WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Ga superrelaxed met de trein op rondreis bijvoorbeeld

Waarom een rondreis duurzamer is dan je misschien denkt

Wij willen met onze jongerenvakanties en rondreizen de wereld nét een beetje mooier maken. Zo proberen we waar het kan zoveel mogelijk rekening te houden met mensen (dus ook met jou!) en onze planeet. Bij het samenstellen van onze vakanties letten we hier zeker op, zodat jij duurzaam door Europa kan reizen en niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook in de toekomst een fantastische Vinea-bestemming blijft.

duurzaam reizen europa vinea

Duurzaam reizen door Europa met Vinea

Duurzaam reizen is hot topic tegenwoordig. En maar goed ook, want wij willen graag dat onze planeet nog even meegaat. Tuurlijk, thuisblijven is het beste voor onze aardbol, maar hoe kun je – als je dan toch een rondreis door Europa gaat maken - zorgen dat dat zo verantwoord mogelijk is? Als je op rondreis met Vinea gaat, proberen we jou een unieke ervaring te bieden én dat te doen zonder een negatieve impact op het klimaat. Hoe we dat doen? Dat lees je allemaal in deze blog!

duurzaam reizen slovenie

Met de trein door Europa

Vliegen naar je vakantiebestemming is niet heel duurzaam, dat weten we allemaal. Daarom proberen wij zoveel mogelijk met de trein te doen tijdens onze rondreizen. Bij een aantal rondreizen Europa nemen we niet alleen de trein in het land zelf, we reizen ook nog eens naar de bestemming per trein. Tijdens onze Rondreis Scandinavië 15-18, bijvoorbeeld, waarbij je 14 dagen lang gaat backpacken in 4 landen, per trein en boot. We stappen in Utrecht op de trein, op weg naar het hoge noorden, met als eerst stop Hamburg, waar je al puzzelend de leukste plekjes van deze toffe stad ontdekt. Verder ga je nog eilandhoppen in Stockholm, op de kunstzinnige tour in Oslo én fietsen langs de highlights van Kopenhagen. Allemaal lekker duurzaam dus! Ook onze Rondreis Engeland 15 -18 en Rondreis Slovenië 18-25 doen we vanaf Nederland met de trein.

Zeiltrektocht Friesland

En hoe tof is deze?! Onze enige rondreis in Nederland, maar misschien wel de meest avontuurlijke én meest duurzame van allemaal: trektocht Valk Friesland. Geen uitgestippelde route, maar alleen een vast begin- en eindpunt. Deze trektocht door Friesland betekent een week lang lekker zeilen en volop gezelligheid. Elke dag ergens anders slapen, net waar de wind je brengt. De perfecte en duurzame zeilvakantie voor wie op een avontuurlijke manier wil leren zeilen.

zeiltrektocht Friesland duurzaam reizen

Verminder de CO2-uitstoot van je vakantie

Soms kan het gewoon niet anders, en moet je wel het vliegtuig nemen naar je vakantiebestemming. Zoals deze bizar toffe rondreis IJsland 18-25 bijvoorbeeld, want met de trein naar een eiland kan nou eenmaal niet. Als jij deze Vinea rondreis (of elke andere jongerenvakantie of familievakantie) boekt en jouw reis toch duurzamer wil maken, dan heb je de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat doen wij samen met onze Vinea partners.

Samen met Trees for All zetten we ons in voor een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Voor elke €6,25 aan CO2-compensatie planten we een boom in Costa Rica. Trees for All is een CBF-erkende stichting zonder winstoogmerk en heeft als doel investeren in de toekomst en leefbaarheid van onze planeet door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Zo help jij ondanks jouw vliegreis de natuur ook een handje!

duurzaam reizen europa trees for all

Duurzaam op excursie

Als je op rondreis gaat met Vinea, hebben we alvast een aantal toffe activiteiten geregeld die we met zijn allen gaan doen. Dat zijn vaak lokale excursies, waardoor de plaatselijke bevolking ook profiteert van jouw bezoek. Op deze manier komt meer geld bij hen die dit ook verdienen. Tijdens onze rondreis door Engeland ontdek je Londen met een aantal toffe excursies en dan ook nog eens met name te voet. Best duurzaam, toch?!

Lekker te voet

Zo doen we een walking tour langs de highlights van de stad, waarbij een lokale gids je allerlei fun facts vertelt over de plekken waar we langskomen. Ook doen we een Sherlock Holmes-speurtocht waarbij je aan de hand van puzzels, opdrachten en telefoongesprekken met personen uit het verhaal gaat speuren door Londen.

Extra activiteiten bijboeken

Het is bij veel rondreizen ook mogelijk een extra activiteitenpakket bij te boeken, zodat je zelf je reis kan verduurzamen. Wat dacht je van rondreis Ierland 18-25, hiken door de Ierse natuur, langs de kliffen van Moher of kajakken langs de ruige kustlijn van Cork?

rondreis engeland duurzaam reizen

Meer duurzame inspiratie?

Wil je na het lezen jouw reisplannen anders invullen en ook op jongeren rondreis? Lees dan deze blog over Waarom jij deze zomer op jongeren rondreis moet of check je wat beter bij jou past, een groepsrondreis of solo backpacken?

duurzaam reizen door europa