WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

De voordelen van een wintersport groepsreis

Waarom wintersport met een groep the best is

Wil jij graag op wintersport maar is jouw familie hier niet zo van? Willen je vrienden ook niet mee, of ben je nog te jong om zelf met vrienden op wintersport te gaan? Dan is een wintersport groepsreis een uitkomst voor jou! En dat is lang niet de enige reden om voor een wintersport groepsreis te kiezen. In deze blog lees je over de voordelen van wintersport met een groep.

Je hebt niemand nodig

Als jij niet uit een omgeving komt waarin skivakanties gebruikelijk zijn, kan het best lastig zijn om mensen te vinden om mee op wintersport te gaan. Misschien zijn je ouders nooit op wintersport geweest en hebben zij daar helemaal geen zin in. Gelukkig betekent dat niet dat het voor jou helemaal niet mogelijk is om wél op wintersport te gaan. Met een wintersport groepsreis heb je in één klap een hele groep mensen - ook nog eens van jouw leeftijd! - die allemaal zin hebben in een toffe skivakantie. Je kunt prima in je eentje mee, dat doen namelijk heel veel deelnemers. Of kom samen met die ene vriend(in) die ook wel wil, dat kan ook natuurlijk!

groep -5-Groepsreis-Snowcamp-Oostenrijk-Vinea

Alles is voor je geregeld

Bijkomend voordeel van een wintersport groepsreis is dat alles voor je georganiseerd wordt. Het skigebied is uitgezocht, de skipas besteld, de accommodatie gereserveerd, en ook niet onbelangrijk: het vervoer naar de bestemming is voor je geregeld! Ook zit vaak (een deel van) het eten al bij de reis inbegrepen en kun je makkelijk ski- of snowboardlessen bijboeken als je dat wil.

Nieuwe mensen leren kennen

Misschien wel het leukste voordeel van een groepsreis is dat het dé manier is om nieuwe mensen te leren kennen. Mensen van jouw leeftijd, met dezelfde interesses als jij. Omdat je samen op vakantie bent en met de groep activiteiten onderneemt, ontstaat er vanzelf een band. Voor je het weet heb je er een heleboel nieuwe vrienden bij! En wie weet kunnen jullie het jaar daarna wel wéér met elkaar op wintersport!

CB_00632

Nederlandse lessen

Ben jij van plan om ski- of snowboardlessen te nemen? Als je zelf je wintersportvakantie organiseert, kun je natuurlijk bij de lokale skischool je lessen boeken. Maar dan heb je grote kans dat je leraar alleen Duits of Frans spreekt, of, ok, misschien wat Engels. Maar met een wintersport groepsreis gaan er meestal ook eigen instructeurs mee vanuit Nederland. In ieder geval bij Vinea is dit zo, en dat is toch wel zo fijn, gewoon les krijgen in je eigen taal!

Gelijk niveau

Als je met een groep op wintersport gaat, zitten er altijd wel mensen tussen die hetzelfde niveau hebben als jij. Ga je voor de eerste keer? Dan zijn er vast en zeker anderen die ook les nemen: gezellig! Heb je juist al wat ervaring, dan is het fijn dat je de piste af kunt samen met anderen die ongeveer even hard willen gaan. Da’s veel leuker dan wanneer je de hele tijd moet wachten op iemand die nog niet zo goed kan skiën of boarden. Of juist andersom, als jij degene bent die de groep ophoudt…

CB_04262

Op pad met ervaren wintersporters

Als je nog niet zoveel ervaring hebt met wintersport, kan het allemaal best spannend zijn. Hoe vind je je weg in het skigebied en hoe werkt dat nou eigenlijk allemaal met die liften? Heb je wel de juiste kleding en bril? Er komen misschien allerlei vragen in je op. Wat is er dan fijner dan dat er iemand is die op al die vragen een antwoord heeft? De reisleiders en instructeurs zijn ervaren wintersporters die vaak het gebied ook nog eens goed kennen. Zij zijn altijd bij je in de buurt en kunnen je dus overal bij helpen. Ook kun je voorafgaand aan de reis al advies krijgen. Fijn idee, toch? Niet alleen voor jou zelf, maar ook voor je ouders! 😉

Extra activiteiten

Een wintersport groepsreis bestaat uit meer dan alleen maar skiën en snowboarden. In ieder geval als je met Vinea meegaat! Want dan is er een compleet programma voor de hele vakantie. Denk bijvoorbeeld aan leuke groepsspellen in de sneeuw of in de accommodatie, een ski- en boardsafari, nachtskiën, een wedstrijdje in het funpark… je kunt het zo gek niet bedenken. De Vinea-reisleiding maakt van jouw wintersportvakantie één groot feest.

Al overtuigd? Bekijk dan ons aanbod en kies jouw wintersport groepsreis bij Vinea. Toch liever alleen op vakantie? Lees dan even onze blog met 10 redenen waarom alleen op kamp gaan zo leuk is!

Andere blogs