WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wat te doen in de herfstvakantie?

Yes, de eerste vakantie van het het schooljaar komt er weer aan! Lekker hè, maar misschien vraag jij je ook wel een beetje af wat te doen in de herfstvakantie? Want ineens heb je weer veel vrije tijd en het is buiten helaas niet altijd mooi weer. Heb jij nog helemaal idee wat je gaat doen? Geen zorgen, want in deze blog geven we je een boel tips voor wat te doen in de herfstvakantie. No way dat jij je dan nog gaat vervelen!


De leukste ideeën voor wat te doen in de herfstvakantie

Klauteren in een klimbos

Hopelijk hebben we geluk met het weer deze herfst. Want hoezo zou je thuis op de bank zitten, als je buiten toffe avonturen kunt beleven? In een klimbos wiebel je van touwbrug naar touwbrug, klauter je door houten tonnen of zwier je als een echte Tarzan of Jane van boom naar boom. Super vet! Hier ben je zo een dagje zoet.

Citytrip in Nederland

Eens een keer shoppen in een andere stad? Ga een dagje treinen! De NS heeft regelmatig kortingsacties op treinkaartjes. Kies samen met vriend(inn)en een stad waar je nog nooit geweest bent en stap in de trein! Leuke steden zijn bijvoorbeeld Maastricht, Nijmegen en Haarlem. Superleuk om samen rond te slenteren, leuke winkels te ontdekken en de gezelligste straatjes te vinden. Vergeet ook geen foto’s te maken, zo voelt het vanzelf als een echt vakantiedagje!

Crossen door de bossen

Oude kleren aan, helm op en gaan met die banaan! Wij vinden mountainbiken extra leuk in de herfst. Waarom? Niks is mooier dan scheuren door plassen en de modder omhoog zien spatten langs je banden! Heb je geen mountainbike, dan kan een boswandeling natuurlijk ook. Het is zo mooi om door het bos te lopen met al die herfstkleuren! Of ga mee met ons Actiekamp, dan ga je ook op de mountainbike het bos in!

mountainbiken in de herfstvakantie

Zwemmen

Een middagje waterpret is leuk voor jong en oud. Dus ga lekker naar het zwembad! Misschien heb je een leuk zwembad in de buurt, of misschien wil je eens iets nieuws proberen. Het Tikibad in Duinrell en de Aquadrome in Enschede zijn echte aanraders. Wij zijn in ieder geval fan en vinden zwemmen toch wel een van de leukste dingen om te doen in de herfstvakantie (en eigenlijk alle vakanties ;)

Geocaching

Wel eens gehoord van Geocaching? Dit is de grootste schatzoektocht die er is! Door heel Nederland (en daarbuiten zelfs!) liggen verborgen schatten verstopt. Iedereen kan ze vinden. Het enige wat je nodig hebt is een GPS of smartphone, en de (gratis) app van Geocaching. Die geeft je coördinaten van de verstopplekken en dan is het zoeken geblazen! Het leuke is dat je vanzelf op plekken komt waar je nog nooit geweest bent, zelfs in je eigen woonplaats!

Netflixen

Oké... maar wat te doen in de herfstvakantie als het de hele tijd regent? Nou, dat is perfect weer voor een dagje Netflixen! Kruip lekker op de bank met een kleedje en binge je favoriete serie of houd een filmmarathon. In je eentje (even geen herrie om je heen) of gezellig met je beste vriend(in)! Pas wel op voor vierkante ogen (we zullen het maar vast zeggen voor je moeder dat doet 😉)

Zwemmen in de herfstvakantie

Je eigen pizza's bakken

Zeg nu zelf, wat is er lekkerder dan je eigen pizza samenstellen? Kun je he-le-maal zelf bepalen wat je erop wil! Extra veel kaas, ananas (of ben jij juist anti-ananas op je pizza?), of juist zoet met marshmallow, smarties... het kan allemaal. Liever een beetje gezond? Dan kies je je favoriete groenten, of ga eens voor een combi met aardbeien. Weet je wat nog leuker is? Samen met je vrienden pizza's maken en van elkaar proeven, oftewel een pizzaparty! Megagezellig én lekker, hoe slecht het weer buiten ook is.

