WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Reisbegeleider worden bij Vinea

Hoe word je reisleider bij Vinea?

Reisleider worden? Antwoord op al je vragen

Lijkt het jou leuk om vakanties te begeleiden als reisleider? Bij Vinea is het mogelijk om reisbegeleider te worden van zomerkampen in Nederland, maar ook jongerenreizen naar het buitenland of actieve groepsreizen voor gezinnen.

We organiseren vakanties in allerlei thema’s, zoals outdoor, strand, paardrijden, creatief, taal en meer. Er is altijd wel iets wat bij jouw interesses past. In deze blog beantwoorden we de vraag ‘Hoe word je reisleider?’ en alle vragen die daarmee te maken hebben!

Hoe oud moet je zijn om reisleider te worden?

Bij Vinea kun je Junior reisleider worden vanaf het jaar dat je 17 wordt. Als Junior reisleider sta je altijd samen met een reisleider die ouder en meer ervaren is op de groep. Vanaf 18 jaar ben je geen junior meer. Je kunt dan kampen in Nederland begeleiden. Vanaf 21 jaar mag je als reisleider ook buitenlandreizen begeleiden.

Al onze reisleiders zijn jongvolwassenen, omdat we uit ervaring weten dat zij het beste aansluiting vinden met onze doelgroep. Dat betekent dat zij niet ouder zijn dan 32 jaar.

Hoe word je reisleider bij Vinea?

Wat heb je nodig om reisleider te worden?

Iedereen die het leuk vindt om met kinderen of jongeren te werken, kan bij ons reisleider worden. Je hoeft hiervoor niet een speciale opleiding te hebben gedaan. Ervaring is natuurlijk handig, maar ook geen vereiste. Het belangrijkste is dat je enthousiast en een goede teamplayer bent en dat je houdt van aanpakken. En nog een praktisch dingetje: we vragen een beschikbaarheid van minimaal 3 weken in de periode van april tot oktober. Dit hoeven niet 3 aaneengesloten weken te zijn.

Verder kun je bij ons alles leren. Dat is ook precies een van de redenen waarom het zo tof is om reisleiding te zijn: je gaat heel veel leren en jezelf ontwikkelen, en dat allemaal terwijl je zelf ook een superleuke tijd hebt. Bekijk hier hoe de dag van een begeleider zomerkamp eruit ziet.

Hoe kan ik reisleider worden?

Reisleider worden begint met de Vinea Try-outs. Hierin leer jij alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als reisleider. Het begint met een theoretische dag en wordt vervolgt door een weekend waarin we doen alsof het een echte kampweek is. Er zullen praktische workshops worden afgewisseld met momenten waarin je met kinderen op pad gaat. Daarnaast leer je al een heleboel nieuwe mensen kennen, zowel reisleiders die net als jij dit weekend starten, als ervaren reisleiders en het kantoor. Op die manier weet jij wat je te wachten staat als je met onze vakanties meegaat en ken je wellicht zelfs al een medereisleider.

Tijdens het weekend zijn ook onze stafcoördinators aanwezig om samen met jou te kijken of kampen begeleiden wat voor je is en of jij bij Vinea past. Zijn we beiden enthousiast? Dan word je uitgenodigd voor de reisleider opleiding.

Opleiding reisleider bij Vinea

Hoe zien de Vinea Try-outs eruit?

De Try-Outs bestaan uit twee delen. Als eerste krijg je een theoriedag vol workshops, gegeven door onze meest ervaren reisleiders. Je krijgt bijvoorbeeld een workshop over de omgang met kinderen, waarbij onderwerpen als heimwee, pestgedrag en gedragsstoornissen worden behandeld. Maar je gaat ook oefenen met plannen; als Vinea reisleider heb je namelijk samen met je stafteam veel vrijheid in de indeling van de activiteiten. Hoe plan je nou zo’n week slim in?

Na de theoriedag volgt een praktijkweekend waarin je alles wat je geleerd hebt gaat toepassen. Er komen kinderen naar de opleidingslocatie en het is aan jullie om ze een leuke tijd te bezorgen. Daarnaast krijg je nog workshops over bijvoorbeeld spellen organiseren en hygiëne. Verder staat het weekend ook in het teken van bonding met alle nieuwe reisleiders, dus het wordt vooral ook heel gezellig!

Gezelligheid tijdens de Vinea reisleider opleiding

En dan?

Als je de Try-Outs hebt afgerond, ben je helemaal klaar om als reisleider op onze vakanties aan de slag te gaan.

Je geeft de weken door dat je beschikbaar bent, en eventuele voorkeuren voor het soort kamp of reis dat je wil begeleiden. De stafcoördinator probeert bij de planning rekening te houden met ieders wensen, zodat jij als staf het ook zo goed mogelijk naar je zin krijgt.

De eerste week die je draait zal intensief zijn, want er komt veel op je af en dat is gewoon even wennen. Heel normaal dus als jij na één week 'al' best vermoeid bent. Maar we beloven je, dat wordt naarmate je ervaring doet snel beter.

Tegelijkertijd ga je nu ook eindelijk echt ervaren hoe leuk het is om reisleider te zijn: van het bedenken van de origineelste spellen tot het borrelen met je stafgroep als de kids ’s avonds op bed liggen. Voor je het weet heb je er een hele nieuwe vriendengroep bij en kun je niet wachten tot er wéér een schoolvakantie aan komt waar jij mee kunt op kamp!

Gelijk aanmelden?

Hopelijk zijn al jouw vragen in het kader van ‘hoe word je reisleider’ beantwoord. Als je enthousiast bent geworden, is het mogelijk om je gelijk aan te melden voor de eerstvolgende Try-Outs. Meer weten? Op onze speciale pagina over reisleider worden bij Vinea lees je alles!

Andere blogs