WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Op vakantie in eigen land

5 Voordelen van een vakantiekamp in Nederland

Weet jij nog niet waar je op vakantie wil deze zomer? Twijfel je tussen een buitenlandvakantie en een vakantie in eigen land? Op vakantie naar een ander land is natuurlijk heel vet, maar een vakantiekamp in Nederland heeft ook heel veel voordelen! Niet voor niets heb je bij Vinea keus uit heel veel verschillende vakantiekampen in Nederland. In deze blog delen onze vakantie-experts 5 redenen om te kiezen voor een kamp in Nederland.


1: Lekker dichtbij

Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar is wel een hele goede reden om te kiezen voor een vakantiekamp in Nederland. Hoe lekker is het als je maar heel kort onderweg bent naar je vakantiebestemming? Geen urenlange autorit, of al dat gedoe op de luchthaven voor een vliegvakantie. Ook als je het nog best spannend vindt, zo zonder ouders op vakantie, is het een fijn idee om dichtbij huis te zijn.

Je kunt zelfs kiezen voor een dagkamp, waarbij je elke avond gewoon lekker thuis slaapt. Dat werkt natuurlijk alleen als het kamp niet al te ver is van waar je woont. Daarom bieden we deze dagkampen alleen in Nederland aan.

mountainbiken op dagkamp, vakantiekamp nederland

2: Ontdek je eigen land

Já wij zijn fan van de wereld ontdekken, maar laten we ook ons eigen land niet vergeten! Wist je dat Nederland eigenlijk best wel heel mooi is? Ons land heeft genoeg leuke plaatsen en mooie gebieden die zeker een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, de Friese meren, de Waddeneilanden, of de supermooie brede stranden in Zeeland… Een vakantiekamp is dé manier om deze plekken te ontdekken, waar je anders misschien niet zo snel komt.

3: Duurzaam reizen

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaam reizen. Toerisme heeft namelijk een grote impact op het klimaat. Dat komt voor een groot deel door de uitstoot van vliegtuigen en andere vervoersmiddelen. Over het algemeen geldt: hoe verder weg je wil gaan, hoe schadelijker je vakantie is voor het milieu. Vakantiekampen in Nederland zijn dus een hele duurzame keuze! Je hoeft niet te vliegen en niet ver te rijden. Je kunt zelfs met de trein komen, om je reis nog duurzamer te maken. Toch mooi meegenomen!

vakantiekampen Nederland, strandvakantie Texel, straatbeeld Texel

4: Alles in je eigen taal

Spreek jij een aardig woordje over de grens of kom je niet veel verder dan ‘hello’ en ‘bye’? Met een vakantie in eigen land hoef je je hier in ieder geval niet druk om te maken. Alles gaat gewoon lekker in het Nederlands! Wel zo makkelijk, toch?

Enne, als je nou toch iets aan die talenkennis wil doen, dan is een Taalreis natuurlijk ook nog een optie. ;)

5: Voordeliger op vakantiekamp

Als laatste, maar toch niet minst belangrijke reden: vakantiekampen in Nederland zijn goedkoper dan buitenlandreizen. Omdat je met eigen vervoer naar de vakantielocatie toe gaat hoeven er geen vervoerskosten te worden doorberekend. En dat kan flink schelen op de kampprijs! Daarnaast kunnen we in Nederland vaak op kosten besparen door gebruik te maken van onze eigen materialen en accommodaties. Al dit soort dingen bij elkaar maken dat je met een vakantiekamp in Nederland voordeliger uit bent.

vakantiekamp nederland, watersportkamp, zeilkamp

En, ben jij eruit ondertussen? Wil je in Nederland blijven deze zomer? Dan is het natuurlijk nog de vraag wát je dan gaat doen en voor welk kamp je kiest. In onze blog over de leukste vakantiekampen in Nederland lees je over onze favorieten!