WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Onze tips en aanraders:

Kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk

Tips voor een leuk kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk

Aan skigebieden in Oostenrijk geen gebrek, de keuze is reuze. Maar wat is nou een goede keus voor een skivakantie met kinderen? In de zoektocht naar een kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk verlies je makkelijk het overzicht. Hoe fijn is het dan om van iemand met veel kennis en ervaring tips te krijgen?

Wij zijn groot wintersportfans en hebben inmiddels veel gebieden zelf (en met kinderen) uitgeprobeerd. Laten we beginnen met waar je op moet letten bij het kiezen van een fijn kindvriendelijk skigebied!


Afstand

Een goede om mee te beginnen: hoe ver wil je rijden voor jullie wintersportvakantie met het gezin? Om te skiën heb je hoge bergen nodig, en daarvoor zal je toch naar het buitenland moeten. Duitsland en Frankrijk hebben een aantal wintersportgebieden waarvoor je niet heel ver hoeft te rijden. Alleen heb je daar wel kans dat er te weinig of zelfs geen sneeuw ligt. Daarom kiezen wij zelf toch liever voor Oostenrijk, ook al betekent dat een langere rit.

Benieuwd naar meer redenen om te kiezen voor Oostenrijk als wintersportbestemming? Lees dan ook 10x Waarom wintersport in Oostenrijk fantastisch is

Kindvriendelijk skigebied Oostenrijk

Groot of klein skigebied

Oostenrijk barst van de skigebieden, de ene nog uitgebreider dan de ander. Groot en uitgebreid klinkt misschien aantrekkelijk, maar voor een skivakantie met kinderen is het niet per se de beste optie. Kinderen die het skiën nog leren, hebben nog helemaal niet zo’n groot aanbod aan pistes nodig. En ga je zelf nou wel écht al die 300 km aan pistes gebruiken? Ook een beetje zonde van die dure skipas als het niet nodig is…

Wij kiezen dan ook graag voor een klein kindvriendelijk skigebied dat lekker overzichtelijk is. Zeker voor een wintersport met kleintjes. Zijn de kinderen al redelijk gevorderd, dan is een gebied waar je veel variatie vindt wel zo leuk. Denk dan niet alleen aan niveau, maar ook aan bijvoorbeeld mooie bosafdalingen en funparks waar je kunt oefenen met stunten.

Oostenrijk heeft dit overigens heel slim geregeld: steeds meer gebieden zijn met elkaar verbonden en toegankelijk met één en dezelfde skipas. Zo kun je als ouder bijvoorbeeld terwijl je kind les heeft bij de oefenpistes, zelf makkelijk een uitdagender stuk opzoeken.

Tip: praktische info over de grootte van een gebied en de soorten pistes vind je makkelijk via bijvoorbeeld deze website.

Kindvriendelijk skigebied met leuk kinderpark

Populair of rustig skigebied

Ga je af op wat je hoort van anderen, of welke gebieden je het eerste tegenkomt met googlen? Dan kom je vaak bij de bekendere, populaire skigebieden uit. Niet per se slecht natuurlijk, want ze zijn met een reden populair. Hou er wel rekening mee dat dit soort gebieden in de schoolvakanties (extreem) druk kunnen zijn. Want jij bent natuurlijk niet de enige die dit heeft gehoord of gelezen…

Neem dit dus zeker in overweging: wil je bij de liften graag vlot door kunnen lopen en weinig tijd verliezen met wachten? Dan is een iets minder bekend gebied misschien een betere keuze. Oostenrijkse gebieden die zeer bekend en dus drukbezocht zijn door Nederlanders zijn bijvoorbeeld Kirchberg, Westendorf en Gerlos. Vind je het maar niks als je op vakantie om je heen overal Nederlands hoort praten, dus kun je deze gebieden dus ook beter vermijden.

Een familievriendelijk skigebied is leuk voor kinderen én ouders

Wat mag het kosten?

Ook niet onbelangrijk: het prijskaartje van de vakantie. De grootte en populariteit van een skigebied zijn ook mede bepalend voor de prijzen. Een wat kleiner en minder bekend kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk kan dan ook qua budget een slimme keus zijn. Want van de skipas tot de materiaalhuur en van de accommodatie tot het eten in een berghut: het hangt vaak samen en telt allemaal mee.

Vind je het fijn om van tevoren al een goed beeld te hebben van de totale kosten van jullie skivakantie? Dan kan een Family wintersportreis ook een goed idee zijn. Bij Vinea regel je zo je skipas, verblijf, skihuur en -lessen in één keer. Zelfs ontbijt en avondeten zitten er al bij in, dus je hebt weinig bijkomende kosten achteraf.

Tot zover de tips voor het kiezen van een kindvriendelijk skigebied. Binnenkort vullen we de blog verder aan met onze eigen favoriete gebieden voor wintersport met het gezin!

Family wintersportreis naar een leuk kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk

Klein kindvriendelijk skigebied Oostenrijk: Radstadt-Altenmarkt

Met 17 km aan pistes is Radstadt-Altenmarkt een prettig overzichtelijk skigebied. Het is niet heel groot en daarom des te meer kindvriendelijk. Naast beginnerspistes vind je er bijvoorbeeld het fantastische kidspark ‘Fichtelland’, met simpele obstakels. Ook leuk en handig: er is hier een gondellift, in plaats van enkel sleepliften zoals gebruikelijk is bij beginnerspistes. Altenmarkt is een van de deelgebieden van het grotere Salzburger Sportwelt. Met dezelfde skipas kun je bijvoorbeeld ook naar Zauchensee, waar je meer en uitdagendere pistes vindt. Met de gratis skibus is het maar een korte rit tussen de twee gebieden.

Binnenkort vullen we de blog verder aan met onze eigen favoriete gebieden voor wintersport met het gezin!

Wintersport met kinderen naar Kaprun in Oostenrijk

Familieskigebied Kaprun

Kaprun is bij velen vooral bekend dankzij de gletsjer. Niet verkeerd natuurlijk, een skigebied waar altijd sneeuw ligt. Ook als je op zoek bent naar een kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk is dit een goede keuze. Kaprun heeft drie deelgebieden. Kinderland Lechnerberg, de naam zegt het al, is er voor de jongste wintersporters. In Maiskogel vind je veel blauwe en rode pistes, ideaal voor kinderen die al wat lessen hebben gehad. Via een kabelbaan kun je vanuit hier ook naar de gletsjer op de Kitzsteinhorn. Ook leuk is de rodelbaan onderaan bij Maiskogel. Om het af te maken vind je in Kaprun genoeg familiehotels én kun je er leuk après-skiën. Want als ouder wil je ook wat, hè?

Tip: Zowel bij Radstadt-Altenmarkt als Kaprun organiseert Vinea wintersportreizen voor gezinnen. Doordat je samen met andere (Nederlandse)families op vakantie gaat, wordt jullie wintersport nóg leuker en gezelliger!

Andere blogs