WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips voor leuke activiteiten in de meivakantie

Activiteiten meivakantie: tips van vakantie-experts!

De meivakantie staat voor de deur. Na al die weken school en vroeg opstaan ben je vast wel toe aan wat anders! Heb jij nou nog geen idee wat je moet doen in de meivakantie? Geen paniek, wij hebben tips voor je verzameld voor leuke activiteiten in de meivakantie. Zo hoef je je in ieder geval niet te vervelen!


Ga de natuur in

Wat is er nou leuker dan lekker buiten bezig te zijn? De lente is aangebroken en de zon laat zich weer vaker zien, genoeg reden om met je vrienden de natuur in te gaan! Bouw een hut, zet een speurtocht uit of huur eens een kano om de omgeving vanaf het water te bekijken. Even niet met school bezig zijn is nog en lekker plezier maken in de frisse lucht doet iedereen goed! Een goede keuze dus als activiteit in de meivakantie

Vliegtuigen spotten

Het geluid van de startende motoren of een grote Boeing die vlak over je heen vliegt… vliegtuigspotten is hartstikke leuk! Het blijft bijzonder om te zien hoe zo’n grote machine de lucht in gaat. Neem een verrekijker mee, zoek een goed plekje en spotten maar! Er zijn bijvoorbeeld gratis spottersplaatsen langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan op Schiphol waar je geweldig uitzicht op de starts en landingen van de vliegtuigen. Ook tof: op het panoramaterras kun je in een echte cockpit zitten.

Workshops als activiteiten meivakantie

Duik de keuken in

Ben jij helemaal gek op koken en bakken? Gebruik dan de meivakantie eens om iets heel nieuws te proberen! Zoek een leuk recept uit, haal de boodschappen in huis en aan de slag maar. Wedden dat je je vader of moeder ook nog eens heel blij maakt als die zelf niet hoeft te koken? Er bestaan ook kookworkshops waarmee jij je kookskills kunt verbeteren en je ouders nog meer kunt verrassen met iets heel lekkers.

Neem een kijkje in bijvoorbeeld het Kinderkookcafe in Amsterdam of in de Kinderkooktuin in Zeeland. Wij houden zelf trouwens ook van koken (en lekker eten 😉), daarom doen we op sommige kampen de workshop Koken op het kampvuur. Bijvoorbeeld bij het Actiekamp mei!

Mountainbiken

Heb jij een bos in de buurt van waar je woont? Of misschien wel duinen of een ander mooi natuurgebied? Dat is natuurlijk perfect voor allerlei leuke activiteiten in de meivakantie. Onze tip: spring eens op een mountainbike! Dat is weer eens wat anders dan gewoon wandelen of fietsen.

Het is veel stoerder, spannender en uitdagender want je kunt lekker crossen en vies worden mag! Mountainbikes zijn op veel plekken te huur, dus je hoeft niet per se je eigen fiets te hebben.

Mountainbiken als activiteiten meivakantie

Spelletjesmiddag

Spelletjes doe je vast wel vaker. Maar als het gaat om activiteiten in de meivakantie kun je hier nog veel meer uithalen. Wat dacht je van een spellenmiddag met al je vrienden en vriendinnen? Trommel iedereen op, maak teams en bedenk een toernooi met verschillende spellen achter elkaar. Bijvoorbeeld leuke balspellen als trefbal of (flessen)voetbal, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Tijdens de buitenspeeldagen by Vinea organiseren enthousiaste reisleiders aller gave activiteiten. Een echte aanrader!

Kies een parkje of veldje uit, neem wat te eten en drinken mee en jullie zullen een supergezellige dag beleven! Met minder mooi weer kun je natuurlijk ook de leukste (bord)spelletjes verzamelen die je lekker binnen kunt doen. Wie wordt de grote winnaar van de dag?

Leren zeilen

Eén van onze favoriete activiteiten voor de meivakantie is… zeilen! Na de koude winter is het altijd heerlijk om het water weer op te kunnen met de lentezon op je gezicht. Onze zeilinstructeurs zitten dan ook vol energie om weer lekker te gaan varen en anderen (nog beter) te leren zeilen. Lijkt zeilen in de meivakantie jou ook wel wat? Kijk dan eens naar Zeilkamp de Viking of Zeilkamp de Steven. Hier kun je leren zeilen van professionele instructeurs, of je vaarskills verder verbeteren als jij al zeilervaring hebt. Naast het zeilen blijft er genoeg tijd over om te chillen met je nieuwe vrienden.

Zeilen als activiteiten meivakantie

Een dagje uit

De meivakantie is een perfect moment om er eens een dagje echt op uit te gaan. Een dag naar de dierentuin, een pretpark, een grote speeltuin of misschien wel naar een museum? Ook zijn in mei veel buitenzwembaden weer geopend, maar meestal nog niet zo druk als in de zomer. Zo heb je dus lekker veel ruimte om te plonzen! Wist je trouwens dat we met ons Actiekamp en Meidenkamp in de meivakantie ook een dagje naar Dierenpark Amersfoort gaan?

Lasergamen

Nog iets gaafs om te doen waar je waarschijnlijk zelf niet zo gauw aan denkt: lasergamen! Dit is een spel voor jongens en meiden van alle leeftijden. Naast dat je lekker actief bezig bent is het ook nog eens hartstikke spannend! Je kunt jezelf helemaal uitleven terwijl je een vriendje of vriendinnetje achterna zit. Wat ook nog mooi meegenomen is: omdat je in teams speelt, leer je samen te werken in groepsverband. Voor kinderen een absolute aanrader.

Lasergamen als activiteiten meivakantie

Picknicken

We hebben het tot nu vooral over actieve activiteiten in de meivakantie gehad. Maar relaxen in het zonnetje is natuurlijk ook hartstikke chill. Dat wordt extra leuk met een lekkere picknick erbij. Neem wat lekkers te eten en drinken mee, een groot kleed, eventueel een spelletje of muziekje erbij en geniet van de zon! Of dit nou in een park is of in je eigen achtertuin, dat maakt niet uit! Misschien ben jij wel heel creatief en kan je je vrienden of vriendinnen verassen met wat lekkers te snacken?!

Dagje strand

De zon schijnt op je gezicht, het zand kriebelt tussen je tenen en de golven komen je kant op. Oké, het zeewater is misschien nog wel een beetje koud in de meivakantie. Maar een dagje strand is op heel veel verschillende manieren in te vullen. Er zijn genoeg activiteiten die jij kunt doen op het strand. Neem bijvoorbeeld een vlieger mee en voel de kracht van de zeewind! Voor ideeën kun je ook altijd een kijkje nemen bij onze strandvakanties, die zitten ook vol toffe activiteiten.

Met deze ideeën voor activiteiten kom jij de meivakantie wel door! Wil jij nou het liefst leuk dingen doen samen met andere leeftijdsgenootjes en nieuwe vrienden maken? Dan is eenkamp misschien wat voor jou. Neem gerust een kijkje bij onze meivakantie kampen. Of kijk even rond bij de summer camps van ViNEA.

Andere blogs