WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Welke vakantie kies jij

De leukste soorten jongerenreizen op een rij

Je wil graag bijzondere rondreizen maken of op jongerenreis, met een vriend(in), of misschien wel in je eentje. Maar je hebt geen idee wat voor soort vakantie je wil. Waar kan je eigenlijk uit kiezen, wat voor soort vakanties worden er aangeboden? In deze blog geven we een handig overzicht van de verschillende soorten jongerenreizen die Vinea aanbiedt én vertellen we wat elke reis bijzonder maakt. Zo kom je er vast wel achter wat voor vakantie bij jou past!


Kies je bestemming of thema

Er zijn eigenlijk twee dingen die het belangrijkst zijn bij het kiezen van jouw jongerenvakantie. Namelijk waar je heen gaat, en wat je op vakantie wil doen. Bepaal zelf of je de bestemming het belangrijkst vindt, of juist het programma en de activiteiten. Dan kun je vanuit daar verder gaan zoeken en jongerenreizen, zoals bijzondere rondreizen vergelijken.

jongerenreizen, jongerenvakantie

Nederland of het buitenland?

Denk jij bij jongerenreizen gelijk aan vakanties in het buitenland? Dan is het misschien goed om te weten dat Vinea zowel vakanties in het buitenland, als in Nederland aanbiedt. Want ook in eigen land valt al van alles te beleven! Met een jongerenreis in Nederland ben je bovendien meestal goedkoper uit. Dat kan natuurlijk ook iets zijn om rekening mee te houden bij het kiezen van je vakantie. Je hoeft trouwens niet eens per se voor één land te kiezen. Met een rondreis jongeren kun je in één vakantie zelfs naar meerdere landen!

Actieve soorten jongerenreizen met leeftijdsgenoten

Bij Vinea kun je kiezen uit verschillende soorten jongerenreizen. De vakanties hebben allemaal één ding gemeen: een actief programma. Bij de ene reis heb je elke dag meerdere activiteiten, bij de andere heb je meer vrije tijd om zelf in te vullen. Maar hele dagen niks doen en alléén maar luieren op het strand, dat zul je bij ons niet tegenkomen. Al is er natuurlijk altijd wel genoeg ruimte om te relaxen, no worries!

Wat je verder kunt verwachten van onze jongerenreizen is heel veel gezelligheid. Je gaat samen met leeftijdsgenoten op vakantie, wat dit de perfecte gelegenheid maakt om nieuwe mensen te leren kennen.

jongerenvakantie, jongerenreizen, zeilkamp

Zeilen en surfen

Wát voor actieve vakanties zijn dat dan, horen we je denken? Een van onze specialiteiten zijn de zeilvakanties in Friesland en Zeeland. Lekker een week lang zoveel mogelijk het water op, om ’s avonds de mooiste feestjes te bouwen op de zeilschool. Onze zeilkampen zijn al jaren legendarisch! Je kunt er trouwens ook leren windsurfen.

Om nog even in het thema ‘water’ te blijven, wat dacht je van een surfvakantie? Ook de surfcamps behoren tot onze populairste jongerenreizen. Je leert namelijk niet alleen golfsurfen van echte pro’s, maar doet daarnaast ook andere toffe activiteiten die passen in de surfers lifestyle. Denk aan skaten, yoga, beachvolley. En dat alles op een mooie locatie aan het strand, met volop surfvibes natuurlijk!

Outdoor

Hou je van de natuur en ben jij een echte adrenalinejunkie? Dan is een outdoorvakantie perfect voor jou! Lekker actief zijn in de buitenlucht en mooie ervaringen opdoen samen met andere jongeren. Activiteiten op onze outdoorkampen zijn bijvoorbeeld mountainbiken, rotsklimmen, abseilen, canyoning en bivak. In de zomer van 2023 kun je op outdoor jongerenreis naar Albanya (in de Spaanse Pyreneeën) of wat dichter bij huis: de Belgische Ardennen.

outdoorkamp, jongerenreizen, jongerenvakantie

Taalreis

Zijn jouw ouders nog niet helemaal overtuigd van jouw plannen om op jongerenreis te gaan? Dan is een taalreis misschien wel dé vakantie om ze over de streep te trekken. Tijdens deze jongerenreizen combineer je namelijk vakantievieren met een taalcursus Engels of Spaans. Die talenkennis gaat sowieso van pas komen, dus wat kunnen ze daar nog tegenin brengen?! Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk om je op deze manier onder te dompelen in een andere taal en cultuur.

Strandvakantie

Zon, zee, strand… voor veel mensen is dit toch nog steeds hét idee van vakantie. Dus natuurlijk biedt Vinea ook strandvakantie jongerenreizen aan. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Spaanse Costa. Daar wisselen we toffe activiteiten als powerkiten en een citytrip Barcelona af met chillen op het strand. In de avonden gaan we het nachtleven van de populaire badplaats Platja d’Aro ontdekken.

strandvakantie, strand zomerkamp, jongerenvakantie, jongerenreizen

Rondreis jongeren

Ben jij avontuurlijk en wil je zoveel mogelijk zien en doen? Zodat je echt álles uit je vakantie haalt? Dan is een rondreis voor jongeren echt een aanrader! Daarbij reizen we door één of meerdere landen en verkennen we verschillende steden. Op elke bestemming hebben we vast een groepsactiviteit geregeld, daarnaast heb je veel vrije tijd om zelf in te vullen. Samen met je reisgenootjes natuurlijk. In 2023 kun je kiezen uit veel verschillende reizen, van rondreis door Griekenland tot een Scandinavië rondreis. Welke je ook kiest, bijzondere rondreizen wordt zeker een avontuur.

Snowcamps

Zo, dat waren de verschillende soorten jongerenreizen die Vinea in de zomer aanbiedt. Maar daar houdt het niet bij op! Je kunt namelijk ook in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie mee op jongerenvakantie. Dan hebben we de vetste wintersportreizen voor je in petto. Heerlijk skiën of snowboarden, losgaan in de après ski en lachen tijdens de gekste spellen en avondactiviteiten die de reisleiding organiseert.

Kortom, wat voor jongerenreis je ook zoekt, van strandvakantie in Nederland tot een heuse rondreis jongeren, Vinea heeft het. En zo niet, dan mag je natuurlijk altijd een suggestie aan ons doorgeven 😉 Vinden we alleen maar leuk!

Hopelijk heb je intussen een beter idee van welke soort vakantie jou leuk lijkt. Kom je er nog niet uit, check dan eens de tips voor het kiezen van een actieve jongeren vakantie.