WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Op vakantie met leeftijdsgenoten

Nieuwe vrienden maken? Ga mee op jongerenvakantie!

Nieuwe vrienden maken op jongerenvakantie

Vette activiteiten ondernemen en mooie plekken zien, zonder dat je het zelf allemaal moet regelen. Dat is natuurlijk een hele goede reden om mee te gaan op een groepsreis voor jongeren. Maar wist je dat er ook veel vriendschappen ontstaan tijdens onze jongeren vakantiekampen? In deze blog lees je waarom een leuke jongeren vakantie dé manier is om nieuwe vrienden te maken.

vrienden, jongerenvakantie, rondreis

Op vakantie met leeftijdsgenoten

Kies je voor een georganiseerde jongerenreis, dan ga je samen met een groep andere jongeren op vakantie. Afhankelijk van de reis die je kiest is iedereen ongeveer net zo oud als jij. Bij Vinea zijn de leeftijdsgroepen vrij klein, bijvoorbeeld 15-18 of zelfs 16-18 jaar. Zo is er nooit veel leeftijdsverschil tussen de deelnemers. Fijn, want met leeftijdsgenoten heb je nou eenmaal sneller een klik.

Actieve jongerenreizen

Wat natuurlijk ook helpt bij nieuwe vrienden maken, is als je dezelfde dingen leuk vindt. Of geïnteresseerd bent in dezelfde dingen. Bij actieve jongerenreizen is dat al snel het geval. Jullie hebben immers allemaal voor dezelfde reis gekozen. Daar horen vaak ook een bepaald soort activiteiten bij. Op outdoorvakantie bijvoorbeeld is de kans groot dat de anderen – net als jij – houden van actief bezig zijn in de natuur. Heb je gelijk al van alles om over te praten!

jongerenvakantie, surfvakantie, frankrijk


Alleen op vakantie

Jongeren vakantiekampen zijn ideaal voor jongeren die graag zonder ouders op vakantie willen maar niet echt alleen. De groep bestaat vaak uit een combinatie van jongeren die in hun eentje meegaan en bevriende tweetallen of kleine groepjes vrienden. Doordat er altijd meer mensen zijn die alleen meegaan op jongerenvakantie, vind je makkelijk aansluiting. Zij zijn namelijk meestal wel op zoek naar een maatje!

Samen dingen meemaken

Op vakantie zonder ouders is best een avontuur. Zeker als je bijvoorbeeld op rondreis naar het buitenland gaat. Je gaat zoveel dingen meemaken die je je nu nog niet eens kunt voorstellen! Het leuke aan jongeren vakantiekampen is dat je nooit alleen bent. Je maakt het allemaal samen mee, en dat schept een band. Zonder dat je daar eigenlijk zelf veel voor hoeft te doen. Je zal zien dat er aan het eind van de vakantie veel dingen zijn waar jullie nog héél lang over na kunnen praten, en die alleen jullie begrijpen. Je weet wel, gevalletje ‘Je had erbij moeten zijn…’

jongerenvakantie, vrienden, frankrijk, surfvakantie

Groepsgevoel

Wil jij nou ook zo'n leuke jongeren vakantie? Er zijn allerlei verschillende organisaties die jongerenreizen aanbieden. Als nieuwe vrienden maken voor jou een belangrijk onderdeel is, dan is een jongeren vakantiekamp van Vinea zeker een goede optie. Onze reizen worden 24/7 begeleid door enthousiaste, professionele reisleiders. Zij zijn door Vinea zelf opgeleid, waarbij er heel veel aandacht is voor groepsvorming. 

Dat betekent dat de reisleiding actief probeert te zorgen voor een gezellige groepssfeer. Bijvoorbeeld door middel van spellen en activiteiten waarmee je elkaar wat beter leert kennen. Zo ontstaan vriendschappen nog makkelijker. Er zijn dan ook al heel wat vrienden(groepen) die elkaar kennen dankzij een Vinea-vakantie!

Bas (16): “Mijn jongerenvakantie naar Spanje was echt geniaal! We hadden zo'n hechte groep dat we nu 1 keer per maand in Nederland gaan stappen."