WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

De beste plekken om te skiën & snowboarden

WINTERSPORT IN NEDERLAND

Wintersport in Nederland: de leukste sneeuwhallen & skibanen!

Ga jij op wintersport en wil je van tevoren vast weer even oefenen? Of zit een vakantie er voor jou niet in, maar heb je toch zin om te snowboarden of skiën? Ga dan gewoon op wintersport in Nederland in een skihal of op een outdoor skibaan! Dit zijn de leukste plekken om naartoe te gaan volgens Vinea’s wintersportexperts.

SnowWorld Landgraaf

Iedereen die ook maar een klein beetje iets van wintersport weet, kent SnowWorld waarschijnlijk wel. Niet zo gek ook, want SnowWorld heeft in Landgraaf de grootste sneeuwhal van Europa! Deze plek is zeker een bezoekje waard, want je vindt hier de meeste én de langste pistes. Er zijn 4 pistes: 2 korte oefenpistes (1 voor skiërs en 1 voor snowboarders), en 2 blauwe pistes van iets minder dan 400 meter lang. Heerlijk om lekker naar beneden te sjezen en je bochtjes te oefenen! Een van de pistes wordt zelfs regelmatig gebruikt voor internationale wedstrijden. Dat betekent wel dat deze piste soms niet toegankelijk is voor bezoekers, dus daar moet je even rekening mee houden.

Wat SnowWorld in Landgraaf nou echt dé plek maakt voor wintersport in Nederland, is dat ze er naast mooie brede pistes ook (als enige in Nederland!) een echte stoeltjeslift hebben. Voeg daar nog een funpark en de oergezellige houten après-ski hut op de piste aan toe, en je krijgt hier vanzelf het echte wintersportgevoel.

Aan dit alles zit één nadeel: veel anderen vinden deze skihal ook te gek waardoor het er best druk kan zijn. Zeker in (de aanloop naar) het wintersportseizoen. Gelukkig zijn er nog meer goede plekken waar je als wintersporter terecht kunt!

SnowWorld Zoetermeer

De welverdiende nummer 2 in dit lijstje is SnowWorld in Zoetermeer. Deze locatie is wat centraler gelegen en heeft ook genoeg te bieden. Er zijn 2 gewone pistes en 1 funpiste met stuntelementen. De langste piste en meest uitdagende piste is hier zo’n 300 meter, de andere is zo’n 140 meter lang en meer geschikt voor beginners. Wat deze skihal extra leuk maakt is het Oostenrijkse sfeertje dat wordt gecreëerd met de muziek, aankleding en een gezellige après-ski hut en restaurants waar je terecht kunt voor een schnitzel of lekkere fondue.

SnowWorld Zoetermeer trekt veel bezoekers vanuit de Randstad, dus ook hier kan het in weekenden en vakanties behoorlijk druk worden. Maar aan de andere kant: in Oostenrijk moet je ook wel eens wachten in de rij voor de lift, dus ook dat hoort er gewoon een beetje bij toch?

SnowWorld Terneuzen

Deze SnowWorld locatie in Zeeland is iets minder bekend en dat is dan ook gelijk het grote voordeel ervan: het is hier meestal heerlijk rustig! Daardoor hoef je bijna nooit te wachten bij de liften en kun je op de pistes lekker door skiën. En de sneeuw is van goede kwaliteit! In deze sneeuwhal vind je 2 pistes, een van 160 meter en een van 210 meter lang. De eerste is vooral voor beginners, en de tweede voor meer gevorderde wintersporters. Freestylers kunnen zich uitleven in het funpark dat regelmatig opnieuw wordt ingericht.

Alpincenter Bottrop

Oké, als we het hebben over wintersport in Nederland spelen we met deze eigenlijk een beetje vals. Maar deze skihal in Duitsland ligt op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens, dus we zetten hem lekker toch in het rijtje. Hij is namelijk zéker het noemen waard. Waarom? Het is de langste skihal ter wereld! Je vindt hier een piste van maar liefst 640 meter lang. Een heerlijke afdaling die redelijk vlak begint, maar steeds wat steiler en uitdagender wordt. Doordat er een bocht in zit voelt het nog meer alsof je met een ‘echte’, flinke afdaling bezig bent. Te gek!

Ook niet verkeerd: bij je toegangsticket zit de materiaalhuur inbegrepen en ook onbeperkt eten en drinken in een van de bijbehorende restaurants. Dat maakt een dagje skiën of boarden in deze hal een betaalbaarder uitje dan in de meeste hallen in Nederland. Betekent dus ook dat deze hal bij velen populair is, wat soms kan zorgen voor drukte en minder goede sneeuw. Maar dat nemen wij dan maar voor lief. 😉

Borstelbanen

Wil jij vooral aan je techniek werken, of heb je nog nooit geskied of gesnowboard en wil je het graag vast onder de knie krijgen voor je op wintersport gaat? Dan is een borstelbaan of rollerbaan ook een goede optie. Voor het echte wintersportgevoel hoef je hier niet naartoe (want: geen sneeuw) maar goed leren skiën of snowboarden kan hier wel. Lijkt misschien gek, omdat er dus geen sneeuw is, maar juist daardoor moet je de techniek extra goed doorkrijgen. Sneeuw is namelijk een stuk vergeeflijker dan de plastic borstels. Dus lukt het jou op zo’n baan, dan is de echte piste straks voor jou een eitje.

Nederland heeft veel van zulke banen dus er is er altijd wel eentje bij je in de buurt te vinden. Velen zijn outdoor, dus dan ski of snowboard je ook nog eens lekker in de buitenlucht. Bovendien is de toegang meestal een stuk goedkoper dan bij indoor sneeuwhallen!

Klaar voor het echte werk?

Hoppa, dat waren onze favorieten voor een dagje wintersport in Nederland. Een prima voorbereiding op een wintersportvakantie! Smaakt dit naar meer en wil je het échte wintersportgevoel ervaren in Oostenrijk? Met oud & nieuw en in de voorjaarsvakantie kun je met ons mee op snowcamp!

Andere blogs