WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips voor het kiezen van een wetsuit

Zo kies je jouw ideale wetsuit

Op veel van onze zomerkampen doen we watersportactiviteiten. Lekker surfen, zeilen, suppen... Maar soms is het water nog behoorlijk fris! Dan is het fijn om een wetsuit aan te hebben, want dit pak zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt als je in het water valt. Heb je er wel eens over nagedacht om een eigen wetsuit te kopen? Of weet je niet zo goed wat je daaraan hebt, of waar je op moet letten als je er één wil kopen? Misschien ben je bang dat het veel te duur is? Lees snel verder, dan vertellen we je alles wat je wil weten over het kopen van je eigen wetsuit!


De voordelen van een eigen wetsuit

Natuurlijk kun je op kamp altijd een wetsuit lenen van Vinea bij activiteiten waarbij dat nodig is. Maar het kan ook heel fijn zijn om zelf een eigen wetsuit te hebben. Je hoeft hem dan niet te delen met anderen, wel zo hygiënisch. Daarnaast weet je met een eigen wetsuit zeker dat het goed past en lekker zit. Maar misschien nog wel het belangrijkst: je eigen wetsuit kun je gebruiken waar en wanneer je maar wil! Handig als je ook nog eens zonder Vinea wil gaan watersporten. Eventueel zou je een wetsuit kunnen huren, maar dat kost ook geld. Terwijl je bij bijvoorbeeld Decathlon al kinder wetsuits kunt kopen vanaf €34,99! Helemaal niet duur dus, en daarvoor krijg je prima kwaliteit.

Windsurfers klein groot

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wetsuit?

Hoe weet je nou wat voor wetsuit je moet kiezen? Er is zoveel keus! Het belangrijkste waar je op moet letten is de juiste dikte van de wetsuit. Welke dikte voor jou geschikt is, ligt aan wanneer je de wetsuit wil gebruiken. Draag je hem voornamelijk in de zomer, in water met een watertemperatuur van 17-21 graden? Kies dan een wetsuit met een dikte van 2/2 of 3/2 mm. Dit betekent dat de wetsuit op de borst 3 mm dik is en bij de armen en benen 2 mm dik.

Wil je ook in de lente en herfst, en misschien zelfs in de winter het water op? Ga dan voor een wetsuit van 4/3 of 5/4 mm. Deze wetsuits houden je warm in water van 7 tot 12 graden. De watertemperaturen in Nederland kan je checken op deze website. Op echt warme zomerdagen kun je ook een shorty aantrekken (een wetsuit met korte mouwen en broekspijpen), of gewoon je normale zwemkleding.

Tips om geld te besparen

We snappen dat je misschien niet teveel geld wil uitgeven aan een wetsuit. Zeker als je hem niet zo heel vaak zal gebruiken. Als je echt alleen op zomerkamp een wetsuit nodig hebt, kun je die prima gewoon van Vinea lenen. Op onze zeil- en surflocaties als Zeilschool de Viking en Telstar surfkamp hebben we namelijk genoeg wetsuits klaarliggen voor jou! Wil jij wel vaker watersporten? Kijk dan eerst eens of je op Marktplaats een tweedehands wetsuit kunt vinden. Er worden er vaak genoeg aangeboden. Zit je maat er niet tussen, of wil je liever gewoon een nieuwe? Dan is Decathlon een goede winkel waar je voor weinig geld een fijne wetsuit kunt vinden.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Decathlon.


Andere blogs