WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wat voor eten krijg je op zomerkamp?

Voor het eerst op zomerkamp: leuk! Maar ook best een beetje spannend misschien. Dan kan het helpen om van tevoren zo goed mogelijk te weten wat je kan verwachten. Ook qua kamp eten, want misschien lust jij niet alles of zijn er bepaalde dingen waar je niet tegen kunt. Geen zorgen, dat komt allemaal goed! Hoewel het eten niet op ieder zomerkamp precies hetzelfde is, kunnen we er wel het een en ander over vertellen. 

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, eten

Kamp eten verzorgd door de reisleiding

Op zomerkamp wordt het kamp eten verzorgt door de reisleiding. Zij zullen ervoor zorgen dat jij niks tekort komt! Tijdens de opleiding voor reisleiders leren ze onder meer koken voor groepen, zodat er elke dag een lekkere maaltijd op tafel komt. De reisleiding doet zelf de boodschappen. Dat betekent dat het kamp eten per kamp kan verschillen. Wel zijn er natuurlijk een aantal richtlijnen. Zo vinden we het heel belangrijk dat het eten gezond, lekker én altijd voldoende is voor iedereen. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook vaak de hele dag door fruit en drinken klaarstaan wat je gewoon mag pakken.

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, eten

Ontbijt op zomerkamp

We beginnen de dag natuurlijk goed met een lekker ontbijtje. Ga je op zomerkamp in Nederland? Dan bestaat het ontbijt uit brood met hartig en zoet beleg. Van kaas tot pindakaas, wat je op je boterham doet mag je lekker zelf weten. Net als wat je erbij wil drinken. De reisleiding zorgt dat er altijd een aantal dingen zijn om uit te kiezen. Vaak is er ook een alternatief voor brood, zoals yoghurt met Cruesli. 

Ga jij niet op zomerkamp in Nederland, maar naar een van de jongerenreizen in het buitenland? Dan kan het ontbijt er anders uitzien, want we zijn afhankelijk van de producten die daar verkrijgbaar zijn. In de meeste landen hebben ze geen brood zoals in Nederland. Dan krijg je bijvoorbeeld stokbrood bij het ontbijt.  Ook het beleg kan er wat anders uitzien.

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, eten

Hoe zit het met de lunch?

De lunch op zomerkamp lijkt veel op het ontbijt: brood met beleg dus. Vaak zorgen de reisleiders nog voor iets extra lekkers, zoals knakworstjes of tosti’s. Dit ligt helemaal aan de creativiteit van de reisleiding. Voor de activiteiten gaan we natuurlijk ook veel op pad. Dan is het niet altijd handig om in de accommodatie of het tentenkamp te lunchen. Soms zal je dus ook een lunchpakketje klaarmaken bij het ontbijt.

Avondeten op zomerkamp

Het avondeten is op zomerkamp elke dag anders. Op het menu staan verschillende gerechten die de meeste kinderen lekker vinden. Denk bijvoorbeeld aan pasta, wraps, broodje hamburger en aardappels-groente-vlees. Bij de reizen naar het buitenland proberen we vaak ook iets leuks te bedenken bij het land waar je heen gaat. Bijvoorbeeld een tapasavond in Spanje, mjam! Wil je graag op kamp, maar weet je nog niet waarheen? Bekijk dan de 5 leukste locaties voor een vakantiekamp.

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, eten

Gezond eten

Omdat we gezond eten belangrijk vinden, zijn groenten een belangrijk onderdeel van elke maaltijd. Wordt er dan nooit iets ongezonds gegeten? Jawel hoor, want we vinden dat dat er ook bij hoort op kamp! Zo is er vaak een dag dat we bijvoorbeeld iets als pizza eten. Of wat dacht je van de klassieker ‘friettafel’? Ook krijg je natuurlijk af en toe iets lekkers tussendoor, zoals koek, een snoepje of chips. 

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs en allergieën?

Mag of kan jij niet alles eten? Geen zorgen, in de meeste gevallen is dit geen probleem. Geef bij je boeking aan welke allergieën of dieetwensen je hebt. Indien nodig nemen wij contact met je op voor meer informatie, om onze reisleiding zo goed mogelijk voor te bereiden. We hebben veel ervaring met bijvoorbeeld glutenvrij of lactosevrij koken. Ook zijn veel van de maaltijden geschikt voor vegetariërs. Zo niet, dan zorgen we voor een vegetarisch alternatief. 

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, eten

Zomerkamp zonder overnachting

Denk je nu na dit alles: ik zie het tóch niet zo zitten, dat eten op kamp? Dan kun je ook nog kiezen voor een dagkamp, oftewel een zomerkamp zonder overnachting. Daarbij ben je overdag op kamp om leuke dingen te doen, maar ga je aan het eind van de middag steeds naar huis. Ontbijten en avondeten doe je dus lekker thuis. De lunch is wel bij het kamp inbegrepen.

zomerkamp, jongerenreis, jongerenkamp, eten