WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Nieuwe bestemmingen: Vinea goes global!

Nieuwe jongerenreizen buiten Europa

Het is zover, we mogen (en willen!) het van de daken schreeuwen: VINEA GOES GLOBAL! In 2023 organiseren wij voor het eerst reizen buiten Europa. Een tijdje terug kondigden we al aan dat we ons aanbod in 2023 uitbreiden met reizen voor de leeftijdsgroep van 18-25 jaar. Nu hebben we dus nóg een primeur om met jullie te delen. Wij zijn natuurlijk superenthousiast over deze nieuwe jongerenreizen, dus we vertellen je er graag alles over.


Marokko: een compleet andere wereld op maar 4 uur vliegen

Marokko is wat ons betreft echt een prachtbestemming. Een plek waar je eigenlijk wel een keer geweest moet zijn in je leven. De kleurrijke cultuur, het heerlijke eten, bijzondere landschappen en dan heb je er ook nog waanzinnige surfspots. Dit alles komt samen in onze gloednieuwe Surf- en Cultuurreis door Marokko!

In 10 dagen dompelen we ons onder in het magische Marrakech, eet je je buik rond in havenstad Essaouira, surf je op een van Marokko’s beroemdste surfspots en bewonderen we de watervallen van Ouzoud. Het is dé jongerenvakantie voor wie samen met een gezellige groep avontuur wil beleven en een nieuwe cultuur wil leren kennen.

Watervallen rondreis Marokko, jongerenreis

Cultuur, natuur en surfen

We starten in Marrakech, waar je je gelijk in een compleet andere wereld begeeft. Hier staat een heerlijke foodtour op het programma en een uitstap naar de mooiste watervallen van Marokko, middenin het Atlasgebergte. Verder heb je hier lekker de tijd om op je eigen tempo de medina, de beroemde pleinen en paleizen en andere unieke plekken van de stad te ontdekken.

Na deze cultuurexplosie reizen we verder naar het fotogenieke vissersdorp Taghazout. Deze plek staat bekend als het surfwalhalla van Marokko, met uitstekende golven en superchille surfvibes. Hier blijven we 3 dagen en gaan we elke dag het water in om de beste golven te pakken. Nog geen surfervaring? Geen probleem, want je krijgt les van ervaren surfinstructeurs.

Als laatste bestemming bezoeken we ‘De Parel van de Atlantische Oceaan’: Essaouria. Anders dan Marrakech, is de sfeer in dit charmante vissersdorp rustig en gemoedelijk. Perfect om rond te struinen door de smalle straatjes en langs prachtige winkeltjes en de fotogenieke haven. Op de achtergrond zorgen de straatmuzikanten voor de ultieme vakantiesoundtrack. Je hebt hier ook de mogelijkheid om nog een dag te surfen!

surfen in Taghazout, de beste surfspot van Marokko - tijdens jongeren rondreis door Marokko

Rondreizen door Thailand: de reis van je leven

De tweede bestemming voor een jongerenvakantie buiten Europa is Thailand. Deze stond al een tijdje op onze ‘wishlist’, want wat een geweldig land is dit! Ook hier valt weer zoveel te zien en te beleven. We hebben de highlights samengevoegd in een rondreis van 14 dagen. Je ontdekt steden, gaat op trekking in de jungle, wast olifanten in een rivier, fietst langs tempels en chillt op een tropisch eiland… en dat is nog niet eens alles!

Historie en cultuur, jungle en strand

Onze reis begint in Bangkok, een bruisende stad vol belangrijke eeuwenoude monumenten, waar je kennismaakt met de Thaise cultuur en geschiedenis. We verkennen de stad en omgeving per fiets en boot. Onderweg zullen we onder meer tempels tegenkomen, klassieke houten huizen op palen, lokale vrouwen die hun kleren wassen in de rivier, en weelderig groene bananenplantages. Hierna gaan we verder de natuur opzoeken, met een trekking en eco-tour bij Kanchanaburi en een bezoek aan een olifantenopvang waar je met de olifanten in de rivier kunt badderen. Een onvergetelijke ervaring!

bezoek een olifantenopvang tijdens de rondreis Thailand

In Ayutthaya Historical Park duiken we in de geschiedenis, voor we doorreizen naar het gezellige Chiang Mai. Daar zoeken we de adrenaline op met een gave zipline-route dwars door de jungle. Ook doen we een tweedaagse trekking waarbij je de Hmong-bevolking, hun dorpen, leefstijl en geschiedenis kunt leren kennen. Dit is met stip een van de mooiste wandelingen in de omgeving van Chiang Mai.

We sluiten de reis af aan het strand op een heus bounty eiland, want ook daar staat Thailand bekend om. Op Koh Samet kom je heerlijk tot rust. Zwem in schitterend helder water, draag je steentje bij aan de strandopruiming en ontdek ’s avonds het bruisende nachtleven. Een topeinde van een topvakantie!

Avontuurlijke jongerenreizen

Zoals je wel begrijpt, zijn onze nieuwe rondreizen voor jongeren dus lekker avontuurlijk. We hebben een mooie mix gemaakt van cultuur, natuur, en verschillende soorten activiteiten. Zo willen we je zoveel mogelijk verschillende kanten van het land laten zien. Verder heb je zelf ook veel ruimte om te doen wat jij zelf leuk vindt. De route staat natuurlijk vast, maar op iedere bestemming heb je vrije tijd om zelf in te vullen. Ben je nieuwsgierig hoe het er nou verder op zo’n jongerenvakantie aan toe gaat? Lees dan ook Vinea rondreizen voor jongeren: dit kun je verwachten.

Toch liever binnen Europa op vakantie? Check dan al onze jongerenreizen voor 18-25 jaar en vind jouw bestemming.

Chillen op een tropisch eiland tijdens de rondreis Thailand