WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Vanaf 13 jaar zonder ouders op wintersport

Jongeren skivakantie

Vanaf 13 jaar op jongeren skivakantie

Droom jij van een wintersportvakantie zonder je ouders, maar vind je het wel erg spannend? Of wil jouw tiener graag op jongeren skivakantie maar twijfel je of hij of zij daar niet een beetje jong voor is? Allemaal heel begrijpelijk! Graag nemen we jullie twijfels en onzekerheden weg door uit te leggen hoe wij zo’n wintersportreis voor iedereen veilig, én natuurlijk vooral ook heel leuk laten verlopen. En waarom het juist al op jonge leeftijd heel waardevol is!


Waarom niet een paar jaar wachten?

Bij Vinea kun je al vanaf 13 jaar mee op snowcamp. Dat lijkt misschien jong, maar we zouden het natuurlijk niet aanbieden als we geloofden dat zo’n wintersportreis niet geschikt is voor die leeftijd. Laten we dus beginnen met een paar redenen waarom het juist wel zo gaaf is om bijvoorbeeld al op je 13e of 14e met Vinea op jongeren skivakantie te gaan.

Allereerst geldt, net als bij andere sporten: jong geleerd is oud gedaan! Hoe eerder je begint met skiën of snowboarden, hoe makkelijker je het leert. Maar naast het wintersporten zelf, is ook het sociale aspect heel belangrijk. Zo’n reis, samen met een groep onbekende leeftijdsgenoten naar het buitenland, is enorm waardevol voor je ontwikkeling. Je bent in eerste instantie op jezelf aangewezen, wat heel goed is voor de zelfstandigheid. Tegelijkertijd zul je merken dat door de dingen die je samen meemaakt, vreemden al snel vrienden worden.

jongeren skivakantie in Oostenrijk

Jongeren skivakantie als eerste wintersportervaring

Natuurlijk snappen we heel goed dat een jongeren skivakantie zowel voor de deelnemer als voor de ouders spannend kan zijn. Hoe jonger je bent, hoe spannender waarschijnlijk. Wintersporten doe je immers niet om de hoek en er komt toch wat meer bij kijken dan bij een ander soort vakantie. Als je al vaker op wintersport bent geweest dan scheelt dat al, maar als dit je allereerste keer wordt weet je natuurlijk nog helemaal niet goed wat je te wachten staat.

Gelukkig kunnen we dat probleem gelijk de wereld uit helpen: júíst als je voor het eerst gaat wintersporten, is een jongeren skivakantie een heel goed idee! Waarom? Omdat er reisleiding meegaat die heel veel (wintersport-)ervaring heeft en het gebied al goed kent, bijvoorbeeld. Dus wat voor jou allemaal nog nieuw en onbekend is, daar weten zij alles van. Hoe handig is dat? Ook kun je samen met andere deelnemers van je vakantie op les, want er zijn er altijd meer die nog niet kunnen skiën of snowboarden. Wel zo gezellig!

Voor het eerst leren skiën op jongeren skivakantie

Alles is geregeld

Nog een voordeel van een georganiseerde jongeren skivakantie is dat de complete reis voor je geregeld wordt. In Nederland stap je op de bus, waar je al gelijk de andere deelnemers en reisleiders ontmoet. Tijdens de busreis zorgt de reisleiding dat je elkaar vast een beetje leert kennen en het ijs gebroken is. Je zult merken dat je je dan al snel meer op je gemak voelt.

Eenmaal aangekomen, zorgt de reisleiding dat jij je skipas krijgt en eventueel gehuurd ski/boardmateriaal. Je hoeft dit dus allemaal niet zelf uit te zoeken, wel zo fijn als je nog geen wintersportervaring hebt of altijd met je ouders mee bent geweest. Ook de lessen zijn al van tevoren geregeld, die worden namelijk gegeven door Vinea’s eigen instructeurs.

Les van VInea-instructeurs op jongeren skivakantie

Hoe ziet een snowcamp er verder uit?

We verblijven met de hele groep in dezelfde accommodatie. Ontbijt en avondeten op de accommodatie is inbegrepen. Verder zijn we natuurlijk zoveel mogelijk op de piste te vinden. Onze bus blijft de hele vakantie tot onze beschikking om ons naar de skilift te brengen. Elke dag gaan we met zijn allen tegelijk richting de pistes. Dan splitst de groep op in lesgroepjes en deelnemers die geen les hebben. De lessen worden gegeven door onze eigen Vinea-leraren, die allemaal beschikken over een Anwarter of Landes-opleiding. En ook fijn: zij spreken dus ook gewoon Nederlands.

Ga jij vrij skiën of boarden? Dan kan je kiezen of je zelfstandig samen met andere deelnemers op pad gaat, of bij een van de reisleiders aanhaakt om het gebied te verkennen. Wanneer je kiest voor het eerste, spreek je met de reisleiding af waar je ongeveer naartoe gaat. Zo weten zij waar je bent en zorgen ze dat ze daar ook in de buurt zijn. De reisleiding is altijd telefonisch bereikbaar mocht je ze nodig hebben. We spreken van tevoren een plek af waar we met zijn allen verzamelen voor de lunch.

Aan het eind van de dag gaan we met de hele groep weer terug naar de accommodatie, waar een lekkere avondmaaltijd en een leuke avondactiviteit op je wachten! Vaak wordt de groep gedurende de vakantie steeds hechter. Of jij nou in je eentje of met vrienden mee wil gaan, dat maakt allemaal niet uit.

Benieuwd welke jongeren skireizen Vinea precies aanbiedt? Bekijk onze snowcamps!

Andere blogs