WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Leren surfen op surfkamp

Vanaf welke leeftijd surfen?

Hey surfers!

Hey surfers in spe! Ben je benieuwd vanaf welke leeftijd je kan surfen? Of vraag je je af of je op latere leeftijd nog kunt leren surfen? Dan zit je hier precies goed, want in deze blog gaan we al jouw vragen beantwoorden. Bij Vinea Vakanties is surfen één van onze favoriete sporten, dus we willen jou maar al te graag helpen om ook te ontdekken hoe vet dit is. Dus, pak je board en lees verder!

leren surfen op surfkamp, surfcamp, leren golfsurfen

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met surfen?

De vraag van de dag: vanaf welke leeftijd kun je beginnen met surfen? Het goede nieuws is dat er eigenlijk geen vaste leeftijd is om te leren surfen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je je zwemdiploma (of nog beter, meerdere) hebt om veilig de zee in te gaan. Maar dat is eigenlijk het enige. Zoals voor veel sporten geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Sommige ouders laten hun kinderen dan ook al vanaf 6 of 7 jaar starten met surfles.

Er zijn surfscholen en surfkampen die zich speciaal richten op ‘grommets’ (jonge surfers). Bij Vinea kun je vanaf 10 jaar mee op surfkamp om te leren surfen. Je gaat dan leren surfen in Nederland, want je hoeft heus niet gelijk naar exotische oorden voor goede golven! Sterker nog, als beginnende surfer kun je met hoge golven nog niet zoveel. Een surfkamp in Nederland is dus een hele goede manier om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen en vertrouwd te raken met de zee. In deze blog lees je alles over de leukste locaties voor jouw surfkamp.

leren surfen op surfkamp, zeilcursus, kitesurfen

Leren surfen op latere leeftijd

Wat als je al een paar jaar ouder bent of zelfs al volwassen, en nog nooit op een surfboard hebt gestaan? Is het dan te laat om er nog mee te beginnen? Nee, natuurlijk niet! Je bent nooit te oud om te leren surfen. Of je nou een tiener bent of zelf al tieners hebt, je kunt op elke leeftijd nog beginnen met leren surfen. Er zijn talloze verhalen van mensen die op latere leeftijd de surfwereld hebben omarmd en geweldige surfers zijn geworden. Leeftijd is slechts een getal, veel belangrijker zijn plezier en motivatie. Je moet namelijk wel een beetje doorzettingsvermogen hebben, want leren surfen lukt meestal niet in één dag. Ons surfkamp in Marokko is speciaal voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Je gaat niet alleen surfen in Taghazout, maar ook cultuur snuiven in Marrakech en Essaouira. Ook ons kitesurfkamp Porto Pollo op Sardinië en Surfcamp Portugal zijn voor de wat oudere surfers (18-25 jaar) onder ons.

leren surfen op surfkamp, surfcamp, surfvakantie, leren windsurfen

Surfkamp voor alle niveaus

Bij Vinea begrijpen we dat het spannend kan zijn om iets nieuws te proberen. Vooral als je nog niet zeker weet of het wat voor je is. En wat als iedereen op surfkamp het al wél heel goed kan? We kunnen je geruststellen, je hoeft je hier echt geen zorgen om te maken. Onze surfkampen zijn geschikt voor elk niveau. Zo gaan er op elk surfkamp wel mensen mee die nog nooit gesurft hebben. Dus ja, ook op een surfkamp voor jongvolwassenen. De surfinstructeurs zullen je goed begeleiden en steeds een stapje verder helpen, of je nu een complete beginner bent of al wat ervaring hebt. Een surfkamp of vakantie waar surfen onderdeel is van het programma, is dus juist een goede manier om te beginnen met surfen en te ontdekken of je het leuk vindt.

leren surfen op surfkamp, surfcamp, surfvakantie

Waarom zou je beginnen met surfen?

Surfen is niet alleen een geweldige fysieke activiteit, maar het is ook een avontuurlijke en verfrissende manier om in contact te komen met de natuur. Het gevoel van vrijheid dat je ervaart terwijl je op de golven rijdt, is onbeschrijfelijk. Daarnaast is het ontmoeten van nieuwe mensen en het vormen van hechte vriendschappen een belangrijk onderdeel van de surfcultuur. En dat is voor natuurlijk voor alle leeftijden. Dus, waar wacht je nog op, ga lekker beginnen met surfen!

leren surfen op surfkamp, surfcamp, surfvakantie

Op surfkamp met Vinea

Als je wilt leren surfen en op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, ben je bij Vinea aan het juiste adres. Onze surfkampen bieden de ideale omgeving om je surfvaardigheden te ontwikkelen, nieuwe vrienden te maken en je liefde voor de oceaan te ontdekken. Of je nu tien jaar bent of in de twintig, laat je vooral niet door je leeftijd tegenhouden. Iedereen kan leren surfen en wij helpen daar graag bij. Nog even een laatste zetje nodig? Lees dan onze blog met tien redenen waarom een surfcamp op jouw bucketlist moet of lees wat heb je nodig op surfkamp.

Andere blogs