WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

En waarom jij dit niet mag missen

Wat is een dagkamp?

Wat is een zomervakantie dagkamp?

Jeej, het is zomervakantie! Lekker zes weken vrij en meer dan genoeg tijd voor leuke dingen. Je gaat misschien nog een weekje weg, maar dan kom je erachter dat zes weken vakantie toch best lang is... Een leuk ding wat je kunt doen in is meegaan met een dagkamp in de zomervakantie. Dagkampen zijn een populaire keuze voor kinderen en tieners tijdens de zomervakantie, maar ook tijdens de herfstvakantie.

Maar wat zijn dagkampen precies, hoe vind je de juiste dagkamp zomervakantie voor jou en welke activiteiten worden er aangeboden? In deze blog lees je hier alles over.

dagkamp,kinderen

Wat zijn dagkampen?

De naam zegt het natuurlijk al een klein beetje, dagkampen zijn kampen die overdag plaatsvinden. Je gaat hierbij dus ook aan het einde van de dag naar huis. Een dagkamp zomervakantie is perfect voor kinderen die graag nieuwe dingen willen uitproberen, vakantievrienden maken. Maar ook voor kids die graag een leuke en leerzame vakantie willen hebben, maar 's avonds liever thuis slapen.

Dagkampen komen in allerlei verschillende thema’s met ieder zijn eigen, speciale activiteiten. Een voorbeeld hiervan is dagkamp sport en spel Haarlem waar je kunt rugbyen, kickboksen, maar ook leuke spellen doet zoals Expeditie Robinson. Of wat denk je van een science dagkamp Utrecht waar je allemaal spannende proefjes en experimenten gaat doen. Creat-bea's zullen eerder kiezen voor een creatief kamp, waar je gaat fröbelen met foam clay en ‘string art’. Hou je meer van lekker in de buitenlucht zijn, dan is de zeilcursus optimist Zeeland echt iets voor jou, waar jij kan leren hoe je moet zeilen in een optimist.

Er zijn dus meer dan genoeg verschillende kampen om uit te kiezen en er is vast wel eentje die helemaal bij jou past. Niet helemaal zeker welk dagkamp zomervakantie het helemaal is voor jou? Dan kun jij altijd nieuwe interesses ontdekken door een kamp uit te kiezen waar jij nog niet zoveel van weet. Misschien een beetje spannend, maar wel heel leuk om nieuwe dingen te leren natuurlijk!

zomervakantie, dagkampen, kinderen

Waarom mee op dagkamp?

Nu weet jij precies wat een dagkamp zomervakantie is, maar waarom kun jij deze week vol leuke en leerzame activiteiten echt niet missen?

Dagkampen zijn de perfecte manier om nieuwe vrienden te maken, nieuwe activiteiten te ontdekken maar ook om gewoon plezier te hebben. Je bent de hele dag bezig met leuke activiteiten. Ook krijg je een lekkere lunch, is er vers fruit, genoeg te drinken en lekkere tussendoortjes.

Naast de leuke avonturen die jij gaat beleven tijdens een dagkamp in de vakantie zijn er nog meer voordelen. Jouw zelfvertrouwen zal een boost krijgen, omdat je allemaal nieuwe dingen leert. Wie weet vind je iets waar je supergoed in blijkt te zijn! Ook leer je samenwerken in groepen. Teamwork, dus!

Het allerleukste van een dagkamp zomervakantie zijn natuurlijk alle herinneringen die je maakt en echt nooit meer zal vergeten. Je komt thuis met de leukste verhalen en natuurlijk kun je alles wat je op kamp hebt geleerd thuis showen!

dagkamp, sport, kinderen

Hoe vind ik een dagkamp dat bij mij past?

Heb jij al zin om mee te gaan op een dagkamp zomervakantie, maar weet jij niet wat voor een dagkamp thema het beste bij mij past? Dit kan natuurlijk een grote uitdaging zijn, maar het is de moeite waard om de tijd hiervoor te nemen om de juiste te vinden. Hier zijn nog een paar tips waar je naar kunt kijken bij het kiezen van een dagkamp.

Als eerste is het erg belangrijk om te kijken naar je interesses. Houd je van sport, knutselen of toch meer van wetenschap? Er zijn heel veel verschillende kampen dus er zit zeker wel iets tussen wat jij leuk vind. Ook zijn de locatie en data van het kamp belangrijke dingen om naar te kijken. Je wilt waarschijnlijk niet al te lang onderweg zijn om bij het kamp te komen.

Als je nu nog steeds twijfels hebt kun je altijd nog even naar wat handige puntjes kijken zoals de beoordelingen en de bekendheid van het kamp, het programma van de kampweek en nog wat reviews van mensen die jou voor geweest zijn.

Kortom, dagkampen zijn een fantastische manier om jouw week op te vullen met leuke activiteiten terwijl je nieuwe dingen leert en leuke nieuwe mensen leert kennen. En helemaal mooi, 's avonds slaap je lekker in je eigen bedje! Meer lezen over onze kampen? In deze blog over alleen op kamp gaan, lees je waarom het eigenlijk helemaal niet zo spannend. Weten waar je allemaal op kamp kunt? Wij zetten hier de 5 leukste locaties voor een vakantiekamp op een rijtje voor je.