WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips stedentrip Europa, bekijk ze hier!

Tips stedentrip Europa nodig? Bijvoorbeeld welke Europese steden de moeite waard zijn om naartoe te gaan en hoe je het maximale uit je reis haalt? Met deze blog vol tips wordt jouw stedentrip sowieso een succes!


Ga met de bus of trein

Europese stedentrip tip nummer 1: ga niet met het vliegtuig, maar met de bus of trein! Dan kom je namelijk vaak direct in het centrum uit, in plaats van op een vliegveld buiten de stad. Wel zo handig voor een stedentrip! Bovendien is reizen met de trein of bus (bijvoorbeeld Flixbus) beter voor het milieu. En je ziet onderweg nog wat van de omgeving!

tips stedentrip europa: reis met de trein

Kies voor een originele bestemming

Ja, Parijs, Rome en Barcelona zijn geweldig, maar wel een tikkeltje toeristisch (zeker in de zomer). Dat maakt je trip niet per se leuker, want probeer maar eens een mooie foto te maken van de Eiffeltoren zonder vreemde mensen erop...

Onze tip voor de leukste stedentrip is dus om te kiezen voor een net wat minder bekende steden in Europa. Dan is het er minder druk en meestal ook goedkoper om te verblijven, eten, en wat je verder nog allemaal wil doen. Lees hieronder de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Europa!

Onze tips stedentrip Europa

Geen idee welke steden er nou eigenlijk leuk genoeg zijn om naartoe te gaan? Wij helpen je graag een handje. Een paar van onze favoriete tips voor een originele stedentrip:

Keulen. Vanaf Utrecht is het maar 2 uurtjes met de trein en je staat al in deze superleuke Duitse stad! Je kunt er goed uitgaan, winkelen, chillen in een van de mooie parken en natuurlijk het historisch centrum bewonderen vanaf de Dom.

Gent. Tussen de lijst met tips voor een stedentrip mag Gent niet ontbreken. Ook Gent is heel dichtbij, maar voelt wel echt als vakantie. De stad is niet enorm en heeft dankzij het mooie middeleeuwse centrum een gezellige en sfeervolle uitstraling. Er worden ook volop toffe evenementen georganiseerd, zoals de beroemde Gentse Feesten in de zomer!

Stockholm. Wil je in de zomer op stedentrip, maar ben je bang voor de hitte? Ga dan richting Scandinavië! Stockholm is de perfecte bestemming: deze stad bestaat uit allemaal eilandjes, dus je kunt altijd wel ergens een duik nemen.

tips stedentrip Europa: Stockholm als originele bestemming

Porto. Bij Portugal denk je waarschijnlijk snel aan Lissabon, maar onze stedentrip tip is Porto! Waarom? Vanwege de prachtige uitzichten dankzij de ligging op een heuvel, het lekkere eten, de Douro rivier met de vele mooie bruggen, de kleurrijke gebouwen.. en dan is er óók nog strand!

Nantes. Niet de bekendste stad van Frankrijk, maar zeker een stedentrip waard. In deze studentenstad hangt een levendige sfeer en is altijd wat te beleven. Uniek is La Galerie des Machines, waar je indrukwekkende mechanische dieren kunt zien. Nantes is trouwens prima bereikbaar met de trein.

Kies voor een hostel of Airbnb

We hebben ook nog tips om je stedentrip Europa extra tof te maken: kies eens voor een ander verblijf dan een hotel! Zo is een hostel dé manier om naast de stad ook andere mensen te leren kennen. Ook als je kiest voor een privékamer (kan vaak gewoon), want veel hostels hebben gemeenschappelijke ruimtes waar je met andere reizigers kunt eten en chillen. Bovendien organiseren hostels vaak toffe activiteiten zoals een citytour.

Wil je liever locals leren kennen, dan is Airbnb een aanrader! Met deze tips voor een stedentrip heb je én een goedkoper verblijf én voeg je echt wat extra’s toe aan je stedentrip.

tips stedentrip Europa

Kan je niet kiezen? Maak een rondreis!

Kun je eigenlijk niet goed kiezen nu je al deze leuke stedentrip tips hebt gelezen? Als je wat meer tijd hebt, kun je natuurlijk ook een rondreis maken langs meerdere steden. Dat is natuurlijk wel wat meer uitzoekwerk. Maar je kunt ook gewoon met een georganiseerde rondreis meegaan, dan is het allemaal al voor je geregeld.

Vinea heeft een aantal supertoffe rondreizen door verschillende delen van Europa. Bijvoorbeeld een rondreis door Scandinavië, Portugal of Engeland. Ideaal om meerdere stedentrips in één vakantie te combineren! En je hebt gelijk een gezellige groep medereizigers. In onze rondreizen hebben we ook veel van tips stedentrip Europa uit deze blog toegepast: we reizen zoveel mogelijk met de trein, kiezen voor bekende én minder bekende bestemmingen en slapen in gezellige hostels.

Wil je graag naar een land toe om meer over de taal en cultuur te leren? Kies dan voor een taalcursus in het buitenland.

Andere blogs