WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Een strandvakantie, op taalreis of een surftrip?

Tips voor het kiezen van de jongerenreis die bij jou past

Welke jongerenvakantie past bij jou?

Ben jij opzoek naar de perfecte jongerenvakantie, maar heb je echt géén idee waar je moet beginnen? Hier zijn een aantal tips voor het kiezen van een jongerenreis die helemaal bij jou past!

zomerkamp, jongerenvakantie

Tip 1 - Maak een lijst met dingen die jij leuk vindt om te doen op vakantie

Superbelangrijk; wat voor vakanties vind jij leuk? Denk daar eens goed over na. Van welk soort vakanties gaat jouw hart sneller kloppen? Ben jij van de actieve rondreizen of meer van een strandvakantie? Of tóch liever een leerzame holiday, zoals een taalreis?

Mocht je een echte waterrat zijn en houden van watersporten zoals zeilen, surfen, golfsurfen of windsurfen, kijk dan zeker even bij onze watersportreizen. Vinea biedt veel verschillende soorten zeilkampen aan in Nederland, maar ook een heel tof surfkamp in Nederland én één in het buitenland!

Liever op actie- en outdoorvakantie? Of kies je er toch voor om lekker met je billen op het strand te zitten in Spanje? Misschien ben jij wel meer van de wintersportvakanties in Oostenrijk? Of zou jij heel graag op taalreis willen en Spaans leren in een hippe stad als Valencia? Maak een lijstje met dingen waar jij heel happy van word op vakantie, dan wordt vast duidelijker welke jongerenreis goed bij je past.

Lees hier waarom een jongerenreis altijd een goed idee is, je kan in je eentje op reis of met een groep!

wintersport, jongerenvakantie

Tip 2 - Zweten of koukleumen? Bepaal in welke klimaat je vakantie wil vieren.

Bedenk welk klimaat goed voor jou werkt. Voor een vakantie is het superbelangrijk dat jij oké bent met het weer op jouw bestemming. Ben jij het type dat houdt van 35+ graden en niet genoeg kan krijgen van warme dagen, of ga je beter op een wat kouder klimaat? Handig om hier ook rekening mee te houden bij het kiezen van je vakantie. Als je fan ben van de zon, dan kun je kiezen voor Griekenland of Spanje. Liever wat koeler? Dan ben jij vast beter op je plek in Scandinavië of Ierland.

zomerkamp, jongerenvakantie

Tip 3 - Hoeveel heb je te besteden? Bepaal je budget!

Heel belangrijk... wat is je budget? Heb je wat meer te besteden, dan zal jouw reis mogelijk ook iets meer mogen kosten. Bedenk ook hoe duur het leven in het land is waar je graag naar toe wilt. Ben je daar goedkoop of juist wat duurder uit? Nu zit bij onze reizen bijna alles inbegrepen, maar je zal ook rekening moeten houden met wat andere kosten die je op vakantie nog zal maken. Wil je nog lekker gaan winkelen, een souvenirtjes kopen of een terrasje pakken? Neem dit dan ook zeker mee in je besluit!

zomerkamp, zeilkamp, jongerenvakantie

Tip 4 - Bedenk hoe lang je weg wilt

Ook iets om over na te denken: Hoe lang ga je op reis? Is natuurlijk ook afhankelijk van voorgaande tip. Want hoe groter je budget, hoe langer je weg kunt. Bij Vinea kan het allebei. Wij bieden jongerenreizen aan van 14 dagen (zoals onze rondreis Portugal), maar ook van een week. Helemaal afhankelijk van wat voor soort vakantie je leuk vindt.

zomerkamp, surfreis, jongerenvakantie

Tip 5 - Keuzes! Ga je alleen of neem jij een vriend of vriendin mee op vakantie?

De vraag of je alleen op vakantie wil of een vriend of vriendin meeneemt is ook een belangrijk voor de vakantie die je kiest. Want nu gaat het ook om wat jullie allebéí leuk vinden. Misschien wil je samen op rondreis, lekker actief op rondreis IJsland bijvoorbeeld. Of je er nu voor kiest om alleen op rondreis te gaan met ons of een vriend/vriendin meeneemt, het wordt sowieso gezellig!

jongerenreis, taalreis, jongerenvakantie

De keuze is reuze, dat weten we. Hopelijk hebben we het iets makkelijker gemaakt voor jou om de perfecte vakantie te boeken. Wij zijn in ieder geval superbenieuwd wat jouw jongerenreis wordt dit jaar! Tag ons op Instagram en Facebook met @vinea_vakanties zodat wij (en anderen) kunnen meegenieten van jouw vakantie.