WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Waarom Oostenrijk het perfecte wintersportland is

Waarom op wintersport in Oostenrijk? 10 redenen!

Wie denkt aan wintersport, denkt al snel aan Oostenrijk. Al zijn er ook in andere landen skigebieden, toch staat bij veel wintersporters Oostenrijk op nummer 1. Benieuwd waarom wintersport in Oostenrijk bij iedereen zo populair is? Wat maakt dit dé place to be voor een wintersportvakantie? Wij geven in deze blog 10 redenen!


10x Waarom wintersport in Oostenrijk fantastisch is

De beste skigebieden

Wat heb je nodig om te kunnen skiën of snowboarden? Juist ja, bergen en sneeuw! Dankzij de Alpen zit dat in Oostenrijk helemaal goed. Je vindt er dan ook maar liefst 435 verschillende skigebieden! Van klein en overzichtelijk tot enorm groot en uitgebreid, er is voor ieder wat wils. De gebieden bieden niet alleen perfecte ski- en boardomstandigheden, maar zijn vaak ook nog gewoon prachtig om te zien. Het is niet voor niets dat veel Oostenrijkse skigebieden tot de top 10 beste wintersportgebieden behoren!

Sneeuwzekerheid

Ook héél belangrijk voor je wintersportvakantie: voldoende sneeuw! Er is niets vervelender dan onzekerheid of je skivakantie wel door kan gaan omdat er misschien te weinig sneeuw is gevallen. Nu kunnen sneeuwkanonnen dat probleem tegenwoordig al grotendeels oplossen. Maar nóg fijner is het als je weet dat er in de wintersportmaanden gewoon sowieso 'echte' sneeuw ligt. In Oostenrijk heb je veel gebieden die dankzij de hoge ligging sneeuwzeker zijn, dus dat is perfect!

Moderne voorzieningen

Leuk, die hoge bergen vol sneeuw, maar je moet er eerst maar eens bovenop zien te komen. Gelukkig heeft Oostenrijk dat ook goed geregeld. De skiliften zijn er veilig en modern en de pistes worden goed onderhouden. In gebieden die iets minder sneeuwzeker zijn, zorgen ze er vaak met skikanonnen voor dat je toch altijd goed kunt skiën en boarden.

Geschikt voor beginners en gevorderden

Oostenrijk heeft niet alleen véél skigebieden, veel van die gebieden zijn ook nog eens enorm groot. Wat betekent dat er voor iedereen wat te beleven valt, of je nou voor het eerst de berg af gaat of al veel ervaring hebt. Van blauwe babypistes tot steile zwarte afdalingen, in Oostenrijk heb je het allemaal! Benieuwd naar onze favo wintersportgebieden in Oostenrijk? Check dan deze blog!

Kindvriendelijk

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook zeker voor skiën en snowboarden! Daarom is het extra fijn dat in Oostenrijk (kleine) kinderen ook hartstikke welkom zijn. Er zijn vaak speciale minipistes waar kids veilig kunnen oefenen, maar ook plekken om bijvoorbeeld lekker te sleeën en te spelen in de sneeuw.

Extra tip: op onze Familie-wintersportvakantie staat de reisleiding klaar om met de kids activiteiten te ondernemen. Leuk voor hen én voor de ouders, want die kunnen zo extra genieten van alle afdalingen (of de après-ski 😉).

De leukste après-ski

Nog een reden waarom wintersport in Oostenrijk zo ontzettend populair is, is natuurlijk de après-ski! Want ook na het skiën en boarden wil je nog wat leuks beleven tijdens je vakantie. Dat kan in de vele gezellige après-skitenten in Oostenrijk maar al te goed. In sommige skigebieden begint de après-ski al vroeg in de middag, in anderen kun je juist weer doorfeesten tot diep in de nacht. Soms kan het gewoon allebei, want in Oostenrijk houden ze wel van een feestje!

Gezellig en gastvrij

Ook voor wie niet zo is van de foute feestmuziek valt er in Oostenrijk genoeg sfeer en gezelligheid te vinden. De bergdorpjes met de schattige houten chalets zien eruit alsof ze zo van een ansichtkaart af komen – zeker wanneer er een flink pak sneeuw ligt. Maar belangrijker nog: Oostenrijkers zelf staan bekend als vriendelijke en gastvrije mensen, waardoor jij je hier snel thuis zal voelen.

Of ich Deutsch spreek? Natürlich!

Je hoeft geen hele gesprekken te kunnen voeren, maar het is wel fijn als je op vakantie de locals een beetje kunt verstaan. Bijvoorbeeld de mensen van de skiverhuur, of je snowboardleraar. Handig dus dat ze in Oostenrijk Duits spreken, want dat is toch vaak net wat makkelijker te begrijpen. Dus ook dit is een reden waarom wintersport in Oostenrijk bij veel Nederlanders de voorkeur krijgt.

Psst.. wil jij wel op wintersport in Oostenrijk, maar zie je ski- of snowboardles in het Duits niet zitten? Als je met Vinea meegaat, krijg je gewoon les van onze eigen Nederlandse instructeurs!

Lekker eten en drinken

We zouden het bijna vergeten, maar er is nog een heel belangrijke reden waarom wintersport in Oostenrijk zo fijn is: het lekkere eten en drinken! Want op een lege maag kan je de berg niet af. In Oostenrijk is het altijd lekker smullen van lokale gerechten als Kaiserschmarrn en schnitzels, met daarbij natuurlijk een heerlijke schiwasser, apfelschörle of schnapps!

Vinea’s wintersport groepsreizen

Bij Vinea weten we al jaaaren waarom wintersport in Oostenrijk zo ongelofelijk te gek is. Daarom organiseren we elk jaar in de kerstvakantie én de voorjaarsvakantie snowcamps in verschillende Oostenrijkse skigebieden. Daarnaast hebben we in de voorjaarsvakantie ook een gave wintersportvakantie voor gezinnen. Dus wil jij wintersport in Oostenrijk beleven met echte kenners én een hele gezellige groep medereizigers? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze wintersportreizen!

Andere blogs