WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zó word jij een ster in surfen

Surftips voor absolute beginners

Heb jij altijd al één willen zijn met de golven? Heerlijk met een board rijden over het water, de zoute zee door je haar... Het zonnetje schijnt lekker, en de temperaturen zijn erg aangenaam.

Ja? Voel jij je aangesproken en heb jij nu onwijs veel zin om te leren surfen? Misschien zou je wel op surfkamp willen, maar twijfel je omdat je nog nooit hebt gesurft. We've got you! We helpen je graag op weg met onze beste tips voor surfen voor beginners!


Surfen voor beginners

Golfsurfen is een sport waarbij je op een surfplank over de golven van de zee glijdt. Hierbij komen verschillende skills kijken. Zo vraagt het om kracht, balans en behendigheid. Ook timing is heel belangrijk. Om dit allemaal onder de knie te krijgen, moet je vooral veel oefenen. Een surfkamp is daarvoor ideaal! Maar een beetje voorkennis kan natuurlijk ook nooit kwaad. Wij hebben daarom voor beginnende surfers een aantal handige tips op een rijtje gezet. Zo kun jij bijvoorbeeld binnenkort gaan shinen bij het surfcamp in Frankrijk.

leren surfen op surfkamp, surfcamp, strandvakantie, golfsurfen

Neem lessen

Surfen ziet er misschien simpel uit, maar het is moeilijker dan het lijkt. Om goed te leren surfen, is het belangrijk dat jij de basisprincipes begrijpt. Daarom raden we beginnende surfers altijd aan om te beginnen met surflessen. Daar leer jij bijvoorbeeld hoe je wanneer je op je board ligt in het water, op het juiste moment rechtop kunt gaan staan. En hoe je dan vervolgens je evenwicht houdt. Ook leer je hoe je golven kunt 'lezen', zodat je kunt inschatten welke golf geschikt is om te pakken. Al deze basisprincipes zijn heel belangrijk als je wil gaan surfen als beginner!

Kies het juiste board

Begin op een wat groter board. Zo heb je meer ruimte, waardoor je makkelijker kunt opstaan en je balans kunt vinden. Natuurlijk kun jij later overstappen naar een kleiner board als je meer ervaring hebt met surfen.

Take it easy

Wat ze je ongetwijfeld zullen vertellen tijdens je eerste surflessen: vermijd met surfen als beginner de grote hoge golven. Als je voor het eerst begint met surfen kun je het beste oefenen op dagen wanneer de golven niet zo hoog zijn. Op de rustigere, lagere golven kun jij beter je vaardigheden ontwikkelen. Die zijn ideaal om het gevoel door te krijgen en je timing en balans te oefenen bijvoorbeeld. Wist je dat je ook in Nederland surfspots hebt die ideaal zijn om te leren surfen?

leren surfen op surfkamp, groep surfers

Veiligheid eerst

Natuurlijk wil je niet dat er met het surfen ongelukken gebeuren. Daarom zijn er een aantal dingen waar jij op kunt letten. Als eerste moet je je altijd bewust zijn van je omgeving: je bent meestal niet de enige in het water, dus houd daar rekening mee. Zorg ook, voordat je begint met surfen als beginner, voor een goede warming-up. Doe je dit niet, dan is de kans op blessures veel groter.

Om je lijf verder te beschermen is het belangrijk om een wetsuit te dragen. Dit helpt tegen de kou van het water, maar zorgt ook dat je minder snel blauwe plekken oploopt wanneer je tegen je board stoot bijvoorbeeld. Handig: als je meegaat op surfkamp, zit een wetsuit daar gewoon bij in en hoef je die dus niet zelf aan te schaffen.

Een wetsuit beschermt je huid ook nog eens tegen de zon. Vergeet niet om je gezicht en andere lichaamsdelen die niet bedekt zijn, goed met zonnebrandcrème in te smeren. Op en in het water kun je namelijk heel makkelijk verbranden tijdens het surfen als beginner. Tot slot: gebruik altijd een leash als jij een beginnende surfer bent. Hiermee maak je je board vast aan je enkel, zodat deze altijd in de buurt blijft als je eraf valt.

leren surfen op surfkamp, surfcamp, strandvakantie, golfsurfen

Veel oefenen

Natuurlijk is het logisch dat jij niet meteen een ster bent in surfen als jij net begonnen bent. Surfen is superleuk, maar je leert het meestal niet in één dag. Blijf daarom vooral veel oefenen, en zoek geen golven op die nog te hoog zijn voor jouw niveau. Ja, we weten het heus: het liefste rijd jij zo snel mogelijk over die stoere hoge golven. Maar bij surfen geldt echt: oefening baart kunst!

Ga op surfkamp

Hoe meer je surft, hoe sneller jij beter wordt. Een surfkamp voor beginners is dé manier om in korte tijd heel veel te oefenen. Je gaat dan namelijk elke dag het water in om te surfen. Je krijgt tijdens zo'n week veel surflessen van professionele surfers en daarnaast kun je zelf ook nog oefenen. Met al die tips en tricks geef jij jouw surfskills in één klap een enorme boost! Bovendien is surfen voor beginners hartstikke gezellig, omdat je op kamp bent samen met allemaal andere surfers. Dat motiveert om te blijven proberen!

Genieten

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: geniet van het moment! Wanneer het eenmaal lukt om te blijven staan op je board is dat een unieke ervaring. Één zijn met de golven en met de zee, dat is zeker iets waar je van moet genieten!

Wij hopen jou met deze tips vast een beetje voorbereid te hebben voor je eerste keer surfen. Misschien zien we je wel op surfkamp?! Bekijk hier de leukste locaties voor een jongeren surfkamp. Hopelijk heb jij je surfboard, wetsuit en zonnebrand al klaarliggen en ga jij straks lekker rijden over de golven. En als je op het water bent, vergeet dan niet een paar van deze surftermen te gebruiken met je nieuwe surfvrienden! We helpen je graag met surfen voor beginners!

Andere blogs