WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wintersport tips voor beginners

Ga jij voor het eerst op wintersport? Dan weet je misschien nog niet zo goed wat je allemaal te wachten staat. No worries, met onze wintersport tips voor beginners ben jij goed voorbereid en haal jij alles uit je eerste wintersportvakantie!

Kleed je warm aan

Het is misschien een open deur, maar het is echt belangrijk dat jij met de juiste kleding aan de berg op (en af) gaat. Denk aan een goede waterdichte jas en -broek, maar ook thermokleding voor daaronder, een buff of sjaal, skisokken die lekker zitten en waterdichte (ski)handschoenen. En vergeet je bril niet! Zowel bij zonnig als sneeuwend weer onmisbaar. Zonder bril heb je grote kans dat je weinig ziet, of het nou is door de sneeuwvlokken die in je ogen waaien of het felle reflecterende zonlicht.

Trouwens, over zon gesproken... Zorg dat je de delen van je lichaam die niét ingepakt zijn heel goed insmeert! Want in de sneeuw verbrand je - net als op het water - extra snel!

Vraag even rond

Goed voorbereid op wintersport gaan betekent heus niet per se dat je de hele wintersportshop leeg hoeft te kopen (ook al is de laatste wintersportmode supervet!). Kijk eerst eens of je skikleding kunt lenen van vrienden/familie/buren. Misschien kom je er ineens achter dat je nichtje een megamooie skijas heeft die jou perfect past! Het materiaal zelf, van je snowboard/ski's tot de bijbehorende schoenen en helm kun je gewoon huren, dus dat scheelt.

Oefening baart kunst

Wil je van tevoren vast een beetje inkomen? Ga dan een dagje oefenen op een indoorbaan of skihal. Niet alleen is dit leuk voor de voorpret, maar je staat ook een stuk zelfverzekerder op de piste. Je weet vast een beetje hoe je board of ski's door de sneeuw glijden, hoe je met een sleeplift dealt, hoe je je ski's loskrijgt of hoe je handig overeind komt als je bent gevallen met snowboarden (want ja, je gaat sowieso vallen). In deze blog hebben wij de leukste indoor hallen en skibanen vast voor je verzameld!

Werk aan je skills

Wil jij ook écht iets kunnen op de piste? Neem dan gewoon les, dan kun jij je binnen een paar dagen al aardig redden op de piste. En het is ook nog eens gezellig, want je bent nooit de enige die het nog moet leren. Uiteindelijk is je wintersportvakantie zóveel leuker als jij lekker mee kan skiën of snowboarden met de groep, zonder dat je al teveel op moet letten om overeind te blijven.

Draag een helm

Gewoon dragen, punt. Is niet alleen een stuk veiliger voor jezelf, maar in veel gebieden tegenwoordig ook verplicht.

Get in shape

Tijdens de wintersport gebruik je heel andere spieren dan gewoon. Geen zin in spierpijn in spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had? Bereid jezelf dan voor met sneeuwfit-oefeningen. Zo kun je vast een beetje je spieren trainen en hou je het straks op de piste ook langer vol! Zoek maar eens op YouTube naar 'sneeuwfit training' en je vindt vanzelf voorbeelden van oefeningen.

Kom in de stemming

Een wintersportvakantie is natuurlijk niet compleet zonder après-ski! Wil jij lekker mee kunnen blèren met al die foute hits, zet dan thuis (of onderweg in de bus!) vast een lekkere afspeellijst aan. Op Spotify en YouTube staan er genoeg.

Leer het skigebied kennen

De meeste skigebieden zijn behoorlijk groot en hebben meer pistes dan jij in één wintersportvakantie kunt proberen. Zeker als je een beginner bent. Dat kan best overweldigend zijn! Als je les neemt, dan neemt de leraar je op sleeptouw en komt het allemaal wel goed. Maar daarnaast is het ook leuk om zelf op verkenning te gaan. Onze tip is om vast online het gebied op te zoeken waar je naartoe gaat. Zo voorkom je dat je achteraf een supermooie afdaling, fantastisch uitzichtpunt of leuke skihut hebt gemist.

Ga je met Vinea op wintersport, dan kun je ook lekker met onze reisleiding mee op verkenning. Zo zie je toch veel van het gebied, zonder dat je het zelf allemaal uit hoeft te zoeken. Ideaal! In de kerstvakantie en voorjaarsvakantie organiseren wij snowcamps voor 13-18 jaar en in de voorjaarsvakantie hebben we ook een wintersportvakantie voor gezinnen!

Just go for it!

Last but not least, de belangrijkste tip van allemaal: GA ERVOOR! Wees niet bang om te vallen (want: hoort erbij!) en geniet! Van het prachtige sneeuwlandschap, het sjezen van de bergen af, de gezelligheid, en al het andere dat je deze wintersportvakantie tegemoet komt. We weten dat zo'n eerste keer spannend kan zijn, maar we beloven je dat dat gevoel binnen no time verdwijnt als eh.. sneeuw voor de zon ja!

Overtuigd? Maar ga je toch liever alleen op vakantie? Lees dan onze blog 'Koffer inpakken: Help! Wat neem ik mee?'

Andere blogs