WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips om je kind te vermaken in de auto

Autovakantie met kleine kinderen

Veel ouders vinden een autovakantie met kleine kinderen ideaal. Je kunt lekker veel meenemen en hebt altijd je eigen vervoer om leuke dingen te ondernemen op bestemming. Dus of het nou gaat om wintersport of een zomervakantie met het gezin, grote kans dat jullie met de auto gaan. 

Vakantie geregeld, alle spullen ingepakt, kids vastgezet in hun stoeltjes, helemaal klaar voor een autovakantie. Maar dán begint het pas echt: het urenlang stilzitten tijdens de lange autorit. Als je geluk hebt, valt je kind snel in slaap en heb je er geen kind aan. Maar dat zal niet voor iedereen opgaan, en zeker niet de hele autorit lang. Daarom is het handig om wat trucjes achter de hand te hebben. Met de volgende tips kun jij je kind vermaken tijdens een autovakantie met kleine kinderen en gaan jullie een ontspannen familie vakantie tegemoet!

1. Boekjes: Lekker plaatjes kijken, zoeken in een zoekboek of zelf lezen. Boekjes zijn altijd een goede manier om je kind te vermaken in de auto.

2. Liedjes zingen: Muziek is goed voor de sfeer, en samen zingen is nog leuker! Maak van tevoren vast een playlist aan met liedjes die je kind leuk vindt. Als je hij of zij oud genoeg is, is het natuurlijk nog leuker om dit samen te doen. Zo kan de vakantievoorpret al gelijk beginnen! 

3. Luisterboek: Heeft je kind niet zoveel met muziek, dan werken verhaaltjes misschien beter. Zorg dat je een luisterboek of een playlist met leuke korte verhaaltjes klaar hebt staan. Zo zijn de kinderen onderweg in de auto naar vakantie uren zoet! 

4. Mini cadeautjes: Ieder kind vindt cadeautjes leuk. Het uitpakken ervan is vaak al een feestje op zich. Pak een paar kleine dingetjes in en geef gedurende de rit af en toe een cadeautje. Zo heeft je kind steeds weer iets nieuws om mee te spelen (hoe klein ook) én heb je gelijk iets om de rit in stukjes te ‘breken’.

5. Houdt jouw kind helemáál niet van stilzitten? Laat hem of haar dan lekker rennen en spelen tijdens de stops van de autovakantie. Neem bijvoorbeeld een bal mee of iets anders waarmee je kind echt even energie kwijt kan. 

Hou deze blog in de gaten voor meer ideeën voor de rit van een autovakantie met kleine kinderen, we zullen hem regelmatig verder aanvullen.

autovakantie met kleine kinderen, gezin