Het water op

Kun jij zeilen? Dan is de herfst een hele mooie periode om het water op te gaan! Oké, het kan soms wat fris zijn, maar het water is wel heerlijk rustig zodat je lekker alle ruimte hebt. Bovendien staat er vaak meer wind dan in de zomer, waardoor het zeilen gelijk een stuk spectaculairder wordt! Heb je geen boot tot je beschikking of wil je echt aan je zeilskills werken, dan kun je kiezen voor een van onze zeilkampen. Heb je gelijk de héle herfstvakantie wat leuks te doen!

Beautymiddag

Vakantie betekent tijd om eindelijk eens echt te ontspannen. Als je ons vraagt wat te doen in de herfstvakantie, raden we dan ook zeker een beautymiddag aan! Gun je huid een oppepper met een stoomsessie, een lekker scrubje en maskertje. Zet er een rustgevend muziekje bij op, steek een geurkaarsje aan en creëer je eigen spa. Aan het eind nog even je nagels in een mooi kleurtje lakken en je kunt er straks weer helemaal tegenaan. Heeerlijk!

Beautymiddag met vriendinnen in de herfstvakantie

Dagje uit

Naar een cool museum, een grote buitenspeeltuin of een pretpark. De vakantie is hét moment voor een dagje uit! Weet je niet waar je naartoe wil? We hebben wel een paar originele ideeën voor je: NEMO Science Museum (superleuk en ook nog leerzaam, dat helpt om je ouders over te halen!), het Spoorwegmuseum, Cinekid Amsterdam (filmfestival speciaal voor kinderen, mét leuke workshops en andere herfst activiteiten), of voor wat meer actie: een trampolinepark! Goed of slecht weer, er is altijd wel wat leuks waar je naartoe kunt.

Bioscoopje pakken

Een filmpje kijken is altijd goed vermaak! Wie houdt er nou niet van popcorn eten terwijl je heerlijk weggedoken in een zachte fluwelen stoel wordt meegezogen in een spannend of romantisch verhaal? Geen geld voor de bios? Doe dan thuis de gordijnen dicht, alle lichten uit en zet het geluid aan op de speakers. Bak je eigen popcorn erbij en oja, vergeet niet wat vrienden uit te nodigen. Zo krijg je toch die bioscoopervaring!

Windsurfen

Wat heeft de herfst wat de zomer niet heeft? Juist, meer wind! Meestal dan. En dat is ideaal voor een dagje windsurfen. Heb je zelf geen materiaal? Geen probleem, er zijn veel plekken waar je spullen kunt huren. Wil je leren windsurfen als een pro? Dan is ons herfstvakantie Zeilkamp De Steven de place to be!

Windsurfen op zeilkamp in de herfstvakantie

Spelletjesavond

Oke, we geven toe. Het klinkt misschien een beetje suf, maar stiekem is het gewoon supergezellig om met het hele gezin spelletjes te spelen. Zo zijn wij dol op bijvoorbeeld Kolonisten, De Betoverde Doolhof, maar ook Regenwormen en 30 Seconds. Wil jij nieuwe spellen uitproberen, dan is een kamp daarvoor de perfecte gelegenheid. Onze reisleiders kennen er namelijk superveel, en dan bedoelen we niet alleen bordspelletjes maar ook gave buitenspellen als Levend Stratego en het Grote Chaosspel.

Op herfstkamp

Wil jij het liefst élke dag iets leuks te doen hebben? Dan hebben we nog een allerlaatste tip voor wat te doen in de herfstvakantie: ga op kamp! Vinea heeft herfstvakantie kampen voor verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende thema’s. Het leuke aan op kamp gaan is dat je niet alleen heel veel leuke dingen doet, maar ook gelijk nieuwe vrienden maakt!

Andere blogs