WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Vrienden maken op vakantie? Zo doe je dat!

Vrienden maken op vakantie? Zo doe je dat!

Nieuwe leeftijdsgenoten leren kennen en vrienden maken. Voor veel kinderen en jongeren is dat één van de leukste dingen aan op vakantie gaan. Maar niet iedereen vindt vakantievrienden maken even makkelijk. Herken je dat? Lees dan snel verder, want wij weten daar wel wat op!


Eigenlijk is vakantie misschien wel de makkelijkste plek om nieuwe vrienden te maken. Weet je waarom? Bijna iedereen is er met alleen zijn ouders en kent verder niemand. En de meeste kinderen vinden het wel juist hartstikke gezellig om met andere leeftijdsgenoten te spelen of iets te ondernemen! Dus ook al ben je verlegen, stel je gewoon voor als je iemand ziet die ook alleen is en voor je het weet heb je al een vakantievriend gemaakt.

De camping: dé plek om vrienden te maken tijdens jouw vakantie

Vind jij vrienden maken op vakantie toch wel lastig, omdat je bijvoorbeeld bijna niemand tegenkomt die net zo oud is als jij? Dat heeft dan waarschijnlijk te maken met de plek waar je op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld in een hotelkamer of vakantiehuisje zit, waar je verder niet echt andere vakantiegangers tegenkomt, is het inderdaad ook lastig om aan vakantievrienden te komen. Vraag aan je ouders of ze een plek uit willen zoeken waar ook andere kinderen komen!

Op de camping is het vaak makkelijk om andere kinderen te vinden waar je samen dingen mee kan doen. Zeker als er ook animatie is, daar leer je vanzelf anderen kennen. Is dat er niet, dan zie je altijd wel ergens een groepje kinderen voetballen of een spelletje doen waarbij je gewoon kan vragen of je mee kan doen. Ook bij andere accommodaties kun je prima vrienden maken: het helpt als er bijvoorbeeld een zwembad is, dat trekt altijd andere kinderen aan.

Extra tip: als jij zelf al een bal meeneemt, (duik)speelgoed of iets anders leuks dan is het makkelijker om iemand te vragen om mee te doen en misschien vrienden te worden. Als ze al niet vanzelf naar jou toe komen met de vraag wat voor leuks jij daar hebt! 😉

Vrienden maken bij het zwembad tijdens jouw vakantie

Ga op verkenning

Soms gaat vrienden maken op vakantie vanzelf, soms moet je er iets meer moeite voor doen. Wat altijd helpt is om in ieder geval niet aan je ouders te blijven plakken. Ga gewoon wat doen, op pad met je broer of zus of in je eentje, want dan zul je veel sneller andere kinderen tegenkomen. Op sommige campings en vakantieparken is er ook een vaste plek waar kinderen en/of jongeren samenkomen. Maar om daarachter te komen en vrienden te maken moet je natuurlijk niet alleen maar bij je eigen plek en je ouders blijven!

Vrienden maken op kamp

Wil het toch maar niet lukken om vrienden te maken op vakantie, dan kun je natuurlijk altijd nog op zomerkamp gaan. Dan ben je met allemaal leeftijdsgenoten waarmee je leuke activiteiten samen doet én waarmee je ook op een kamer (of in een tent) slaapt. Vrienden maken tijdens jouw vakantie gebeurt dan vanzelf. In ieder geval wel als je met Vinea op kamp gaat, want onze reisleiders letten er heel erg op dat iedereen aansluiting vindt in de groep. Lees hier nog meer over waarom op zomerkamp gaan een hele leuke besteding van de vakantie is!

Het lijkt misschien wel heel spannend, zo zonder ouders op vakantie, maar dat gevoel is voor je het weet verdwenen. Dat beloven we je! Bovendien is zo’n kampervaring juist heel goed voor kinderen die een beetje verlegen zijn, want zo ontdek je dat nieuwe mensen leren kennen helemaal niet eng is, maar vooral heel leuk! Vrienden maken wordt hierdoor een volgende keer ook alleen maar makkelijker!

Vakantie vrienden maken op kamp (vakantie)

Andere blogs