WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips voor op surfkamp

De meest gemaakte fouten door beginnende surfers

Golfsurfen is een supergave sport die jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Ook bij Vinea houden we enorm van surfen. We maken anderen graag net zo enthousiast als wij! Dan is een goede start wel zo fijn. Om jou als beginnende surfer te helpen, hebben we 5 tips op een rij gezet met de meest voorkomende fouten die beginnende surfers maken. Leer van deze fouten en geniet optimaal van je eerste surfervaring - misschien wel op surfkamp met Vinea?!


1. Onvoldoende rekken en strekken

Een veelgemaakte fout is het onderschatten van een goede warming-up voordat je de zee in gaat. Golfsurfen vraagt veel van je lichaam, dus het is belangrijk om je spieren op te warmen en goed los te maken om blessures te voorkomen. Dus, eerst even jumping jacks, push-ups en goed rekken en strekken voordat je het water in duikt. Het zou zonde zijn als je de eerste dag als beginnende surfer van het surfkamp al een blessure oploopt. Een beetje spierpijn hoort erbij, maar ook dat wordt minder erg met een goede warming-up!

surfkamp, surfcamp frankrijk

2. Verkeerde houding op de surfplank

Een goede lichaamshouding is cruciaal bij het surfen. Beginnende surfers maken vaak de fout om te veel te leunen of juist te weinig gewicht op hun surfplank te plaatsen, waardoor ze hun balans verliezen. Voor je het weet ga je kopje onder! Let dus goed op bij de uitleg van je surfinstructeur. Die leert je de juiste techniek, waardoor jij binnen no time over de golven glijdt.

3. Verkeerde golven pakken

Het kiezen van de juiste golf is belangrijk bij het surfen. Een grote golf is niet per se een goede golf. Sterker nog, als beginnende surfer is het vaak fijner om te oefenen op wat lagere golven. Dat is dan ook handig om op te letten bij het uitkiezen van je surfspot. Wat we vaak zien bij ons op surfkamp, is dat beginners de neiging hebben om op elke golf te springen. Ongeacht de grootte of richting. Tijdens de surfles leer je hoe je de goede golven herkent. Zo voorkom je dat je te snel omslaat met je plank of steeds terug de zee in moet peddelen.

Kids, surfen, surfkamp, surfles

4. Te gehaast opstaan

Bij het opstaan op de surfplank is timing alles. Beginnende surfers willen vaak te snel opstaan, waardoor ze hun evenwicht verliezen en in het water vallen. Oefen je timing en sta rustig op om beter op de golven te blijven staan. Tijdens de lessen op onze surfkampen beginnen we met oefenen op het strand. Zo leer je de juiste beweging te maken. Onze instructeurs hebben trouwens nog veel meer tips voor beginners!

5. Niet goed letten op veiligheid

Beginnende surfers zien in hun enthousiasme soms niet de gevaren die op de loer liggen. Als je geen rekening houdt met de veiligheid kunnen er nare ongelukken gebeuren. Het is daarom heel belangrijk om de veiligheidsregels te kennen en toe te passen. Zoals wie er voorrang heeft tijdens het surfen, hoe je met je surfplank omgaat en wat je moet doen in gevaarlijke situaties. Volg de richtlijnen en zorg ervoor dat je de juiste uitrusting draagt. Zo heeft iedereen een leuke surfervaring. Ga je mee met Vinea op surfkamp, dan besteden de surfinstructeurs ook uitgebreid aandacht aan veiligheid. Better safe than sorry!

surfkamp, surfkampen, surfles

Voorbereid op surfkamp

Met deze tips kun je als beginnende surfer een hoop fouten voorkomen. Zo leer je niet alleen sneller goed surfen, maar heb je ook minder frustratie om mee te dealen. Je haalt dus het meeste uit je surflessen of surfkamp!

Nog een bonustip: om goed te kunnen surfen moet je heel veel oefenen. Een surfkamp is daarvoor de ideale manier, want dan ben je een week lang lekker veel met surfen bezig. Wij vinden zelfs dat een surfkamp op je bucketlist moet! Onze ervaren instructeurs en reisleiders staan klaar om je als beginnende surfer te begeleiden en je te laten genieten van een geweldig surfavontuur. Pak je surfplank en maak je klaar voor een onvergetelijke tijd op de golven!