WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Vakantievrienden maken? Zo doe je dat!

None

Vakantievrienden maken? Zo doe je dat!

Nieuwe leeftijdsgenoten leren kennen en vrienden maken. Voor veel kinderen en jongeren is dat één van de leukste dingen aan op vakantie gaan. Maar niet iedereen vindt vakantievrienden maken even makkelijk. Herken je dat? Lees dan snel verder, want wij weten daar wel wat op!


Eigenlijk is vakantie misschien wel de makkelijkste plek om nieuwe vrienden te maken. Weet je waarom? Bijna iedereen is er met alleen zijn ouders en kent verder niemand. En de meeste kinderen vinden het wel juist hartstikke gezellig om met andere leeftijdsgenoten te spelen of iets te ondernemen! Dus ook al ben je verlegen, stel je gewoon voor als je iemand ziet die ook alleen is en voor je het weet heb je al een vakantievriend gemaakt.

De camping: dé plek om vrienden te maken

Vind jij vakantievrienden maken toch wel lastig, omdat je bijvoorbeeld bijna niemand tegenkomt die net zo oud is als jij? Dat heeft dan waarschijnlijk te maken met de plek waar je op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld in een hotelkamer of vakantiehuisje zit, waar je verder niet echt andere vakantiegangers tegenkomt, is het inderdaad ook lastig. Vraag aan je ouders of ze een plek uit willen zoeken waar ook andere kinderen komen!

Op de camping is het vaak makkelijk om andere kinderen te vinden waar je samen dingen mee kan doen. Zeker als er ook animatie is, daar leer je vanzelf anderen kennen. Is dat er niet, dan zie je altijd wel ergens een groepje kinderen voetballen of een spelletje doen waarbij je gewoon kan vragen of je mee kan doen. Ook bij andere accommodaties kun je prima vakantievrienden maken: het helpt als er bijvoorbeeld een zwembad is, dat trekt altijd andere kinderen aan.

Extra tip: als jij zelf al een bal meeneemt, (duik)speelgoed of iets anders leuks dan is het makkelijker om iemand te vragen om mee te doen. Als ze al niet vanzelf naar jou toe komen met de vraag wat voor leuks jij daar hebt! 😉

vakantievrienden maken bij het zwembad

Ga op verkenning

Soms gaat vakantievrienden maken vanzelf, soms moet je er iets meer moeite voor doen. Wat altijd helpt is om in ieder geval niet aan je ouders te blijven plakken. Ga gewoon wat doen, op pad met je broer of zus of in je eentje, want dan zul je veel sneller andere kinderen tegenkomen. Op sommige campings en vakantieparken is er ook een vaste plek waar kinderen en/of jongeren samenkomen. Maar om daarachter te komen moet je natuurlijk niet alleen maar bij je eigen plek en je ouders blijven!

Vakantievrienden maken op kamp

Wil het toch maar niet lukken om vrienden te maken op vakantie, dan kun je natuurlijk altijd nog op zomerkamp gaan. Dan ben je met allemaal leeftijdsgenoten waarmee je leuke activiteiten samen doet én waarmee je ook op een kamer (of in een tent) slaapt. Vrienden maken gebeurt dan als vanzelf. In ieder geval wel als je met Vinea op kamp gaat, want onze reisleiders letten er heel erg op dat iedereen aansluiting vindt in de groep.

Het lijkt misschien wel heel spannend, zo zonder ouders op vakantie, maar dat gevoel is voor je het weet verdwenen. Dat beloven we je! Bovendien is zo’n kampervaring juist heel goed voor kinderen die een beetje verlegen zijn, want zo ontdek je dat nieuwe mensen leren kennen helemaal niet eng is, maar vooral heel leuk! Vakantievrienden maken wordt hierdoor een volgende keer ook alleen maar makkelijker!

Vakantievrienden maken op kamp

Andere blogs