WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Polonaise in de kroeg... of op de piste?!

Op wintersport met carnaval: ja of nee?

Skiën met carnaval

De carnavalsvakantie. Voor sommigen een lastig dilemma: wordt het de zon opzoeken op vakantie, carnaval vieren of toch wintersport? Dankzij de timing in februari/maart is de carnavalsvakantie een van de beste momenten van het jaar voor een skivakantie. Maar ja, als je van carnaval houdt, betekent dat wel dat je het feest van het jaar moet missen. Wij zetten de voors en tegens van skiën met carnaval voor je op een rijtje, zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken! .

wintersport, jongerenvakantie, carnavalsvakantie

Waarom op wintersport met carnaval?

Of je het nou voorjaarsvakantie of carnavalsvakantie noemt: omdat deze vakantie altijd in februari en/of maart valt, is het een perfect moment voor een wintersportvakantie. Februari en maart zijn qua sneeuwomstandigheden de beste maanden om op wintersport te gaan. Skiën met carnaval betekent dus genieten van dikke lagen knisperende sneeuw en perfect geprepareerde pistes, met regelmatig een heerlijk voorjaarszonnetje erbij.

wintersport, jongerenvakantie, carnavalsvakantie

Feesten in de après-ski

Misschien denk je nu: klinkt goed, maar ik wil het carnavalsfeest thuis niet missen. Die FOMO snappen wij maar al te goed. Gelukkig hebben carnaval en wintersport meer gemeen dan je denkt. Zoek een skigebied dat bekend staat om de après-ski en je zult minstens zo goed kunnen feesten. Met name tijdens wintersport in Oostenrijk is het volop genieten. Zo zal je voor een deel dezelfde soort feestmuziek horen - zelfs Nederlandse nummers. Dus met dat meezingen en springen op foute hits komt het in ieder geval wel goed. 

Natuurlijk gaat après-skiën ook gepaard met de nodige lekkere drankjes. Van dorstlessend schiwasser tot grote pullen bier en allerlei soorten shotjes, je hoeft niks tekort te komen. Tot slot zijn er genoeg enthousiastelingen die verkleed komen naar de après-ski. Al met al is de sfeer dus best wel een beetje vergelijkbaar met carnaval. Zeker als jij een stel vrienden meeneemt. Dan maken jullie er zonder moeite gewoon je eigen wintersport carnaval feestje van!

Tip: wil je toch carnaval in Nederland niet missen? Vier dan de Elfde van de Elfde! Op 11 november wordt het carnavalsseizoen geopend. Dat betekent dat er in veel plaatsen ook al grootse carnavalsfeesten gevierd worden, die nauwelijks verschillen van het ‘echte’ carnaval!

wintersport, jongerenvakantie, carnavalsvakantie

Of.. ontvlucht het feestgedruis

Woon jij in Zuid-Nederland, maar heb je niks met carnaval? Wintersport is dan juist een perfecte manier om al die drukte en gekte lekker te ontvluchten. Er zijn namelijk ook genoeg wintersportgebieden waar het helemaal niet draait om feesten. Dus als jij tijdens de vakantie carnaval het liefste helemaal wil ontvluchten, is een wintersportvakantie ook een ideale oplossing.

wintersport, jongerenvakantie, carnavalsvakantie

Drukke periode

Er is een klein nadeel aan skiën met carnaval. Het feit dat veel mensen vakantie hebben én de weersomstandigheden zo goed zijn, maakt het een populaire week om op wintersport te gaan. Dus het kan best wel eens druk worden op de pistes. Al heb je als Zuid-Nederlander wel vaak het geluk dat de carnavalsvakantie niet gelijk valt met de voorjaarsvakantie van de rest van Nederland. Daardoor is het aantal vakantiegangers iets meer gespreid over de twee weken. Valt het wel tegelijkertijd? Dan moet je het maar gewoon zien als gezellige drukte. Precies zoals je gewend bent van carnaval! 😉

Wist je dat Vinea ook wintersportreizen organiseert in de carnavalsvakantie? Bekijk de snowcamps voor jongeren of wintersport voor families.