WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wat nodig op zeilkamp? Dit is de paklijst!

Wat nodig op zeilkamp?

Je gaat op zeilkamp, superleuk! Maar nu komt de grote vraag: wat heb je eigenlijk nodig als je op zeilkamp gaat? Welke kleding is echt onmisbaar en wat is er verder handig om mee te nemen? Met deze paklijst en tips weet je precies wat je nodig hebt en ga je goed voorbereid op zeilkamp!


Eerste keer zeilkamp

Misschien ga je voor het eerst zeilen en heb je nog geen idee wat er precies bij komt kijken. Gelukkig hebben we een aantal belangrijke dingen al voor je geregeld als je met Vinea op zeilkamp gaat. Dat zijn bijvoorbeeld een wetsuit en/of zeilpak en zwemvesten. Hieronder zetten we alles op een rij wat je echt nodig hebt op zeilkamp, en welke dingen verder nog handig kunnen zijn.

Kleding

een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt op zeilkamp is goede kleding. Het ligt helemaal aan de boot waarmee je gaat varen, maar over het algemeen geldt: bij zeilen blijf je bijna nooit droog en schoon. Je hebt dus kleding nodig op zeilkamp die nat en vies mag worden. Zorg dat je genoeg kleding inpakt, zodat je ook weer wat droogs hebt om aan te trekken voor na het zeilen. Ook is het aan te raden warme kleding en een warme jas of jack mee te nemen.

Wat voor kleding heb je nodig op zeilkamp?

Wetsuit of zeilpak

Tijdens het zeilen heb je meestal een wetsuit of zeilpak aan. Bij het varen in een kielboot (valk), draag je meestal een zeilpak. Als je gaat varen in een zwaardboot of catamaran, of als je gaat windsurfen, is een wetsuit geschikter omdat je hierbij natter wordt. Je valt bijvoorbeeld wel eens in het water, of het water spat omhoog doordat je zo hard gaat. Deze kleding zorgt dat je niet teveel afkoelt op (of in) het water.

Bij onze zeilkampen hoef je niet zelf voor je wetsuit te zorgen, deze hebben we op locatie voor alle deelnemers klaarliggen. Zelf meenemen mág natuurlijk wel, niets fijner dan je eigen pak! Zeilpakken zijn ook op de meeste zeilkampen al aanwezig, behalve op zeilschool de Viking. Ga je op de Viking zeilen in een valk, neem dan zelf een regenbroek en regenjas mee. Vergeet deze dus niet op je paklijst zeilkamp te zetten!

Zwemvesten

Voor de veiligheid heb tijdens het zeilen ook een zwemvest nodig. Dit is niet hetzelfde als een reddingsvest, want deze zijn zo gemaakt dat je er ook echt mee kan zwemmen. Wij hebben op al onze zeilscholen zwemvesten beschikbaar in verschillende maten. Deze hoef je dus niet zelf mee te nemen, dat scheelt weer op je zeilkamp checklist.

Een zwemvest is nodig op zeilkamp

Zwemkleding

Wat je ook zeker nodig hebt op zeilkmap is zwemkleding. Dit draag je onder je wetsuit, maar is natuurlijk ook handig om een duik te kunnen nemen tussendoor!

Uv-shirt

Als het warm genoeg is, kun je ook een uv-shirt dragen in plaats van een wetsuit. Een uv-shirt is een speciaal shirt dat zorgt dat je niet verbrandt door de zon. Een uv-shirt beschermt zelfs nog beter dan zonnebrandcrème, omdat dat niet altijd even waterbestendig is. Decathlon heeft uv-shirts met UPF50 en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Vergeet niet om ook zonnebrand mee te nemen om je gezicht in te smeren. Dat heb je zeker nodig op zeilkamp. Op het water verbrand je namelijk extra snel!

UV-shirt nodig op zeilkamp

Schoenen

Wat voor schoenen heb je nodig op zeilkamp? Dat ligt aan de boot waarmee je gaat zeilen. Vaar je in een kielboot, dan is het belangrijk dat je stevige schoenen met profiel draagt, bijvoorbeeld zeillaarzen. Hou er rekening mee dat je schoenen nat moeten mogen worden. Voor de andere bootsoorten en windsurfen heb je waterschoenen nodig. Deze zijn, net als wetsuits, van neopreen en helpen goed tegen koude voeten en zorgen dat je meer grip hebt op de (vaak natte) boot.

Vergeet ook niet je slippers op je zeilkamp paklijst te zetten, dat is altijd handig op vakantie!

Zeilhandschoenen

Zeilhandschoenen zijn niet per se nodig op zeilkamp, maar we adviseren wel om ze mee te nemen als je ze hebt. Hiermee heb je namelijk meer grip op de lijnen, zeker als ze nat zijn.

Outfit die je nodig hebt op zeilkamp

Ook nog handig

Natuurlijk zijn er nog wel meer spullen die goed van pas komen tijdens je kamp. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril en/of pet tegen de zon en een bidon. Als je met Vinea meegaat krijg je altijd voor vertrek nog een uitgebreide zeilkamp paklijst met alle spullen die je mee moet nemen. Tip voor als je nog niet alles in huis hebt: bij Decathlon kun je vrijwel alles vinden wat je nodig hebt op zeilkamp, voor betaalbare prijzen.

Nog op zoek naar een zeilkamp? Bekijk onze zeilkampen voor verschillende leeftijden. Daarnaast is het belangrijk om een wetsuit te hebben bij het zeilen. Maar welke heb je precies nodig? Lees anders onze blog 'Tips voor het kiezen van een wetsuit'.

Andere blogs