergetelijke vakantie vol avontuur, nieuwe vriendschappen en fantastische ervaringen te wachten. Of het nu gaat om een actief outdoorkamp, een taalreis, zeilkamp, ponykamp of ander soort vakantiekamp, met onze vakantiekamp tips haal jij er het meeste uit. Lees verder en bereid je voor op de tijd van je leven!


Wees open-minded

Om het meeste te genieten van jouw vakantiekamp, is het allereerst belangrijk dat je overal voor openstaat. Voor nieuwe mensen, activiteiten en een andere omgeving. Laat alles wat je gewend bent van thuis even achter je en probeer er lekker open in te gaan. Dingen zullen ongetwijfeld anders gaan dan thuis. Daarom ga je ook op vakantie, toch? Maar in plaats van je daar druk over te maken kun je het het beste gewoon over je heen laten komen en ervan genieten.

vakantiekamp outdoor

Stap uit je comfortzone

Of het nou gaat om een activiteit die je spannend (of een beetje gek) vindt, dat je een kamer deelt met vreemden of iets moet eten dat je niet kent... Wees niet bang of verlegen maar ga er gewoon voor. Stap uit je comfortzone, want daar gebeuren de mooiste dingen! Wie weet ontmoet je op vakantiekamp je nieuwe beste vriend(in) of ontdek je verborgen talenten waarvan je niet wist dat je ze had!

Ga all-in met alle activiteiten

Elk vakantiekamp zit boordevol leuke en uitdagende activiteiten. Wil jij alles uit je kamp halen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je ze allemaal probeert! Dit is jouw kans om alles uit de kast te halen en deel te nemen aan de te gekke activiteiten die we voor je hebben gepland. Of het nu gaat om kajakken, boogschieten, knutselenof een culturele excursie. Zelfs als iets je van tevoren misschien niet zo leuk lijkt, kan het je zomaar compleet verrassen. De Vinea-reisleiders doen namelijk enorm hun best om van elke activiteit echt iets gaafs te maken voor iedereen. Ons ultieme doel is tenslotte om jullie een vakantie te bezorgen waar je nog héél lang over napraat! Enne, wie weet ontdek jij zo nog wel een nieuwe passie.

vakantiekamp paardrijden, ponykamp

Zet je verlegenheid aan de kant

Op vakantie gaan met allemaal ‘vreemde’ mensen is voor de een makkelijker dan de ander. Ben je een beetje verlegen, laat je dan zeker niet afschrikken. Je zult zien dat het op kamp heel makkelijk is om contact te maken met anderen. Want vergeet niet: zij hebben allemaal hetzelfde vakantiekamp uitgekozen als jij, dus dat hebben jullie al gemeen. En zo zullen er nog veel meer dingen zijn die je gemeen hebt, maar daar kom je pas achter als je met anderen gaat kletsen. Stap dus gewoon op iemand af en maak een praatje. Je vakantieweek wordt er echt een stuk leuker van als je vriendschappen sluit!

Wees aardig voor anderen

Het lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar toch is het een goede tip. Wees aardig tegen anderen, en zij zullen aardig zijn tegen jou. Dat geldt niet alleen voor je medekampgenoten, maar ook onze reisleiders natuurlijk. Een vakantiekamp is een sociale omgeving waar de sfeer voor een groot deel bepaald wordt door de mensen die er zijn. Luister naar elkaar, deel je eigen ideeën en laat zien dat je een teamplayer bent. Door samen te werken, creëer je niet alleen te gekke herinneringen, maar bouw je ook vriendschappen voor het leven op. En zit je een keer iets dwars, laat dat dan ook aan de reisleiding weten. Waarschijnlijk kunnen zij het zo met je oplossen en kun je de rest van het vakantiekamp weer gewoon volop genieten.

vakantiekamp kayakken op zee

Wees flexibel

Op een vakantiekamp kunnen dingen soms anders lopen dan gepland. Wees flexibel en pas je aan wanneer iets anders gaat dan je verwachtte. Soms wordt een activiteit gewijzigd of veranderen de groepjes. Blijf relaxt en zie het als een spannend avontuur. Wie weet kom je zo op plekken waar je anders nooit zou zijn geweest. Blijf positief en geniet van het onverwachte! Vaak zijn het juist de onverwachte wendingen die de meest waardevolle herinneringen opleveren.

Vakantiekamp tip die je niet moet vergeten

Voor je het weet is je vakantiekamp alweer voorbij, dus zorg bovenal dat je ervan geniet! Het is een unieke ervaring die je je hopelijk je hele leven nog met een glimlach herinnert. Dans alsof niemand kijkt, krijg buikpijn van het lachen en ga gewoon zoveel mogelijk op in het moment. Met deze tips ben jij in ieder geval helemaal klaar om alles uit je kampweek te halen.

Nog geen vakantiekamp geboekt? Bekijk hier de leukste vakantiekampen in Nederland, of ga gelijk naar onze zeilkampen, ponykampen, strandvakanties of outdoorkampen.