WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips voor een stedentrip in Europa

None

Wil jij op stedentrip en ben je op zoek naar tips? Bijvoorbeeld welke Europese steden de moeite waard zijn om naartoe te gaan en hoe je het maximale uit je reis haalt? Met deze blog vol tips wordt jouw stedentrip sowieso een succes!


Ga met de bus of trein

Stedentrip tip nummer 1: ga niet met het vliegtuig, maar met de bus of trein! Dan kom je namelijk vaak direct in het centrum uit, in plaats van op een vliegveld buiten de stad. Wel zo handig voor een stedentrip! Bovendien is reizen met de trein of bus (bijvoorbeeld Flixbus) beter voor het milieu. En je ziet onderweg nog wat van de omgeving!

tips stedentrip, stedentrip trein, rondreis trein, interrailen

Kies voor een originele bestemming

Ja, Parijs, Rome en Barcelona zijn geweldig, maar wel behoorlijk toeristisch (zeker in de zomer). Dat maakt je trip niet per se leuker, want probeer maar eens een mooie foto te maken van de Eiffeltoren zonder vreemde mensen erop... Onze tip voor de leukste stedentrip is dus om te kiezen voor een net wat minder bekende stad. Dan is het er minder druk en meestal ook goedkoper om te verblijven, eten, en wat je verder nog allemaal wil doen.

Onze tips voor een stedentrip in Europa

Geen idee welke steden er nou eigenlijk leuk genoeg zijn om naartoe te gaan? Wij helpen je graag een handje. Een paar van onze favoriete tips voor een originele stedentrip:

Keulen. Vanaf Utrecht is het maar 2 uurtjes met de trein en je staat al in deze superleuke Duitse stad! Je kunt er goed uitgaan, winkelen, chillen in een van de mooie parken en natuurlijk het uitzicht bewonderen vanaf de Dom.

Stockholm. Wil je in de zomer op stedentrip, maar ben je bang voor de hitte? Ga dan richting Scandinavië! Stockholm is de perfecte bestemming: deze stad bestaat uit allemaal eilandjes, dus je kunt altijd wel ergens een duik nemen.

tips stedentrip, stockholm, stedentrip stockholm, stedentrip europa, originele stedentrip bestemming

Nantes. Niet de bekendste stad van Frankrijk, maar zeker een stedentrip waard. In deze studentenstad hangt een levendige sfeer en is altijd wat te beleven. Uniek is La Galerie des Machines, waar je indrukwekkende mechanische dieren kunt zien. Nantes is trouwens prima bereikbaar met de trein.

Kan je niet kiezen? Maak een rondreis!

Kun je eigenlijk niet goed kiezen nu je al deze leuke stedentrip tips hebt gelezen? Als je wat meer tijd hebt, kun je natuurlijk ook een rondreis maken langs meerdere steden. Dat is natuurlijk wel wat meer uitzoekwerk. Maar je kunt ook gewoon met een georganiseerde rondreis meegaan, dan is het allemaal al voor je geregeld.

Vinea heeft een aantal supertoffe rondreizen door verschillende delen van Europa. Bijvoorbeeld een rondreis door Scandinavië, Portugal of Midden-Europa. Ideaal om meerdere stedentrips in één vakantie te combineren! En je hebt gelijk een gezellige groep medereizigers. In onze rondreizen hebben we ook veel van de stedentrip tips uit deze blog toegepast: we reizen zoveel mogelijk met de trein, kiezen voor bekende én minder bekende bestemmingen en slapen in gezellige hostels.

Andere blogs