WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Op zoek naar een leuke herfstvakantie activiteit?

Leuke herfstvakantie activiteit

Je kent het probleem vast wel: is het je net gelukt je kids te vermaken en opvang te regelen tijdens de zomervakantie, komt de volgende vakantie er alweer aan. En dan is het ook nog herfst, waarbij het weer ook niet altijd meezit. Helemaal niet gek dus dat je op zoek gaat naar een leuke herfstvakantie activiteit om je kroost bezig te houden. ’t Liefst zelfs meerdere, of niet? Met deze inspiratieblog komt dat helemaal goed!


Ideeën voor een leuke herfstvakantie activiteit

Op bossafari

In de herfst is het bos op zijn mooist, een goede reden dus om er samen op uit te gaan. Nu weten wij ook dat niet alle kinderen fan zijn van wandelen. Maak er daarom een mini-safari van en ga op zoek naar wilde dieren. Bijvoorbeeld eekhoorns, egeltjes, verschillende vogel- en insectensoorten, en misschien zelfs een hert of vos.

Geen dier te zien? Ga dan samen op zoek naar sporen en probeer uit te vogelen bij welk beest ze horen. Of ga met een gids van Staatsbosbeheer op pad, ook heel erg leuk!

Is je kind gek op het bos? Veel van onze kampen zijn ook bij het bos, bekijk bijvoorbeeld eens deze herfstvakantie kampen in Woudenberg.

herfstvakantie activiteit: ga op bossafari

Vliegeren op de herfstwind

In de herfst kan het flink waaien, dat weten we allemaal. De meeste mensen worden er niet zo blij van, maar je kunt dit ook gebruiken voor iets leuks: vliegeren! Want daar heb je toch echt wind bij nodig. Het najaar is een ideale periode om er met de vlieger op uit te gaan. Let wel even op hoeveel windkracht jouw vlieger kan hebben. Je wil natuurlijk niet dat die er ineens vandoor gaat en jij alleen nog maar een touwtje in je handen hebt…

Onze favoriete plek? Het strand! In tegenstelling tot de zomer, heb je hier in de herfst weinig last van andere mensen (en vliegers) die je in de weg zitten. De ideale herfstvakantie activiteit dus!

Knutselmiddag

Slecht weer vraagt om creativiteit binnenshuis. Niet zo’n creabea? Geen probleem, op websites als Pinterest vind je genoeg leuke (simpele) ideeën. Haal wat nieuwe spulletjes in huis (de Action heeft bijvoorbeeld veel betaalbaar knutselmateriaal) en kinderen worden al snel nieuwsgierig en enthousiast. Óf, nog leuker: koppel een knutselproject aan de bossafari.

Van de prachtig gekleurde bladeren alleen al kun je de mooiste dingen maken. Gebruik het blad bijvoorbeeld als manen van een leeuw, of gebruik ze als stempel om een grote mandala mee te maken… genoeg ideeën! Zo wordt het knutselen echt een toffe herfstvakantie activiteit.

Doet je kind het liefst niks anders dan de hele vakantie knutselen? Dan zijn dit creatieve meidenkamp en het herfstvakantie-dagkamp ook echte aanraders.

Creatief aan de slag als herfstvakantie activiteit

Bakken en smikkelen

Als het buiten regent en waait denken wij al snel aan knus op de bank, met kaarsjes aan, warme choco en iets lekkers erbij. Hoe leuk om dat lekkers zelf te maken? Probeer samen eens een nieuw recept uit en je hebt gelijk alweer een leuke herfst activiteit. Om in thema te blijven kun je bijvoorbeeld met pompoen aan de slag. Die vind je in deze tijd van het jaar veel in kraampjes langs de weg, op de markt of gewoon in de winkel. En je kunt er heerlijke dingen mee maken!

Pompoenen uithollen

Over pompoenen gesproken… Dé herfstvakantie activiteit die we niet mogen overslaan is natuurlijk het uitsnijden van een pompoen. Laat je kinderen een griezelig of grappig gezicht tekenen en ga dan de pompoen te lijf. Het is makkelijker dan je misschien denkt! Je snijdt de bovenkant eraf, en holt met een lepel het binnenste eruit.

Door niet alleen de pitten eruit te halen maar ook de randen dunner te maken, kun je het gezicht makkelijker uitsnijden. En: hoe minder pompoen er aan de binnenkant overblijft, hoe minder kans op rotten. Gebruik voor het snijden vervolgens een goed scherp mes en je komt er wel! Kaarsje erin en jullie zijn klaar voor Halloween!

Bezoek een kasteel

Wist je dat er in Nederland zo’n 700 kastelen staan? Velen zijn ook toegankelijk voor bezoekers. Een bijzonder dagje uit, want in zo’n kasteel ga je echt even terug in de tijd. Herfstweer zorgt voor een extra magisch sfeertje. Ook hoort er vaak een kasteeltuin bij die erom vraagt om ontdekt te worden!

Er zijn meerdere kastelen waar in de herfstvakantie speciale (kinder)activiteiten worden georganiseerd, van zaklampentochten tot theater. Zeker de moeite dus om eens op te zoeken wat er bij jullie in de buurt is!

Op kamp in de herfstvakantie

Heb je zelf geen vrij in de vakantie, en ben je op zoek naar iets wat je kind langer bezighoudt? Dan is een herfstvakantie kamp misschien een optie. Daarmee is je kind een aantal dagen onder de pannen en beleeft het ook nog eens de tijd van z’n leven. Vinea biedt verschillende opties, van 3 tot 6 dagen, met of zonder overnachting.

Met deze blog hopen we je genoeg inspiratie gegeven hebben voor een leuke herfstvakantie activiteit. Er is in ieder geval genoeg te kiezen!

Andere blogs