WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Van zeilkamp tot surfkamp

Vanaf welke leeftijd kan jij mee op zomerkamp?

Een weekje weg zonder je ouders, een vakantie met allemaal leeftijdsgenootjes en superleuke begeleiders die ervoor zorgen dat jij een fantastische week tegemoet gaat. Klinkt dit als muziek in jouw oren? Dan is het misschien leuk om mee te gaan op een zomerkamp. Maar wat voor soort kampen zijn er, en hoe oud moet je nou zijn om mee te kunnen op kamp? In deze blog lees je meer over op welke leeftijd je op kamp kan.

zomerkamp , kinderkamp, jongerenreis

Vanaf welke leeftijd op kamp? Wat houdt dat precies in?

We beginnen met de zomer kampen zelf. Wat zijn deze kampen en wat kun je hiervan verwachten? Een kamp is een plek waar je met leeftijdsgenoten kunt spelen, knutselen, avonturen beleven maar misschien ook wel zeilen of sporten. Ook zijn er altijd genoeg begeleiders die voor leuke activiteiten zorgen. Tijdens kampen kun je nieuwe vakantievrienden maken, leuke activiteiten doen en jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak. Kampen kunnen in Nederland of in het buitenland zijn.

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om kampen. Zo kun je kiezen voor een dagkamp, hier heb je activiteiten overdag en ga je rond een uur of 5 naar huis. Hierdoor slaap en eet je gewoon thuis. Lunch wordt over het algemeen vaak geregeld. Je hebt ook kampen waar je slaapt op het kampterrein waardoor je een bepaalde periode weg bent. Je slaapt in een kamphuis, in hutjes of je gaat kamperen. Vaak is dit een midweek of een normale week.

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp,

Vanaf welke leeftijd mag ik mee op kamp?

Kinderkampen zijn gemaakt voor kinderen met verschillende interesses maar ook voor verschillende leeftijden. Zo wordt er vaak voor gezorgd dat de mensen met dezelfde leeftijden bij elkaar komen zodat er meer raakvlak is met anderen. Over het algemeen zijn kampen vaak voor kinderen vanaf 5 jaar, maar bij Vinea ligt de leeftijdsgrens bij 7.

Vinea heeft kampen voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo heb je 7 tot 12, 12 tot 15 en 15 tot 18. Binnen elke leeftijdscategorie zijn er een aantal thema’s voor kampen. Sommige thema’s zijn leuker voor bepaalde leeftijden, terwijl andere weer leuk zijn voor alle leeftijden. Maar welke kampen zijn er, en welke is het leukste voor welke leeftijd?

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, kinderkamp

Wat voor kampen zijn er?

Als je kijkt naar kampen die Vinea aanbiedt zijn er meer dan genoeg thema’s om uit te kiezen. Hierdoor is er altijd wel een kamp die bij je past. Ben je bijvoorbeeld gek op sporten? Dan is het Sportkamp misschien wel iets voor jou. Hier leer je nieuwe sporten kennen en krijg je les van professionele trainers. Of misschien houd je meer van avontuur? Dan is het Survival- of het Adventurekamp echt iets voor jou! Hier leer je survivallen, ga je kanoën en maak je lange wandeltochten.

Maar er zijn nog veel meer kampen! Zoals bijvoorbeeld het Taalkamp, waar je een nieuwe taal leert en het Actiekamp, waar je de hele week allerlei actieve dingen doet. En als je echt van dieren houdt, kun je mee op het Dierenkamp. Hier leer je alles over dieren en mag je zelfs helpen met de verzorging. Voor de kinderen (7 tot 12 jaar) kun je er ook voor kiezen om op een dagkamp te gaan. Een dagkamp is een kamp dat overdag plaatsvindt, waardoor jij ’s avonds gewoon thuis eet en slaapt. Ook voor dagkampen zijn er verschillende thema’s. Zo kun je op science kamp gaan, op sportkamp maar ook op een creatief kamp of een zeilkamp. De kampen zijn in verschillende vakanties in het jaar. Zo is er ook een meivakantie kamp, ook hier zijn meer kampen waardoor je de leukste kan uitkiezen. Vast wel iets dat bij jou past!

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, kinderkamp

Waarom mee op kamp?

Op kamp gaan is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en om allerlei leuke activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan samen kanoën, zwemmen, kamperen, kampvuur maken, en nog veel meer. Op kamp leer je ook belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, leiderschap en creativiteit. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat je op kamp helemaal jezelf kunt zijn. Niemand kent jou daar al, dus je kunt helemaal opnieuw beginnen en jezelf laten zien zoals je bent. Dat is superfijn!

Daarnaast kan op kamp gaan je zelfvertrouwen vergroten. Het kan spannend zijn om voor het eerst zonder je ouders op reis te gaan, maar als je het durft, zul je merken dat je heel veel kunt en dat je trots mag zijn op jezelf. En als je dan aan het eind van de week weer terugkomt, kun je aan iedereen laten zien wat je hebt meegemaakt en hoeveel je bent gegroeid. Het zal een ervaring zijn om nooit te vergeten!